- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Eski müdürle diyaloğunuz iyiyse hâla varsa görüşüp dile getirip bi şekilde sizin konumunuzu yeni müdüre izah edemezler mi tabii yeni müdür zaten biliyodurda üst düzey birileri müdahale etseler diye düşünündümYeni bir mudur geldi birimimize ve gorunurde pek bir mutluluk pitircigi. Onunla birlikte sirkete birkac arkadas da dahil oldu ve bu kadin nerede dalkavuk var hepsine yakin oldugunu hissettiriyor. Pek hoslanmiyorum bu kadindan ve bunu cok iyi hissediyor.
Gecen bir gorev semasi yapmis, en sondayim. Kimlerin arkasinda... Dil bilmeyen adamlar bayagi bayagi onumde. Halbuki yurt disiyla en cok baglantisi olan benim grupta.
Bunun gibi bircok sey var ve bu sirketi basamak olarak goruyorum. Bu olanlara karsi kaba tabirle salaga mi yatmaliyim yoksa rahatsizliklarimi dile getirmeli miyim? Dile getirirsem duzelmeyecegini biliyorum ve takimda da ayagimi kaydirmak isteyen iki kisi var. Cok cikinti olursam bu insanlarin ekmegine yag surecegimi cok iyi biliyorum.
Hic huzurum yok. Tavsiyelerinizi ogrenebilir miyim?
Konumunuzu biliyor mu müdür
Yani bazı insanlar vardır 1 birim iş yapar 10 birim reklam yapar, bazıları da olağan olarak 10 birim iş yapar ve o zaten işi olduğu için hiç reklam yapmaz
Bence iki seçenek var
Ya gidip konuşacaksınız böyle böyle diye anlayacaksınız ya da işlerin yürümemesini bekleyeceksiniz
Bir diğer seçenek de o diğer kişileri bezdirmek yani onlara biz ne bilelim sen yap dedirtmek müdüre de bunu ilettirmek
Benim de geçen sene müdürüm değişti, yeni müdür gelene kadar bir süre ekibi ben idare etmiştim ama hiç öyle hırslarım yoktur. Neyse kadın geldi, ertesi gün herkesi tek tek odasına çağırdı, temizlikçi bile benden önceydi düşünün. En son ben girdim odasına. Üzerinde bağırsaklarına kadar görünen bir elbise ve yana kaykılmış bana poposunu gösterir vaziyette oturdu. Bana şirket hedeflerimi sordu, karşımda böyle oturan birine hedeflerimi açıklamayı reddediyorum dedim. Olay büyüdü. Birkaç ay birlikte çalıştık, sonra direktörün bir seçim yapması gerekti. İşe yarayan kaldı, yaramayan gitti, en son kapıdan çıkarken bana yan çevirdiğini poposunu arkadan görmüş oldum ben de. Sessiz kalmayın, hak verilmez alınır. En kötü işsiz kalırsınız, ama eminim bizim gibiler için daha iyi iş imkanı hep vardır.
Aynı yafta bana da yapıştırıldı. Ayağımı kaydırmak isteyen birkaç kişi yeni müdürden yana tavır aldı. Ama şöyle düşündüm, potansiyelimi göstermeme fırsat verilmiyor ve ben buna seyirci kalıyorum. E bu kez de ben kendimi baltalamış oluyorum? Bakın ben bu kadın tarafından 3-4 ay boyunca aşağılandım, her defasında da açık açık karşılığını verdim, bir yandan da işimi yaptım. Bu hanımı gönderdiklerinin haftasına da istifamı verdim. Çünkü böyle bir zihniyeti müdür diye başıma getirenler apaçık gerçek kan emicilerdi. Aylardır bir yalvarmadıkları kaldı dön diye, müdürlük bile teklif ettiler dönmedim. Sessiz kalsaydım kendime olan saygımı kaybederdim. Hiçbir kariyer buna değmez (kıytırık bir iş yeri de değildi, 110 yıllık bir markanın çalışanıydım, şimdiki işim ondan da iyi)Isimi cok duzgun yapiyorum ve sacma bir insan yuzunden kariyerimi baltalamak istemiyorum. Sessiz kalmiyorum ama hakkimi arayinca da ayagimi kaydirmak isteyenler tarafindan "calisilamaz" etiketinin yapistirildigini duyuyorum diger insanlardan. Enteresan bir ortam...
Aynı yafta bana da yapıştırıldı. Ayağımı kaydırmak isteyen birkaç kişi yeni müdürden yana tavır aldı. Ama şöyle düşündüm, potansiyelimi göstermeme fırsat verilmiyor ve ben buna seyirci kalıyorum. E bu kez de ben kendimi baltalamış oluyorum? Bakın ben bu kadın tarafından 3-4 ay boyunca aşağılandım, her defasında da açık açık karşılığını verdim, bir yandan da işimi yaptım. Bu hanımı gönderdiklerinin haftasına da istifamı verdim. Çünkü böyle bir zihniyeti müdür diye başıma getirenler apaçık gerçek kan emicilerdi. Aylardır bir yalvarmadıkları kaldı dön diye, müdürlük bile teklif ettiler dönmedim. Sessiz kalsaydım kendime olan saygımı kaybederdim. Hiçbir kariyer buna değmez (kıytırık bir iş yeri de değildi, 110 yıllık bir markanın çalışanıydım, şimdiki işim ondan da iyi)
İşler daha ciddi boyutlara varsın gerekirse, korkmayın insanlar korkuyu hissediyor. İşinizde en iyi olun, ama başarınızın diğer önemli üstler tarafından da bilindiğinden emin olun. Yoksa kurumsalda bir ayrık otu olarak ayıklarlar sizi. Kendinizi iyi satmadıysanız bu süre boyunca, şimdi fırsatını bekleyin sorun çıkarmayın, yok başarılarınız bilmesi gerekenlerce biliniyorsa yangına körükle gitme vaktidir.Durusunuz cok hosuma gitti.
Sessiz kalmiyorum, kalsaydim bu kadinin gozdesi olurdum ama isin daha da ciddi boyutlara varacagini dusunuyorum. Bakalim artik.
İşler daha ciddi boyutlara varsın gerekirse, korkmayın insanlar korkuyu hissediyor. İşinizde en iyi olun, ama başarınızın diğer önemli üstler tarafından da bilindiğinden emin olun. Yoksa kurumsalda bir ayrık otu olarak ayıklarlar sizi. Kendinizi iyi satmadıysanız bu süre boyunca, şimdi fırsatını bekleyin sorun çıkarmayın, yok başarılarınız bilmesi gerekenlerce biliniyorsa yangına körükle gitme vaktidir.
Bir onceki mudurum cok begenirdi beni. Haliyle onun bagli oldugu genel mudur de basarimin farkinda ama bu kadin dengeleri altust etti. Sirkette bir yili daha tamamladim ve yangina korukle gitmek icin biraz zamana ihtiyacim var gibi.
O zamanı kendinize tanıyın, bu süre içinde donanın kuşanın, müdürün eksiklerini hatalarını kendinize raporlayın, gerekirse kullanırsınız. Kendinizi doldurmayın, sadece işinizi aynı titizlikle yapın ve bekleyin !Bir onceki mudurum cok begenirdi beni. Haliyle onun bagli oldugu genel mudur de basarimin farkinda ama bu kadin dengeleri altust etti. Sirkette bir yili daha tamamladim ve yangina korukle gitmek icin biraz zamana ihtiyacim var gibi.
O zamanı kendinize tanıyın, bu süre içinde donanın kuşanın, müdürün eksiklerini hatalarını kendinize raporlayın, gerekirse kullanırsınız. Kendinizi doldurmayın, sadece işinizi aynı titizlikle yapın ve bekleyin !
Gidip konuşsanız, neden böyle diye sorgulasanız sonuna kadar inkar edecek ama üstüne de size mobbing uygulayacağından, canınızdan bezdireceğinden o kadar eminim ki. Bir üst birime bildirseniz, delil toplasanız bile uygun bir zamanda yine ayağınızı kaydırmaya çalışacak. (Böyle söyleyip sanki susmanızı haksızlığa boyun eğmenizi istiyor gibi görünüyor olabilirim ama asla şu dönemde iş bulmak sıkıntı olduğu için diyorum bunları.)
Susmak da çok zor biliyorum ancak galiba bu gibi durumlarda en doğru şey bir müddet susup sonra daha iyi bir iş bulup böyle ortamları terk etmek. Terk ederken de yüzüne tak tak söylemek.Çünkü konuşmayla uzlaşılamayacağı ve sizin psikolojinizi yıpratacağı o kadar açık ki.
Benim bu tarz konularda tek anlamlandıramadığım ise şu, mesela yurt dışıyla bağlantılıymışsınız e dilinizde ileri bir seviyededir sizi böyle bir bölüme alsa, size öncelik verse hem siz daha verimli çalışırsınız, işinizi istekle yaparsınız. Hem de şirketteki projeler yürür. Yani buradaki temel motivasyon ne? Bir insan karşısındaki insanın işini engelleyerek ne yapmaya çalışıyor benim aklım almıyor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?