- 8 Kasım 2019
- 20.769
- 36.723
- 598
Herkese merhaba 
Yarışmaya ilk kez katılıyorum, heyecanlıyım
Hatam kusurum olursa affola.
Umarım tarifimi beğenirsiniz. Yarışan arkadaşlarıma bol şans diliyorum
Yapım aşamaları
İlk olarak iç pilavı yapıyoruz. Tavada erittiğimiz tereyağ ve sıvıyağına yıkadığımız pirinçleri ekleyerek kavuruyoruz.
Pirinçleri 2 dakika kadar kavurduktan sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstıkları ekliyoruz. Bir iki karıştırıp suyunu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pişen pilava tarçın ve karabiberi ekleyip yavaşta karıştırıyoruz ve iç pilavımız hazır.
Tavuğun tüylerini tütsüleyip güzelce yıkayalım. İçerisini yıkayıp kurulayalım.
Pilavı tavuğun içerisine çok sıkı sıkı olmadan dolduruyoruz. Doldurduğumuz kısmı iple dikip ayaklarınıda birbirine bağlıyoruz.
Bu aşamada bence ben yalnış yaptım
Sosunu burada sürerek fırın poşetine koyarken hep sos poşete bulaştı tavukta pek birşey kalmadı. Bence poşete koyduktan sonra poşetin içerisinde sosu sürülebilir tavuğa
Fırın poşetindeki tavuğun yanına elma dilim patatesleri, havuç ve soğanı koyup poşeti bağlıyoruz. 190 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
Yarışmaya ilk kez katılıyorum, heyecanlıyım
Hatam kusurum olursa affola.
Umarım tarifimi beğenirsiniz. Yarışan arkadaşlarıma bol şans diliyorum
Bütün Tavuk Dolması
Malzemeler - 1 adet bütün tavuk
- 3 patates
- 3 havuç
- 3 soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- Tuz
- Tarçın
- Karabiber
- 2.5 su bardağı sıcak su
Yapım aşamaları
İlk olarak iç pilavı yapıyoruz. Tavada erittiğimiz tereyağ ve sıvıyağına yıkadığımız pirinçleri ekleyerek kavuruyoruz.
Pirinçleri 2 dakika kadar kavurduktan sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstıkları ekliyoruz. Bir iki karıştırıp suyunu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Pişen pilava tarçın ve karabiberi ekleyip yavaşta karıştırıyoruz ve iç pilavımız hazır.
Tavuğun tüylerini tütsüleyip güzelce yıkayalım. İçerisini yıkayıp kurulayalım.
Pilavı tavuğun içerisine çok sıkı sıkı olmadan dolduruyoruz. Doldurduğumuz kısmı iple dikip ayaklarınıda birbirine bağlıyoruz.
Bu aşamada bence ben yalnış yaptım
Sosunu burada sürerek fırın poşetine koyarken hep sos poşete bulaştı tavukta pek birşey kalmadı. Bence poşete koyduktan sonra poşetin içerisinde sosu sürülebilir tavuğa
Fırın poşetindeki tavuğun yanına elma dilim patatesleri, havuç ve soğanı koyup poşeti bağlıyoruz. 190 derece fırında 1 saat pişiriyoruz.
Son düzenleme: