Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.321
2.217
133
Bu aralar yalnızlıktan sıkılıyorum.şehirdışında okuyordum geçen yıl mezun oldum.Üniversitedeyken arkadaş çevrem kalabalıktı ama şu an hepsi şehir dışındalar. Şu an online şekilde calıştıgım için iş ortamım da yok ve aktif şekilde çalışabileceğim is arayışındayım.o da yok malesef.yakınımda oturan 2 tane kuzenim var.onların arkadaşlıgı da sadece canları sıkıldıgında ve işlerine geldiğinde oldugu için onlarla da mesafeliyim artık.
Ama tekken de çok sıkılıyorum.
Evde sıkılmamak ve yalnızlıktan mutlu olabilmem için neler tavsiye edersiniz?psikolojik olarak da yalnızlıgı sevmeyi öğrenmem gerek bence. Ailemle yaşıyorum ama genelde evde kendi odamdayım.Günlerim çok boş geçiyor malesef

Son düzenleme:
Bir müzik aleti çalmayı öğrenin

ben de öyleyim. yaşadığım yerde tek bir arkadaşım var, koronadan dolayı da görüşmüyoruz.
çözümlerim şu şekilde oldu benim; kitap okuyorum, hikaye yazıyorum, film ve dizi izliyorum, evde kaldığım süreçte edit programlarına bakıp video editler yapmaya başladım, yeni bir dil öğrenmeye çalışıyorum, ara sıra da youtubeda takılıyorum. anlatınca çok sıkıcı geldi dkxjodjd ama yaparken gerçekten eğlendiren şeyler. bir de ben yalnız takılmayı çok sevdiğim için de bana hoş geliyor olabilir. hobilerinize yönelmek iyi geliyor kısacası. ya da öğrenmek isteyip de ertelediğiniz şeylerle ilgilenmek...

Eşimle konuştuk bugün evde kaldığımız 1 yılda o 34 ben 8 tane online eğitim almışız, 7 tane dizi bitirmişiz, filmleri sayamadık keşke bir yere yazsaydık dedik. Ben 51 kitap 3 dönem okul okumuşum, mesleki bir sınav hazırlığındayım, eşim 41 kitap yüzlerce dergi okumuş. Yeni nesilin koskoca bir seneyi bomboş geçirmesini, sıkılıyorum demesini aklım aklım almıyor maalesef.

Ne okudunuz bolumunuzle ılgılı seyler onerebılırız

ekşi sözlükte bulabilirsiniz orada sıhbet grupları var

Bence 1 yılım boş geçti diyen bir insana biz de ne desek boş. En basitinden instagramda bile insanlar ne aktivitelere sardı görebiliyoruz. Koskoca bir sene ya ve gencecik bir insan neler yapabilir saymakla bitmez.

ben böyle zamanlarda kendime araştıracak bi konu bulurum ilgimi çeken bişey. okurum araştırım videolarını izlerim yeni biişeyler öğrenmek hep keyif verir. Bide baktım gün monotonlaşıyo, sevdiğim neşeli şarkıları açar hoplar zıplarım direk modum yerine gelir :)

Şuan online eğitimler için harika fırsat.
Başka zaman online çalışmalar yapmayan bir çok profesyonel bu dönemde böyle bir imkân sağlıyor bize.
Ben bu dönemi fırsat olarak görüyorum.
Umarım siz de o enerjiyi bulursunuz

Kitap, spor, müzik, dizi ve film, meditasyon, arada başvuru yap, youtube bilgi videolarına bak, astroloji çalış vs.

Evde de kaliteli vakit geçirilebilir bence. Size birkaç tavsiyede bulunabilirim

İstanbul İşletme Enstitüsü’nü tavsiye ederim, online olarak birçok programa katılıp sertifika alabilirsiniz. Birkaç eğitimine katıldım gayet iyiydi.

Forumdaki kitap okuma gruplarına katılabilirsiniz, ortak kitap okuma etkinlikleri çok keyifli oluyor.

Pandemiden dolayı spor salonuna gitmeye çekindiğim için evde spor yapıyorum. Hem bedenen hem de ruhen çok iyi geliyor. Tavsiye ederim. Youtube’da çok fazla içerik var.

Hazır çizilmiş ve numaralandırılmış tuvaller var, yanında numaralandırılmış boyalarla geliyor. Benim çok hoşuma gitti.

Eğer İngilizcenizi geliştirmek isterseniz Learn English with Netflix Chrome eklentisiyle, izlediğiniz dizileri aynı anda hem Türkçe hem de İngilizce altyazıyla izleyebilirsiniz. Oldukça faydalı uygulamalar mevcut. BBC Learning English ve Cake’i tavsiye ederim. Gün içinde yarım saatinizi bile ayırsanız faydasını görürsünüz.

Bir başka faydasını gördüğüm uygulama DailyArt. Sanat tarihine ilginiz varsa çok seversiniz. Her gün yeni bir sanat eserinin hikayesini gönderiyor. Ekstra ilgimi çeken olursa detaylı araştırma yapıyorum. Hem zamanım güzel geçiyor hem de yeni şeyler öğrenmiş oluyorum

Kitap okuyabilir,kendiniz için bir hobi bulabilirsiniz.Örgü öğrenmeye başladım ben meselâ.Terapi gibi geliyor bana.Sizin de vardır mutlaka hoşunuza gidecek bir aktivite.

daha önce vakit ayırmadığın ama gelişmek istediğin bi alana yönelebilirsin oyalar seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…