Pilav Tarifleri tavuklu patlıcanlı bulgur pilavı

trisina

kum tanesi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
5.035
23
358
............................................

.................................................................

1 su bardağı bulgur
1 patlıcan
1 tavuk göğsü
1 soğan
1 biber
1 kırmızı biber
1 domotes
tuz karabiber
zeytinyağı

tavuk göğsünü küp küp doğrayıp kısık ateşte suyunu salıp çektikten sonra küp küp doğradığımız soğanlarla birlikte kavuruyoruz biberleri ve yine küp doğradığımız patlıcanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz... domatesi ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz.. son olarak bulgurumuzu atıp hafif kavurup suyunu tuzunu ve karabiberi ekleyip kapağı kapatıp pişmesini bekliyoruz.... demlendikten sonra servis ediyoruz...

afiyet olsun...

bulguruna bağlı olarak değişiyor canım...

bazı bulgurlarda 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı su yeterken

bazı bulgurlar 1 su bardağına 2 su bardağı su tam geliyor...

genel olarak ben öncelikle 1 e 1,5 su koyuyorum,

tadına ve diriliğine bakıyorum

yetmemişse yarım su bardağı su daha ekliyorum...

patlıcanlı pilav hep denemek istiyordum bir türlü kısmet olmamıştı ama işin içine tavuk girince denemek için can atıyorum!

bu aksam bulgur pilavi ve cacik yapacaktim kendime, simdi nasil canim istedi bu tavuklu ve patlicanliyi gözümde canlandirinca
hic böyle denemedim ama cok lezzetli olacagindan eminim,hemen bu aksam denicem, tesekkürler canim tarif icin..

evett yaptim ben bu aksam bu yemegi, icerisine biraz biber salcasida ekledim ve dolapta önceden acilmis yarim doz konserve nohut vardi, onuda ekledim, yaninda cacikla gercekten cok lezzetlii oluyor.. birde ben her yemegin icine etli olsada olmasada bulyon koyarim ..
tekrar tesekkrler tarif icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…