Merhaba hanımlar,
17 aylık bir kızım var doğuma iki ay kala bebeğim için işten ayrıldım hem bakacak kimsem yoktu hemde 2 yaşına kadar kendim bakmak istedim.Ben üniversite mezunuyum 2016 kpss ye girip memur olmak istiyorum. Kızıma yalnız bakıyorum 10dk bile bırakabileceğim kimsem yok eşim çok yoğun çalışıyor haftasonu dahil sürekli işte,maddi anlamda baya kötüyüz kiradayız vs.Eylülden sonra küçük görümcem gelecek memleketten ve artık bizde kalacak kızıma bakacak,bana yardım edecek.Karar veremediğim konu kışa işe başlayıp başlamamak.2015 kpss ye kesinlikle yetişemem o yüzden 2016 da gireyim diyorum fakat maddi yönden bunaldık acaba işe giderken akşamları biraz çalışsam 2015 aralıkta işten ayrılıp birkaç ayda evde çalışsammı diyorum yoksa hiç işe girmesem biraz daha sabredip çok iyi hazırlansammı diyorum?Kpss çok çalışınca ve isteyince olur biliyorum daha bir yıl maddi olarak sıkıntı çekeyim sonra rahat ederim diyorum ,siz ne önerirsiniz?
Hiç KPSS ye hazırlanmadım, ama sanki hem iş, hem ev , ee akşam gelince de çocukla vakit geçirmek isteyeceksiniz doğal olarak, hangi ara ders çalışmaya vakit kalacak?
Eğer durumunuz boğazınızdan, yakıttan kısmayı gerektirecek kadar zor değilse, bence bir sene sınava odaklanın, olmadı sonra bakarsınız iş için.
.
Sınava iyi hazırlanman gerek ama kazanman için,tabi kazandın birde bunun atama bekleme olayıda var...:44: Eğer maddi yönden biraz daha idare edebilecek durumdaysan sınava çalış..Görümcen gelip çocuğa bakacaksa eğer masraflarınız biraz daha artmayacakmı aileye bir kişi daha katılıyor çünkü ? o zaman seninde çalışman gerek ,işin biraz zor Allah yardımcın olsun :44:
Merhaba hanımlar,
17 aylık bir kızım var doğuma iki ay kala bebeğim için işten ayrıldım hem bakacak kimsem yoktu hemde 2 yaşına kadar kendim bakmak istedim.Ben üniversite mezunuyum 2016 kpss ye girip memur olmak istiyorum. Kızıma yalnız bakıyorum 10dk bile bırakabileceğim kimsem yok eşim çok yoğun çalışıyor haftasonu dahil sürekli işte,maddi anlamda baya kötüyüz kiradayız vs.Eylülden sonra küçük görümcem gelecek memleketten ve artık bizde kalacak kızıma bakacak,bana yardım edecek.Karar veremediğim konu kışa işe başlayıp başlamamak.2015 kpss ye kesinlikle yetişemem o yüzden 2016 da gireyim diyorum fakat maddi yönden bunaldık acaba işe giderken akşamları biraz çalışsam 2015 aralıkta işten ayrılıp birkaç ayda evde çalışsammı diyorum yoksa hiç işe girmesem biraz daha sabredip çok iyi hazırlansammı diyorum?Kpss çok çalışınca ve isteyince olur biliyorum daha bir yıl maddi olarak sıkıntı çekeyim sonra rahat ederim diyorum ,siz ne önerirsiniz?
canım zor işler ama olmayacak değil bende 2016 için ümit ediyorum önlisansım çocuğum yok ,bilgisayar kursuna yazıldım çünkü şart bılıyorsun memurluklarda istiyorlar. :18: peki maddi yonden aileler destek verebılır mı_? ev kira mı mesela of bu işler çok ya( bizimde kredimiz var 3yıl yuksek mıktar bilmiyorum ne olcak çocuk şimdi istemiyorum hayırlısı
hem çalışıp, hem çocukla ilgilenmek işten geldikten sonra, bir de layıkıyla ders çalışıp sınavlara hazırlanmak çok zor olur kanaatindeyim.
sizin için çok yorucu olur.
idealiniz KPSS ile memur olmaksa bence çalışmayı pek düşünmeyin.
ama illa memur olmak zorunda değilim, para kazanayım istiyorsanız, görümceniz gelir gelmez özel sektörde bir iş arayıp bulun. belki memnun kalacaksınız maddi manevi.
KPSS ile atanma vs. durumları da var.. o zaman çocuğunuza kim bakacak başka yere giderseniz, eşinizin iş durumu müsait olabilecek mi?
bir akrabam bebeği 7 aylıkken işe döndü kv bakıyor çocuğa aynen yazdığınız davranışlar onun bebeğindede var sürekli inatlaşmalar, başka çocukları tokatlamak ve aşırı kıskanç. Ben hala emziriyorum ve birlikte uyuyoruz. Bırakmaya hiç kıyamıyorum ama memur olarak çalışma hayatına dönmek istiyorum.Allah hepimize yardımcı olsun.18 aylık kızım var,aynen senin aşamalarından geçtim. Kızım 3 yaşına gelene kadar çalışmayacaktım ama evdeki maddi hesap çarşıya uymayınca 2-3 ay kadar önce işe başladım. Sana tavsiyem çalışma canım,sınava hazırlanBenim annem üst katımda,doğumdan itibaren annem de kızımın yanında olmasına rağmen davranışları değişti. Geceleri şiddetli ağlamalar, kendi yaşıtı çocukları tokatlamalar,sinirlilik gibi huyları olmaya başladı. Çok araştırdım bunların hepsi terkedilme korkusuymuş. Pedagoglar mecburi olmadıkça 2 yaşına kadar annenin bakmasını hatta yanında uyumasını tavsiye ediyor. Şuanki durumum işten ayrılmak için 2-3 ay daha para biriktirmeyi bekliyorum. Uzun süre de çalışmak istemiyrum ondan değerli değil
kız kardeşimin 2 tane cocugu var biri okullu diğeri değil...eniştemde cok titiz biridir hersey zamanında olsun ister..hem evin işi hem çocuklar hem kalabalık bir aile..misafirsiz hiç kalmaz... 4 yıllık universite bitirdi dısardan..şimdide formasyonu ve yüksek lisansı kazandı...kpssden yüksek puan aldı...atama bekliyor...geceleri 2 saatlik uykuyla bir yılını geçirdi ama değdi....isterseniz su hayatta hersey oluyor...azmin elinden inanın kurtuluş yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?