tavsiyeleriniz önemli kızlarr

Kajmerrap

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
25
0
16
Konya
Merhabalar ben yeni üye oldum sırf sizin fikiirlerinizide öğrenmek için..

Benim çocukluktan beri sevdiğim sevgilim olan birlikteliğimizin 6. yılını bitireceğimiz biri var.. Ben eskişehirdeyim o aslen diyarbakırlı. ailem bundan 3 yıl önce öğrendi bizi ama babamın tepkisi çok kötü oldu..diyarbakırlı birini istemiyorlar.. ama ben onu çok seviyorum başka hiç kimsem olmadı ondan başka onunda benden başka özel birileri olmadı.. belki her gün birbirlerimizi göremiyoruz ama kavuşmak için hep birlikte gün sayıyoruz..dışarıya dolaşmaya gideceğinde bile izin alır yalan dolan yada hiç bir kötü alışkanlığı yok tek sorun diyarbakır.. annem başta heves geçer dedi ama sonra kendiside ikna oldu destekliyor.. ve benim bu yıl üniversitem olacak gibi puanlarım tutuyor diyarbakıra yakın olan elazığı tercih edeceğim.. sevgilimle dini nikahımızı kıydık biz ama ciddi birşeyler olmadı tabi..üniversitede aynı evde kalmayı istiyor siz ne düşünüyorsunuz bu durumda :(

Irkçı insanlardan nefret ederim önce bunu belirteyim,insanları memleketleriyle yargılamak bana kalırsa kimsenin haddi değildir
Neyse şimdiki probleminiz o değil,18 yaşında mısın ?
18 yaşında ne imam nikahı,bence çok yanlış bir yol
Üniversiteni kazan,devlet yurduna yerleş en mantıklısı bu

12 yaşından beri mi berabersiniz ?

Sırf yakın olmak için Eskişehir'den Elazığ'a okumaya gidilmez.

Diyarbakırlı olmasıyla ılgılı bıse dusunmuyorum, ama sızın ımam nıkahı kıymıs olmanız, universitede aynı evde yasamak ıstemesı hakkında ıyı seyler dusundugumu soyleyemeyecegım, ımam nıkahı aılenden habersız ve resmı nıkahsız kendınızı kandırmaktan baska bısey degıl once bunu soyleyeyım sana, aradaki sevgı bagı olduktan sonra neden boyle bıseye ıhtıyac duydunuz?
onun dısında aılen senı oraya okuman ıcın gonderıcek sen gıdıp doguyu yazıcaksın ustelık ımam nıkahlı sevgılınle aynı evı paylasıcaksın bu cok yanlıs neden boyle bısey ıstıyor aılenı ıkna etme evresını boyle mı atlatacaksınız?
.canım benım ınsan sevdıgıne tabıkı konusmak ıster yanında olsun aılesi onaylasın ben demıyorum ki dıyarbakırlı bırakmalısın ırkcılıktan nefret ederım.. aksıne ınanıp guvenıyorsan tabıkı sevgının arkasında durmalısın ama bunun zorluklarını goz onunde bulundurarak
kesınlıkle harıcten gazel okumuyorum bende yasadım bırebır olmasada bu zorlukları ama sevgıne kapılıp olmayacak kararlar uzulmene sebep olur..
okuluna bak sevgılın gene yanında olsun ama aılenı ıkna ederek aynı evde yasayarak degıl..

Son düzenleme:
Sakın dini nikah ile birliktelik işlerine girme... Bak geçmiş bir sürü konu var,
hepsi de pişman... Oku okulunu, gez, toz, sevgili gibi yaşa ama geçmişe
bakıp resmi birşeyler olmadan gözünü karartma... Hayat bu, gelin ata binmiş
ya nasip demiş der hep annem, çok haklı. Şimdi sevgililik zamanı, sevgili gibi
yaşayın. İleride nasip olur da resmiyete dökülür ilişkiniz, o zaman da öyle
yaşarsınız. herşey zamanında güzel canım. Hakkında hayırlısı olur inşallah.
Hem sen oku, diplomanı al, babanın fikri değişir. Daha farklı bakar. Şimdi
küçük gördüğü için seni vahane ediyordur memleketini. Senin hedefin
tek başına ayaklarının üzerinde durabilmek olsun öncelikle...

Canım benim sizin imam nikahı sayılır mı ? Ailenin bilgisi yok bir şeyi yok. Birlikte yaşamaya karar veriyorsunuz amenna hayat senin peki onun kadını oldun yarın ne olacağımız belli değil bunun arkasında durabilecekmisin? Kaldı ki nişan atanlar var. Kendin için doğru adımlar atmaya bak bu yaşlarda herşey güzel gelir ailene karşı daha kötü duruma düşme okulun bitsin düşünceniz hala aynı ise ki düşüncelerinde olgunlaşak değişecek sonra babanıda ikna edersin elbet.

Canım benim sizin imam nikahı sayılır mı ? Ailenin bilgisi yok bir şeyi yok. Birlikte yaşamaya karar veriyorsunuz amenna hayat senin peki onun kadını oldun yarın ne olacağımız belli değil bunun arkasında durabilecekmisin? Kaldı ki nişan atanlar var. Kendin için doğru adımlar atmaya bak bu yaşlarda herşey güzel gelir ailene karşı daha kötü duruma düşme okulun bitsin düşünceniz hala aynı ise ki düşüncelerinde olgunlaşak değişecek sonra babanıda ikna edersin elbet.

Öyleki hayatını sevdiğin kişiye göre yön veriyosun.Ailenın ırkçı yaklaşımı hoş değil,ama sende pek doğru düşünmüyorsun.Acelen nedir bu konuda anlam veremiyorum,sakın beni yanlış anlama ama sevdiğin seni gerçekten düşünseydi,daha düğün dernek,isteme söz olmadan imam nikah kıydırmaz,aynı evdede yaşamak istemezdi....
Aynı evde yasama tadına vardıktan sonra,sen inanıyomusun heyecan içinde bir düğünün olacağına...Kendine biraz değer vermelisin.Ben karşıyım sadece imam nikahıyla karı koca hayatı yasama olayına.inan bana değerni kaybedersin.Madem çok istiyo seninle aynı evde kalmayı ,gelsin istesin,evlenin,birlikte elazığda yasayın.Zora gelsin biraz.sen okur,o çalışır...ben üniverste okurken böyle bir çift vardı.kız üniversteyi kazanınca çocuk hemen istemiş,düğün yapmış,işini gücünü bırakıp kızın okudugu şehre gelmiş.

yaa öncelikle şunu söylemeden geçemicem dini nikah kıydık olayına çok sinir oluyorum ben
kusura bakma da dini nikah demek evlenmeden birlikte olabilmek için uydurulmuş bir kılıftır
ayrıca da artık resmi nikah olmadan dini nikah kıymak yasaklandı hangi hoca sizin nikahınızı kıydıysa mesleğini kötüye kullanmış...

diğer konuya gelirsek sevgiline yakın olacaksın diye puanından daha düşük olacak bir üniversiteye gitmeni tavsiye etmem önemli olan önce eğitim olmalı
ama puanın zaten oraya yeter durumdaysa orasını sen bilirsin

Öyleki hayatını sevdiğin kişiye göre yön veriyosun.Ailenın ırkçı yaklaşımı hoş değil,ama sende pek doğru düşünmüyorsun.Acelen nedir bu konuda anlam veremiyorum,sakın beni yanlış anlama ama sevdiğin seni gerçekten düşünseydi,daha düğün dernek,isteme söz olmadan imam nikah kıydırmaz,aynı evdede yaşamak istemezdi....
Aynı evde yasama tadına vardıktan sonra,sen inanıyomusun heyecan içinde bir düğünün olacağına...Kendine biraz değer vermelisin.Ben karşıyım sadece imam nikahıyla karı koca hayatı yasama olayına.inan bana değerni kaybedersin.Madem çok istiyo seninle aynı evde kalmayı ,gelsin istesin,evlenin,birlikte elazığda yasayın.Zora gelsin biraz.sen okur,o çalışır...ben üniverste okurken böyle bir çift vardı.kız üniversteyi kazanınca çocuk hemen istemiş,düğün yapmış,işini gücünü bırakıp kızın okudugu şehre gelmiş.

aynı şeyleri düşünmüşüz.gençlikte aşkla kör olan o kadar çok kişi var ki sonra ahlarını vahlarını okuyoruz burada.

Dini nikah kıymış olmanız bir şey değiştirmez.Resmi nikahın olmadıktan sonra.
Ya anlamıyorum sahiden.Sen üniversiteye girecek genç ve zeki olması gereken birisin.
Nasıl bir mantıktır bize sorduğun.
Sevgilin Diyarbakırda diye Erzincana gidecek olman okumak için mi ?
Hayır ,aynı evde yaşamak için.
Eee o zaman ne anlamı kaldı sevgili olmanın ?
Ailenin haberi yokken sevgilinle aynı evi paylaşmanın sonuçları ne olabilir ?
Her şey zamanında yerinde yaşanırsa güzeldir.
Sen sevgilinle aynı evi paylaşırsan yıllarca ailenin haberi olmadan,
Sonucu sadece pişmanlık olur.
Hem okul hem özel hayatın için yanlış kararlar verme aşamasındasın bence.

Sizin imam nikahı değil Muta nikahıdır resmen onuda peygamber efendimiz yasaklamıştır. Günümüzde çok moda arkadaş arasında bile dua okuyarak evlenmek. Mantıklı ol ilk önce kendi ayaklarının üstünde durmayı öğren babanın şuan küçük kızısındır hata yapmanı istemediği için istemiyordur. Seninde düşünce yapın değişecek belki ilerki yıllarda bu insanı beğenmeyeceksin belki o sıkıldım diyecek belki aileni bahane edecek. Birlikte karı koca hayatı yaşayacağız diyorsan senin bileceğin iş ama geçmişte bir şeyler yaşayan biri olarak sana sadece yapma diyorum.

aynı şeyleri düşünmüşüz.gençlikte aşkla kör olan o kadar çok kişi var ki sonra ahlarını vahlarını okuyoruz burada.

Evet ben çok üzüldüm okurken,yazmayacaktım ama yazdım yinede,gözü o kadar dönmüşki,o elzığıda gidecek,sevgilisyle imam nikahıyla aynı evde de yasayacak,ve çok çok mutlu olacağını düşünecek...18 yasımda olduğum dönemlerde tek isteğim iyi bir üniverste okumak,üniversitete gezüp,tozup genliğimi yasamaktı..evlilik illaki olacak bişey hayatımızıda.nedir bu acele,gerçekten bazen şok içinde kalıyorum.

yaşın daha küçük ne diye böyle işlere kalkışırsın

sevgilin sana değer vermiyor emin ol

diyorsun ya bi yere giderken bile haber veriyor hepsi boş şeyler

üzgünüm ama seven insan bu yaşta bi kızla dini nikah kıymaz hele hele aynı evde yaşamayı hiç istemez zaten gel elazığda oku demez

hadi kendi aileni geçtim sen çünkü aileni düşünmüyorsun bile

onun aileside seni istemez çünkü o yerlerde bu tarz şeyler önemlidir

aynı evde kaldıklarınızı öğrenseler ahh kıyamam kıza bak buralara kadar gelmiş oğlumla kalmış demez istemiyorum oğlum der

sende sevgilinin aklına uyduğunla kalırsın

İmam nikahını o askere gitmeden önce kıymıştık o da bir akrabam sayesinde oldu orası ayrı mesele.. biz karı-koca hayatı yaşamak için kıymadık yani onu. Ben bu yerden nefret ediyorum zaten 3 yıl oldu herşey alt üst olalı doğru düzgün tam yoluna girmedi bile.. herşeyin zamanında yaşanmasını bende düşünüyorum ki öylede olacak aynı evde kalmak o anlamda mı oluyor :( benm kafam çok karışık.. bu arada ben 20 yaşımı dolduruyorum sevgilim 22sini..

anuum naptın sen öyle canım bugüne kadar 6 yıl boyunca gezdiniz tozdunuz günah değildide sevgilin seni böyle kandırıp nikahı kıydırmış şimdide sırada sen benim karımsın gel bakıyım buraya yamacıma derse şaşırma sakın.okulunu onun için değiştirmekte mantıklı değil.okadar beklemiş okulun bitene kadarda sabredebilir.

senin yasında kızkardeşim var yazdıkların içimi yaktı resmen, o ilişkinin yürüyecegini sanıyosan yanılıyosun, 12 yasındaymıssın basladıgında çocukmussun yani, insan hep değişiyor gelişiyor bir beş sene sonra aynı kafada aynı düşüncede olmayacaksın. dini nikah yapacagınız seyi meşrulaştırmaz, sen neyine güveniyosun allah askına?:47: ailene yurtta kalıyorum mu diyeceksin? 4 sene diken üstünde sürekli yalan söyleyerek aileni kandırarak mı gecireceksin? adama hem karılık yapacaksın hem derslerine calıscaksın öyle mi? o üniversite bitmez, o çocukta "nasılsa resmi birşey yok arada" diye seni bırakıp gider birgün, sende ortada öylece kalıverirsin. hayat bu , bugun çok iyi olabilir, gül gibi geciniyo olabilirsiniz ama yarın? ne oldum değil ne olacagım diyeceksin, ailen dini nikahla o adamla yasadıgını ögrense üstüne üstlük ailenden de olacaksın. bunun riskine girme! suan sana birçok yönden cazip geliyor belli ama yanlış yoldasın ,çok yanlış!:20:

İmam nikahını o askere gitmeden önce kıymıştık o da bir akrabam sayesinde oldu orası ayrı mesele.. biz karı-koca hayatı yaşamak için kıymadık yani onu. Ben bu yerden nefret ediyorum zaten 3 yıl oldu herşey alt üst olalı doğru düzgün tam yoluna girmedi bile.. herşeyin zamanında yaşanmasını bende düşünüyorum ki öylede olacak aynı evde kalmak o anlamda mı oluyor :( benm kafam çok karışık.. bu arada ben 20 yaşımı dolduruyorum sevgilim 22sini..

Sen ne düşünüyordun ki ayrıca nasıl akraban varmış öyle ? Nikahlı karımsın gel buraya diyecek elbet ama arkasında durabileceksen yap dediğim gibi yarın ne olacağımız belirsiz sonrada toplum böyle erkekler yalancı kandırıyor ben ailem için yapıyorum diye naralar atma hymenoplasti bölümünde. Senin için önemli olan sağlam bir geleceğin olması yani okulun ki erkek arkadaşının saygısı olsa imam nikahı yapalım gibi olgulara sığınmazdı ne olursa olsun. Şuan ki kafa yapın bi kaç sene sonea bambaşka olacak belki bir birinizden farklı olduğunuz çıkacak ortaya. Ne yapacağını söylemek elbet haddim değil nacizane fikrim kendin için bir şeyler yap başkası için değil ilerde pişman olacağın durumlardan da uzak dur.

benim de etrafımda bu mantıkla dini(?) nikah kıyan pekçok insan var.Özellikle üninin 1. sınıfında ilk defa bir erkekle birşeyler yaşamanın heyecanıyla ve "aşkım zaten sen benimsin ben seninim,bari günaha girmeyelim.Bizi kimse ayıramaz,sana zarar verecek birşey ister miyim' sözlerine kanıp evlenen yani sahte imam nikahı kıyan birsürü kız tanıdım hem sınıfımdan hem arkadaşların arkadaşından...
şimdi dördüncü sınıfa geçtim ve sadece biri hala beraber 'kocam' dedikleri adamla.Hepsi de terkedildi!!!

Erkekleri öcü,kızları namus timsali gören bi insan değilim,benim de sevgilimin evinde kaldığım zamanlar olmuştur ama yine de sana ASLAAA diyorum.
bu adamın seni kullanma gibi bi niyeti olmasaydı böyle bir teklifle yanına gelmezdi.Belki biraz kurnaz olsa 'bi tanem,yakınıma gelsen keşke.Haftasonları vakit ayırıp gelirim,beraber yemekler yaparız' şeklinde hayallerle seni kandırır,ona iyice alışınca aynı ev teklifinde bulunurdu ama o kadarıyla bile uğraşmadan direk 'gel beraber yaşarız' olayına girmiş,ODUN!!

Daha yolun başındasın..bugün diyarbakırlı diye laf eden baban yarın lise mezunu diye laf edecek,sorunlar sorunlar...
inşallah ileride aşarsınız bu sorunları ama farzet ki ayrıldınız?
o zaman ne olacak

baban sen elalemin koynunda rahatça uyu diye mi dünyaaa masraf yapacak sana?
Annen senin kürtaj için istediğin para yüzünden mi babanın başını yiyecek 'tez için pahalı kitap lazımmış kıza,bul bi yerden de gönderelim para' diye???
bence bunları düşün,daha yaşın 18.
kimsenin erkek muhabbetine meze olmadan bitir gel üniversiteni,benden söylemesi...

ikinizin yaşıda çok genç yanlış yoldasınız,hem kimseye ilan edilmemiş gizli olan nikah nikah değildir ailen bile bilmiyor nasıl iş bu ailenin bilgisi dışında hiç bişey yapma sonra çook pişman olursun.

Back
X