- 2 Aralık 2015
- 32.688
- 108.506
- 598
Merhaba hanımlar ,hepimizin özellikle çocukların çok sevdiği bir tarifle karşınızdayım.
Madem klasikler tercih ediliyor ,klasik bir tarif tercih edeyim dedim.
Malzemeler;
-Dilediğiniz kadar tavuk eti
-2 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 adet kesme şeker ve 4 damla limon suyu(tane tane ve beyaz olması için)
Yapılışı;
-Öncelikle tavuğumuzu derin bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlıyoruz(dilerseniz haşlama suyuna havuç,kabak vs sebze de koyabilirsiniz)
-Tavuk etimiz pişince tavuğumuzu başka kaba alıp ,suyunu süzüyoruz.
-Pilav yapacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz ,eriyince en az yarım saat suda bekletip,süzdüğümüz pirincimizi ilave edip,en az 2 dk kavuruyoruz ve suyunu koyuyoruz(Baldo pirinçle yapacaksanız 1 bardağa 1,5 ölçü,Osmancık pirincinden yapacaksanız suyunu daha az koyun)
-Suyunu çekince altını kapatıp ,dilerseniz sofra bezine sarabilirsiniz ,ben kağıt havlu kapatıp dinlendiriyorum.
Ve sunum;

Malzemeler;
-Dilediğiniz kadar tavuk eti
-2 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 adet kesme şeker ve 4 damla limon suyu(tane tane ve beyaz olması için)
Yapılışı;
-Öncelikle tavuğumuzu derin bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlıyoruz(dilerseniz haşlama suyuna havuç,kabak vs sebze de koyabilirsiniz)
-Tavuk etimiz pişince tavuğumuzu başka kaba alıp ,suyunu süzüyoruz.
-Pilav yapacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz ,eriyince en az yarım saat suda bekletip,süzdüğümüz pirincimizi ilave edip,en az 2 dk kavuruyoruz ve suyunu koyuyoruz(Baldo pirinçle yapacaksanız 1 bardağa 1,5 ölçü,Osmancık pirincinden yapacaksanız suyunu daha az koyun)
-Suyunu çekince altını kapatıp ,dilerseniz sofra bezine sarabilirsiniz ,ben kağıt havlu kapatıp dinlendiriyorum.
Ve sunum;
Son düzenleyen: Moderatör: