Tavsiyelerim

280415

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2007
277
20
Arkadaşlar Merhaba,

2 ay önce ameliyat oldum. Bu siteden çok faydalandığım için, ben de elimden geldiğince tecrübelerimi size aktarmak ve bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. İnş faydalı olur. Yalnız bir noktaya dikkat çekmek istiyorum, bunların HİÇBİRİ DOKTOR TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Lütfen doktorunuza danışmadan hareket etmeyin.

-Ameliyattan 4 gün önce gözaltı ve yanaklarıma ARNİCA sürmeye başladım. Ama şahsen bende pek bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Yine çok şiştim ve çok morardım. Gerçi belki sürmesem daha çok şişecek ve daha çok moraracaktım.

-Ameliyattan 1 hafta önce C VİTAMİNİ almaya başlayın. Ameliyat sonrası da kullanmaya devam edin. Yara iyileşimine çok etkili. Bizzat etkisini gördüm. Ameliyat öncesi E VİTAMİNİ, ASPİRİN, BİTKİ ÇAYLARI gibi şeyleri kullanmayı bırakın, kanama riskini artırıyor.

-Ameliyat sonrası BOL SU için. Ödemleriniz için.

-Ameliyattan sonra 1 kutu BROMELAİN kullandım. Ödemleri hızlı atmak için. Şahsen çok faydalı olduğunu düşünmüyorum. Evet vücuttaki ödemleri çözüyor bence, o dönem çok sık tuvalete gidiyordum çünkü. Ama burundaki ödemlere pek faydası yok gibi. Bromelain zaten ameliyatın hemen sonrasında etkiliymiş, yani 2 ay sonra kullanmaya başlamak hiçbir işe yaramaz.

-Ameliyat sonrası BUZ KOMPRESİ bence çok önemli.

-Ameliyat sonrası göz altlarımda çukurluk ve morluk oluştu. Morluklar için KARA ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI, NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI ve E VİTAMİNİ kullandım. Ben faydasını gördüm, morlukların rengi açılıyor. Göz çukurluğu için de ARI SÜTÜ, POLEN, BAL, PROPOLİS karışımı kullanıyorum. O da işe yarıyor gibi, yavaş yavaş göz altlarım doluyor gibi. Ayrıca K VİTAMİNİ içeren besinleri de tüketmekte fayda var.

-GÜNEŞTEN KORUNUN. Güneş özellikle gözaltı morlukların kalıcı olmasına neden oluyor. Burunda da renk değişikliği yapabiliyormuş. Ben dışarı çıktığımda göz altı ve burnuma mutlaka güneş kremi kullanıyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

X