Tavsiyenize ihtiyacım var. {Asosyal , içine kapanık kişiliğim}

itsmezey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
104
29
48
Merhaba KK üyeleri.

Uzun zamandır farkında olduğum ve hiçbir şey yapamadığım bir sorunum var.Kendimi gerçekten asosyal olarak görüyorum.Arkadaş edinme konusunda sıkıntıda değilim, lisedeyim ve arkadaşlarımla da hep iyi anlaşırız.
Sadece iletişimde biraz sıkıntı içindeyim.Konuşmak istemediğim ya da yeni tanıdığım biri karşısında kendimi hep gergin hissediyorum.Bir iş yaparken ellerimin titrediği dahi olur.Eğer tanıdığım kişiyle biraz zaman geçirdikten sonra iyi anlaşıyorsak çok rahat olurum ama dış dünyaya karşı böyle değilim.Göz temasından kaçınırım ,sesim titrer mesela.
Ayrıca bir telefon görüşmesi dahi yapamıyorum, imkanım olsa yazarak haberleşirim diğerleriyle.Staj görüşmelerim için bu yaz milyonlarca kez telefon etmem gerekti ve ben arayana kadar 1-2 gün kendimi hazırlamaya çalışıyordum.Gergin de olsa konuşuyorum bir türlü.
Yine de kendimi değiştirmek istiyorum, herkesle kolayca konuşmak istiyorum.Neler yapabilirim?

Ozguven sorunu olabilir, anksiyete olabilir
Bunu aşmak istersen, iletisimle ilgili kitaplar okuyabilirsin
Biraz çabala, eger asamadigini hissediyorsan bir psikologa git derim
Yasin küçük daha, ustesinden gelirsin elbet

Iletisimle ilgili ne gibi kitap önerileri verebilirsiniz? Ayni sorun maalesef bendede var.

Ozguven sorunu olabilir, anksiyete olabilir
Bunu aşmak istersen, iletisimle ilgili kitaplar okuyabilirsin
Biraz çabala, eger asamadigini hissediyorsan bir psikologa git derim
Yasin küçük daha, ustesinden gelirsin elbet

Anksiyete bozukluğunu hiç duymamıştım, araştıracağım.Teşekkürler.

Lisedeyken bende de vardı böyle ufak sorunlar.
Kalabalıklar içine girince aşıyorsun bu sorunu.
Hele ki cins cins insanları tanıdıkça, biraz da kazık yiyince artık laf söylemeye bile çekinmiyorsun.
(bu bir tavsiye olamadı ama hayat tecrübesi diyebiliriz)

Hele ki cins cins insanları tanıdıkça, biraz da kazık yiyince artık laf söylemeye bile çekinmiyorsun.

Anladım, ancak asosyalliği bu sitedeki konularda da arattım ve bu sorunun benden yaşça büyük insanlarında sorunu olduğunu fark ettim.Ben bunun önüne geçmek istiyorum, yaşım küçük daha, ilerde düzelirimden ziyade değişmeye çalışmalıyım. :)

Laf sokmayi ogrnemedim ben de, bi o eksik:deli:

Anladım, ancak asosyalliği bu sitedeki konularda da arattım ve bu sorunun benden yaşça büyük insanlarında sorunu olduğunu fark ettim.Ben bunun önüne geçmek istiyorum, yaşım küçük daha, ilerde düzelirimden ziyade değişmeye çalışmalıyım. :)
Asosyal degilsin arkadsslarin varmis ama sosyal fobi olabilir
Çünkü o topluluk icine cikamama, topluluk önünde konuşmama, telefon açmaya cekinme bunlar asosyallik degil
Sosyal fobik iki insan tanıdım onlar da hep toplulukla muhatap olmamak icin kaçmayı tercih ediyirlardi

Asosyal degilsin arkadsslarin varmis ama sosyal fobi olabilir
Çünkü o topluluk icine cikamama, topluluk önünde konuşmama, telefon açmaya cekinme bunlar asosyallik degil
Sosyal fobik iki insan tanıdım onlar da hep toplulukla muhatap olmamak icin kaçmayı tercih ediyirlardi

Normal bir insan olmak istiyorum diyeyim o zaman, aklımdan geçen düşünceyi direkt çekinmeden söylemek istiyorum. :D

Kitap okumakla düzelmez bu malesef. Birinci yapacağın şey harçlıklarını biriktirip -yaşım küçük dediğin için 18-19-20 sindir diye tahmin ediyorum- iki haftada bir gideceğin bir psikologla görüşmek. İkinci yapacağın şey belediyenin yüzme yahut spor salonlarına ücretsiz olarak katılmak. Üçüncü yapacağın şey özel bir hobi edinmek. Koleksiyon yapmak, sergi, tiyatro, sinema, bilgisayar, müzik eğitimi almak yahut bunlarla ilgilenmek gibi. Dördüncü yapacağın şey kendine bakman, kıyafetine görünüşüne vs. Önce sen kendini sev. Sonra kendine saygı duyacağın hobilere giriş. Kendini sevem ve kendine saygı duyan biri olduğunda tüm sorunlarının pamuk ipliği gibi çözüldüğünü göreceksin. Bunlar genelde kulak ardı edilir, dilkate alınmaz. Çözüm, 'bir dahaki telefon görüşmesinde rahat olacağım' kararlılığında aranız ama emin ol o hiçbir zaman bulunmayacaktır. Kendini sev ve kendine saygı duy.

Kitap okumakla düzelmez bu malesef. Birinci yapacağın şey harçlıklarını biriktirip -yaşım küçük dediğin için 18-19-20 sindir diye tahmin ediyorum- iki haftada bir gideceğin bir psikologla görüşmek. İkinci yapacağın şey belediyenin yüzme yahut spor salonlarına ücretsiz olarak katılmak. Üçüncü yapacağın şey özel bir hobi edinmek. Koleksiyon yapmak, sergi, tiyatro, sinema, bilgisayar, müzik eğitimi almak yahut bunlarla ilgilenmek gibi. Dördüncü yapacağın şey kendine bakman, kıyafetine görünüşüne vs. Önce sen kendini sev. Sonra kendine saygı duyacağın hobilere giriş. Kendini sevem ve kendine saygı duyan biri olduğunda tüm sorunlarının pamuk ipliği gibi çözüldüğünü göreceksin. Bunlar genelde kulak ardı edilir, dilkate alınmaz. Çözüm, 'bir dahaki telefon görüşmesinde rahat olacağım' kararlılığında aranız ama emin ol o hiçbir zaman bulunmayacaktır. Kendini sev ve kendine saygı duy.

Psikolog olayını da düşünmüştüm ancak hiç cesaret etemedim.Çeşitli hobilerim var ama kendimi sevmek konusuna hiç gelmeyelim onda benden yok. :) Kendime cidden hiç özen göstermiyorum ama sanırım biraz da üşengeç kişiliğimden olsa gerek bu.Makyaj yapmam, elime ne geçerse onu giyerim, saçlarımı bağlar çıkarım yani.Ciddi bi özgüven kaybım var bu durumdan ötürü.

kesinlikle sosyofobiksin. internetten araştır derim, bununla ilgili videolar, yazılar var bir sürü.

kendiniz halledemezseniz psikolog gerektiren bir durum ama bunu okuyarak, izleyerek, kendiniz zorlayarak aşan bir çok insan var. sosyal fobi, sosyofobik bu kelimeleri araştırın derim.

Bence bu iyi bir fikir ben yaptım çünkü.

Üstünde çalışınca oluyor. Ünvdeyken spor takımına yazıldım , antrenman öncesi arası sonrası kendimi zorlayıp insanlarla sohbet ettim . İşe yaradı :)

Bence bu iyi bir fikir ben yaptım çünkü.

Üstünde çalışınca oluyor. Ünvdeyken spor takımına yazıldım , antrenman öncesi arası sonrası kendimi zorlayıp insanlarla sohbet ettim . İşe yaradı :)

Azim ve kararlılıkla her şeyin üstesinden gelinebiliyor demek ki :)

Back
X