evet pskologum şunu söyledi sen ömür boyu hep kendince hikakayei tammalamaya çalışacaksın tamamlamasına izin ver ama yaşdıklaırını da unutma dedi...sonuçta neden beni yanlış yönlendirsin ki
o zaman tavsiyem: erkek arkadaşımla bir konuda ayrılma noktasına geldiğimizde o da görüşmek istediğinde:
çok lüks bir restoranda randevu verdim. garson gelince normalde 'aman ayıp olmasın aman çok kaçmasın maddi külfet olmasın.' diye istemeyeceğim ne varsa, elbette yiyebileceğim kadar, hepsini istedim, yerli kadeh şaraplara bakmadan direkt ithal içki açtırttım. iyi gelmişti.
böyle yapıp 'geçenlerde bir arkadaşımın doğum gününe buraya gelmiştik, çok klas bir yer, evliyken kapısından bile girmezdik, artık sık sık gelmeye çalışıyorum, böyle mekanlarda olmak çok hoşuma gidiyor' diyebilirsin. karşındakini ezerek başla. psikolojisi bir dağılsın.
nasılsın iyi misin faslında, 'ben gayet iyiyim de sen hiç iyi görünmüyorsun bakımsızlıktan mı başka birşey mi bir 5 yıl atmış gibisin, hayırdır, kötü bir hastalık varsa ortak çocuğumuz var, bunlar saklanacak şeyler değil söyleyebilirsin' diyin. bütün akşam yüzünde gülümseme olsun.
o konuşurken 3-4 saniye ortamdaki yalnız ve iyi giyimli, bulursan yakışıklı bir erkeğe bakıp, nereye baktığını farkettiğinde, birden çekinmiş gibi bakışlarını önüne çevir, gece boyu 1-2 kez daha bakabilirsin, ama sakın suyunu çıkarma, başına dert alma.
konuş içindekileri çirkinleşmeden hala güçsüz imajı vermeden gülümseyerek, sakin sakin ve asil bir edayla paylaş. o pişmanın vs dedikçe gülümse kafanı eğ ve bak. hiç konuşma, niye konuşmuyorsun derse ay ne söyleyeyim ki, pişman olman gerekiyor ve şimdi zaten olman gereken birşeyi yaşıyorsun, üzgünüm bunu tek başına yaşayacaksın. ben kendi üzüntümü çektim, yaşadım bitirdim, şimdi senin pişmanlığın ya da üzüntün için ne yazık ki enerjimi ve vaktimi ayırmak istemiyorum' diyebilirsin.
hep çocuğun iyiliğinden bahset. psikoloğum çok doğru birşey söyledi: ben ne kadar iyi olursam çocuğum o kadar iyi olur. o yüzden çocuğumun iyiliği için ben iyiyim, hep de iyi olacağım diyebilirsin. haa ama nafakayı bir gün bile geciktirirsen bozuşuruz, diyip ufak bir kahkaha atabilirsin.
sen de üzülme yaşımız çok genç, birlikte güzel bir ilişki yürütememiş olmak başkalarıyla yürütemeyeceğimiz anlamına gelmiyor, umutsuzluğa kapılma de.
ben hep kendimde suç aramıştım, ne eksik, ne veremedim de başkasına gitti diye, ama şimdi farkediyorum ki ben tammışım, sen eksikmişsin de.
hesap gelince elbette yüzünde bir gülümsemeyle tuvalete git. sana taksi çağırmasını iste. hepsi bu.