- 13 Eylül 2016
- 104
- 29
- 48
Güzelce giyin saçlarını yap , iyi görünmek de özgüvenine yardımcı olur bence, sevgiler :)
Teşekkür ederim tavsiyen için. :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Güzelce giyin saçlarını yap , iyi görünmek de özgüvenine yardımcı olur bence, sevgiler :)
yas kac zamanla duzelir cunku degismek istiyorsunMerhaba KK üyeleri.
Uzun zamandır farkında olduğum ve hiçbir şey yapamadığım bir sorunum var.Kendimi gerçekten asosyal olarak görüyorum.Arkadaş edinme konusunda sıkıntıda değilim, lisedeyim ve arkadaşlarımla da hep iyi anlaşırız.
Sadece iletişimde biraz sıkıntı içindeyim.Konuşmak istemediğim ya da yeni tanıdığım biri karşısında kendimi hep gergin hissediyorum.Bir iş yaparken ellerimin titrediği dahi olur.Eğer tanıdığım kişiyle biraz zaman geçirdikten sonra iyi anlaşıyorsak çok rahat olurum ama dış dünyaya karşı böyle değilim.Göz temasından kaçınırım ,sesim titrer mesela.
Ayrıca bir telefon görüşmesi dahi yapamıyorum, imkanım olsa yazarak haberleşirim diğerleriyle.Staj görüşmelerim için bu yaz milyonlarca kez telefon etmem gerekti ve ben arayana kadar 1-2 gün kendimi hazırlamaya çalışıyordum.Gergin de olsa konuşuyorum bir türlü.
Yine de kendimi değiştirmek istiyorum, herkesle kolayca konuşmak istiyorum.Neler yapabilirim?
17 yaşındayım :)yas kac zamanla duzelir cunku degismek istiyorsun
Aynen öyle, araştırıp iyice emin oldum.Bu kişilik değil sosyal fobi hastaligi
Telefon meselesi bende de var. Tanimadigim ya da cok samimi olmadigim bir insanla konusmak
zorundaysam erteleyebildigim kadar erteliyorum gerim gerim geriliyorum mecbur degilsem aramiyorum ya da acmiyorum bile.
Bilmiyorum nasil aşılır, ustune gide gide galiba.
hep olur bu yaslarda biraz rahat ol bol bol oku bol bol konus17 yaşındayım :)
Ne guzel boyle boyle gecer insallah.Kesinlikle öyle henüz aşmış değilim ama işim düştüğüne arama yapmak için eskisi kadar çok beklemiyorum, beklesem bile sesime özgüven katmaya çalışıyorum :)
Arkadaşlık ilişkilerinizde problem yokmuş, demek ki hiç konuşamıyor veya insanlarla iletisim kuramıyor degilsiniz.
Çoğu insan ilk defa girdigi bir ortamda çekingen olabilir. Bunun sizin için bir hastalık oldugunu düşünmek yerine onların da sizin gibi oldugunuzu düşünerek karşılıklı ufak adımlar atarak beraber aşabileceginiz bir sorun oldugunu düşünün, heyecanınızı kontrol altına almanıza yardımcı olur.
Ayrıca yeni tanıştıgı insanlarla o kadar boş konuşan, gereksiz özgüven patlaması yaşayan insanlar var ki... Doğru referanslar almadıgınız taktirde daha da olumsuz etkilenebilirsiniz.
Drama egitimlerine katılabilirsiniz, konuşurken ses tonunuzu ayarlayabilmek için evde yüksek sesle kitap okuyabilirsiniz; bunlar çekingenliginizi yenmenizde size destek olur.
Bir de bol bol kitap okuyun, perspektifinizi genişletecek filmler ve belgeseller izleyin, entelektüel anlamda kendinizi geliştirin ki o boş konuşan insanlar arasında yer almayın.
sizi bilemem ama böyle alanında müthiş bir üniversiteden derece ile mezun olmuş iş arkadaşım bir başka iş arkadaşına müşteriyi sen arar mısın ben tanımadığım insanlar ile telefonda konuşmayı sevmem demişti
öbürü de ben de sevmem ama işimiz bu demişti
gerçekten de günde 1015 kişi ile telefonda konuşurduk iş gereği
şimdiden aş ki ileride sıkıntı olmasın
Teşekkür ederim. :)Şu an "etraf" in en çok onemsendigi dönemdesiniz ergenlik..
Başkaları hakkımda ne düşünür korkusu yetişkinlige geçerken azalır normal şartlar altında..
Şu an ufak tefek de olsa kendinizi sakin tutmaya çalışın.. derin nefes almak aşırı dusunmemek kendinizi çok sorgulamamak gibi..