Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bence 5. Ayın sonunda meyve sularıyla başlamalısınız sonra yoğurt sonra meyve püresi sonra sebze püresi sonrada akşam öğünü muhallebi... Bir ay daha emse sizi aslında hımm.... Yinede siz bilirsiniz ☺️
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
emziriyorsanız kilo alımı gelişimi sorunsuzsa başlaayın çok erken..ilk 6 ay ek gıdaya ihtiyaçları yok.. mutlaka ne yedirmemelisiniz ne gaz yapar ne pişik yapar onları öğrenin.. sonrası kolay.. belli bir sıra ile zorlamadan bebeğiniz alıştıkça kabul ettikçe yeni şeylere geçersiniz.. meyve püresi ile başlatmıştı doktorumuz.. meyve suyu gereksiz hele biberonla vermek hiç olmamalı..meyve püresi cam rendeden sulu pütürlü çıkıyor kaşığın ucu ile.. kaşığaalışma süreci önemli.. sonra ev yapımı yoğurt.. sonra mevsim sebzeleri sırasıyla.. meyve olayını uzatınca sebzenin tadına daha zor alışabilir.. tatlı meyvelerden sonra ıspanak cazip olmuyor:) dönüşümlü gidin.. muhallebi "boş kilo" der doktorumuz ben hiç vermedim.. zamanla tek tek verdiklerinizden karışımlar yaparsınız.. sakin sakin bebeğinizi gözlemleyerek stresli değil dekeyiflibirsüreçolsun inşallah..
emzirmeye devam edin 6 aylık olana kadar haftada 2-3 kez önce meyve suyu daha sonra meyve püresi verin fakat verdiğiniz miktar bir öğünlük değilde tadımlık olsun ana öğünü yine anne sütü olsun.Giderek miktarı arttırın.
Sadece emziriyorsan bence de 6 aydan sonra geç ek gıdaya. Ben ağırlıklı olarak mama ile beslediğim için 4.5 aylıkken başlamıştım ek gıda vermeye. Çünkü ertafımdan sürekli mamanın zararlı bişey olduğunu duyduğum için. Azar azar meyve püresi ve yoğurtla başlamıştım.
Geçen hafta özel bi doktora gittik çok karistirdi kafami simdi aksamları kasik maması veriyorum Şapur şupur yiyor acaba başlasammı doymuyormu diyorum bende hoş günde 5kere bezini kirletiyoruz ama işte annelik
Heleki kaşık maması biraZ ağır geldi bana sanki erken gibi arkadaşında dediği gibi meyve püresi ve yoğurtla başlayıp sonra bunları karıştırabikirsin.... Benimki bir öneri tabii ☺️
Benim kızım doğduğunda emziremiyodum o yüzden 5 aylıkken başladım yoğurt meyve veriyodum snr katı gıdalara başladım mamalar bence çok sağlıklı değil tabi bu benim fikrim