Tayin mantıklı mı ?

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
637
173
Kızlar Merhaba. Eşim de ben de memuruz iki çocuğum var biri 5 biri 1 yaşında. Her ikimiz de ailelerimize uzağız. Büyük yavrumu büyütene kadar çok çektik sürekli bakıcı kreş dramları hatırlamak dahi istemiyorum. şimdi doğum iznindeyim küçüğüm 2 yaşına gelince işe başlayacam . Ve yine sil baştan aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum. Eşimin ailesi küçük bir il de yaşıyorlar ve eşim oraya tayin isteyelim gidelim diyor ben de olumlu bakıyorum en azından bakıcı sıkıntım olmayacak birsürü bakmak isteyen akrabası var. Ve hepsi de benim sevdiğim içime sinen insanlar. Ama bu tayin işi olursa geri dönüşü yok yani belki 5 sene sonra bakıcı sorunum tamamen ortadan kalkınca ömrümün geri kalanını orda tamamlamak var ve ne derece mantıklı bilmiyorum. Eşimin ailesini seviyorum genel olarak iyiler. Tabi sevmediğim yönleri de çok ki en önemlisi sürekli maddi bir beklenti içinde olmaları.Bir de ben büyükşehirde yaşıyorum ve inanılmaz bunaltıcı geliyor bana. Tayin isteyeceğimiz yer küçük bir ilçe. Bir de çocukların eğitimi var ki en çok aklıma takılan konu bu. Küçük yerde çocuk yetiştirmek avantajken eğitimi dezavantaj gibi düşünüyorum yanlış mı sizce ? Hayattaki en büyük korkum çocuklarım büyüyüp ergenliğe girdiklerinde bize sırt çevirmeleri . Burda kimsemiz yok çocuklarım yanlış birşey yapacaklarında engel olacakları çekinecekleri bir arkadaş bir akraba yok çok başıboş yetişecekler. İstiyorum ki tayin gideceğimiz yerde adım başı akraba ve çocuklarım onlardan çekinip yanlış bir adım atmaya korksunlar.çocuk yetiştirmek çok zor onlar için en iyisi ne ise onu yapmak istiyorum. Belki diyeceksiniz nereye gidersen git çocuk yapmak istediğini yapar diye ama ben en azından bir parça olsun engel olmak istiyorum. Sizce mantıklı olan ne fikir verirseniz çok sevinirim

Siz uzaktayken bile maddi beklentileri varsa oraya gittiğinizde daha çok olacak. Eğer gideceksiniz eşinizle her türlü sartinizi baştan konusun. Ben olsam gitmezdim açıkçası küçük yer diyorsunuz bunun ilerisi de var çocukların eğitimi sağlık sosyal ihtiyaclar vs.

Benim aklıma yatmadı, ilçedense o ilçenin bağlı olduğu il veya o bölgedeki bir büyükşehir olabilir. Yanyana olmaktansa yakın olmak daha mantıklı. Şahsen kreş dramasını aile dramasına yeğlerim bu arada.

Evleneli 7 kere tasindim . 4 kere tayin cikti gittik. Ama kesinlikle ve kesinlikle ailelere yakin yerler istemiyoruz hele ki kv kp yakin aslaaa.
Bi arkadas vardi ayni sizin gbi kararsizlardi. Ozellikle kocasi cok istiyordu anne babasina yakin binyere tayin olmasini.
Ama sonra varya bin pisman oldu adamcagiz oyle pişman oyle pisman kii.
Emin ol devir o eski devir degil. Adim bas tanıdık biri olsa bile insan yapmak istedigini yapıyor teknoloji devrindeyiz bilgisayardan telefindan da yoldan cikiliyor biliyorsunuz.
Benim de 2 cocugum var onlari elimden geldigince anlayisli ahlakli yetistirmeye calisiyorm gerisi Allah kerim.
Ben senin yerinde olsam soyle iyi bir bakici yada kreş bulurum. Buyuk cocugun anasinifina gidiyor mu.
Hakkinda hayirlisi olsun ama ben istemezdim kv kp yakin olmayi hicc istemezdim. Cunku böyle kafam rahat

Sizin ailenizin olduğu yere neden gitmiyorsunuz? Bir de olaya çok dramatik bakıyorsunuz sanki. Biz de eşimle ailelerden uzağız. Hatta çocuktan ayrı hiç birşey yapamıyoruz. Kreşimizden memnunuz. Benim iznim bitince 26 aylıkken verdim kreşe. Şimdi hepimiz mutluyuz.

Ben hiç mantıklı bulmadım. 5 sene için hayatını riske etmek gibi geldi bana. Ayrıca küçük yerlerde akrabalar tanıdıklar derken gıybet kazanı olur oralar. Maddi durumdan eşinin ailesiyle aranız bozulsa sizi dışarıda gören anasına babasına bakmıyor burda geziyor diye konuşacak. Sadece çocuklarınızı kısıtlamayacaklar yani. Ayrıca kötü bir şey yapmasın sevgilisi olsun diyelim dışarıda akrabalar laf edecek, görüşelim eve gidelim deseler biri görse daha da büyük laflar edecekler. İyi düşünün bence

Ben olsam böyle bir maceraya girmem hem eş ailesi hem ilçe olması benim icin daha büyük bir sorun.Pek cok insan cocugunu bakiciyla kresle büyütüyor ve herkes bu konudan dolayi zorluk yasiyor ama isin guzel tarafi zamanla zorluk azaliyir ve bitiyor. Ben tavsiye etmem gitmenizi acikcasi hakkinizda hayirlisi olsun.

Sakn, yakma çoçukları. Küçük yerlere dedikodu ve böz çocukların üzerinde olur, hayat ev iş okul arasında geçer. Hiç gerek yok böyle maceralara. Kalabalıklar içine karışıp gitmek şahane bir şey olmalı bence.

Kızlar Merhaba. Eşim de ben de memuruz iki çocuğum var biri 5 biri 1 yaşında. Her ikimiz de ailelerimize uzağız. Büyük yavrumu büyütene kadar çok çektik sürekli bakıcı kreş dramları hatırlamak dahi istemiyorum. şimdi doğum iznindeyim küçüğüm 2 yaşına gelince işe başlayacam . Ve yine sil baştan aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum. Eşimin ailesi küçük bir il de yaşıyorlar ve eşim oraya tayin isteyelim gidelim diyor ben de olumlu bakıyorum en azından bakıcı sıkıntım olmayacak birsürü bakmak isteyen akrabası var. Ve hepsi de benim sevdiğim içime sinen insanlar. Ama bu tayin işi olursa geri dönüşü yok yani belki 5 sene sonra bakıcı sorunum tamamen ortadan kalkınca ömrümün geri kalanını orda tamamlamak var ve ne derece mantıklı bilmiyorum. Eşimin ailesini seviyorum genel olarak iyiler. Tabi sevmediğim yönleri de çok ki en önemlisi sürekli maddi bir beklenti içinde olmaları.Bir de ben büyükşehirde yaşıyorum ve inanılmaz bunaltıcı geliyor bana. Tayin isteyeceğimiz yer küçük bir ilçe. Bir de çocukların eğitimi var ki en çok aklıma takılan konu bu. Küçük yerde çocuk yetiştirmek avantajken eğitimi dezavantaj gibi düşünüyorum yanlış mı sizce ? Hayattaki en büyük korkum çocuklarım büyüyüp ergenliğe girdiklerinde bize sırt çevirmeleri . Burda kimsemiz yok çocuklarım yanlış birşey yapacaklarında engel olacakları çekinecekleri bir arkadaş bir akraba yok çok başıboş yetişecekler. İstiyorum ki tayin gideceğimiz yerde adım başı akraba ve çocuklarım onlardan çekinip yanlış bir adım atmaya korksunlar.çocuk yetiştirmek çok zor onlar için en iyisi ne ise onu yapmak istiyorum. Belki diyeceksiniz nereye gidersen git çocuk yapmak istediğini yapar diye ama ben en azından bir parça olsun engel olmak istiyorum. Sizce mantıklı olan ne fikir verirseniz çok sevinirim
Merhaba
Bence tayin istemeniz hata olur.
Kesinlikle bakici ve kreş olarak düşünün ki zaten 2 yasina kadar bakacakmışsınız.
Bir de ben yazida suna takıldım. Akrabadan cevreden cekinip yanlış adım atmaya korksunlar demissiniz cocuklariniz icin.
Çocuklarımız ne hata yaparlarsa yapsınlar anne ve babalarının arkalarinda olduğunu, düştükleri yerden kaldirip hayata devam etmeyi saglayacagimiza inanmalilar.
Bazen yanlışa düşmeden doğru bulunmaz.
Cok cok büyük yanlışlar dahi yapsalar en azindan kendi cocuklarim icin söylüyorum. Yapacak bisiy yok canları sağ olsun. Ölüm olmasın . Bu benim düşüncem tabi ki ...
Hakkımızda hayırlısı olsun

Ben yaptım bunu:/// ama hala taşınmadım,yani tayinim de çıkmadı..tayinim çıkarsa bahsettiğiniz gibi bir ilçede yaşayacağım, ama ben söz konusu ilçeye aşığım desem yeri. Ben çocuklarımın mahalle kültürü içinde,dede sevgisiyle büyümesini istediğim için bu kararı aldım. Kendi adıma da küçük yerde daha kolay bir hayat yaşamak adına tabi..umarım kv dezavantajları ile hayatımı zorlaştırmış olmam.
Kv ailesinden benim pek hoşnut olduğum söylenemez..biz ev aldık onların ilçeden, evi temizletip biz gitmeden kendi oturma cesareti gösterecek kadar coşmuş durumda bir kv ile karşı karşıyayım:KK45: ama ben bütün bunlarla başedebileceğime inanıyorum, çok tepemi attırırlarsa çeker giderim diye düşünüyorum ama inşallah o raddeye gelmez işler.
İyi örnekler gelip yazsa da keşke içimize su serpilse bizim de.
Konu sahibi,hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.

Merhaba
Bence tayin istemeniz hata olur.
Kesinlikle bakici ve kreş olarak düşünün ki zaten 2 yasina kadar bakacakmışsınız.
Bir de ben yazida suna takıldım. Akrabadan cevreden cekinip yanlış adım atmaya korksunlar demissiniz cocuklariniz icin.
Çocuklarımız ne hata yaparlarsa yapsınlar anne ve babalarının arkalarinda olduğunu, düştükleri yerden kaldirip hayata devam etmeyi saglayacagimiza inanmalilar.
Bazen yanlışa düşmeden doğru bulunmaz.
Cok cok büyük yanlışlar dahi yapsalar en azindan kendi cocuklarim icin söylüyorum. Yapacak bisiy yok canları sağ olsun. Ölüm olmasın . Bu benim düşüncem tabi ki ...
Hakkımızda hayırlısı olsun
Hatasi baskasina zarar vermedigi surece..

Bugün düşünüyordum eşimin ailesi burada olmasa çocuk hasta olduğunda, desteğe ihtiyaç duyduğumda nereye bırakırdım diye. Çalışan anne baba için çocuğun büyüklerden uzak büyütülmesi çok zor. Sık sık hasta oluyorlar, iş/mesai vs. oluyor. Kreş sıkıntısı olmamasına rağmen.
Sizin durumunuzda sadece ilçe olması soru işareti bence, onda çocukların eğitimi açısından.

Kesinlikle gitme hatta kacarak uzaklas bu fikirlerden. Iyiysen bile kotu olursun cok yuz goz olunca tadi kaciyor herseyin.

Back
X