- 11 Şubat 2023
- 12.492
- En iyi cevaplar
- 2
- 31.406
- 528
- Konu Sahibi pportakall
-
evet gittiği evden geri çıktı. toki , sıfır, doğal gazlı bir evdi. apartman da onlar gibi öğretmen polis asker vs olunca sevdiler hiç çıkmadılar ,gelirken abimler de eşyalarını sattı beyaz eşya hariç hiç birini getirmedi. evlenirken atanmamıştı idarelik markalardan almışlardı atandığı yerde de onlarla idare etti şuan çok şükür kendi evine gidecek sıfırdan eşya dizecekler. abim şimdiki evine de temelden girdi yine sıfır ev.Abiniz 5 yıl aynı evde kalmıl ben her yıl ev değiştirdim eşya aldım sattımYapamadım ya hep düze çıkarken bir aksilik oldu hep geri eksiye düştüm defalarca ev taşıdım bu yıl yapacaktım ilk defa
Keşke har vurup harman savursam tatillere gitseydim valla saçma sapan şeylere gitti hep ona üzülürümAy yok doğuya dönmem deli miyim ama küçük yerden büyük yere gitmek korkutuyor. Bir de çok karışık göçmen çok falan dediler. Hep küçük yerlerde yaşayınca bir anda büyükşehir beni yutar diye çekindim
Ablam 2011 den beri Bursada.Bulunduğu ilçe güzel değil ama Bursa çok güzel. O da Nilüfere il içi tayin düşünüyor.Öğretmenlere 2.il dışı hakkı tanınmıştı. Nasılsa gelmez diye Bursa’ya tayin vermiştim. Normalde benim puanımın 2 3 katı ile kapatıyor en kötü okulları bile. Bu şehirden kurtulmayı çok istiyordum hatta yıl sonunda gebzeye tayin verecektim. Fakat şu an çok ani oldu. Maddi olarak hiç birikimim yok, ilk başta ailem destek olacak zaten onlar yazmamı çok istiyordu biz destek olacağız dediler öyle yazdım birkaç ay zorlansamda toparlarım . Ama iş gerçekten gitmeye gelince şöyle yıllarım ,kurduğum arkadaşlıklarım gözümün önüne geldi. Burada iş yüküm yok, işim ise çok rahattı, samimi arkadaşlarım vardı, kiram da uygundu orada kiram bir anda 3 katına çıkacak , iş yüküm çok artacak . Ama öte yandan sürekli hakkımı savunmak için birileriyle sürtüşmek ,küçük yerin imkansızlıkları, erkeklerin gölgesi altında kalmak, kadın olduğum için ciddiye alınmamak, sokağa her çıktığımda insanların rahatsız etmesi, dedikodular,iftiralar, olumsuz ilişkiler, yerli halkın kültürü çok bıkmıştım. Aslında yapacağım her şeyi yaptım, gezeceğim her yeri gezdim ama genede sanki daha yapmadığım şeyler var gibi hazır değilim gitmeye . Büyükşehir beni korkutuyor mutlu olamamaktan,arkadaş edinememekten hatta bir daha biriyle tanışıp randevuya çıkamamaktan bile korkuyorum. Büyükşehirde hiç bunları düşünecek kadar uzun kalmadım. Sizce iyi olur mu pişman olur muyum gittiğime ?
Kurumdan ilişik kesmeden önce tayini iptal etme hakkını duymuştum bir araştırın istersenizÖğretmenlere 2.il dışı hakkı tanınmıştı. Nasılsa gelmez diye Bursa’ya tayin vermiştim. Normalde benim puanımın 2 3 katı ile kapatıyor en kötü okulları bile. Bu şehirden kurtulmayı çok istiyordum hatta yıl sonunda gebzeye tayin verecektim. Fakat şu an çok ani oldu. Maddi olarak hiç birikimim yok, ilk başta ailem destek olacak zaten onlar yazmamı çok istiyordu biz destek olacağız dediler öyle yazdım birkaç ay zorlansamda toparlarım . Ama iş gerçekten gitmeye gelince şöyle yıllarım ,kurduğum arkadaşlıklarım gözümün önüne geldi. Burada iş yüküm yok, işim ise çok rahattı, samimi arkadaşlarım vardı, kiram da uygundu orada kiram bir anda 3 katına çıkacak , iş yüküm çok artacak . Ama öte yandan sürekli hakkımı savunmak için birileriyle sürtüşmek ,küçük yerin imkansızlıkları, erkeklerin gölgesi altında kalmak, kadın olduğum için ciddiye alınmamak, sokağa her çıktığımda insanların rahatsız etmesi, dedikodular,iftiralar, olumsuz ilişkiler, yerli halkın kültürü çok bıkmıştım. Aslında yapacağım her şeyi yaptım, gezeceğim her yeri gezdim ama genede sanki daha yapmadığım şeyler var gibi hazır değilim gitmeye . Büyükşehir beni korkutuyor mutlu olamamaktan,arkadaş edinememekten hatta bir daha biriyle tanışıp randevuya çıkamamaktan bile korkuyorum. Büyükşehirde hiç bunları düşünecek kadar uzun kalmadım. Sizce iyi olur mu pişman olur muyum gittiğime ?
İyi işte orada en azından geçimden artacak az paranı harcayacak nitelikli uğraşlar belki edinirsin, para kıymeti bilrsin.Abiniz 5 yıl aynı evde kalmıl ben her yıl ev değiştirdim eşya aldım sattımYapamadım ya hep düze çıkarken bir aksilik oldu hep geri eksiye düştüm defalarca ev taşıdım bu yıl yapacaktım ilk defa
Keşke har vurup harman savursam tatillere gitseydim valla saçma sapan şeylere gitti hep ona üzülürümAy yok doğuya dönmem deli miyim ama küçük yerden büyük yere gitmek korkutuyor. Bir de çok karışık göçmen çok falan dediler. Hep küçük yerlerde yaşayınca bir anda büyükşehir beni yutar diye çekindim
Merhaba benim de tayinim çıktı, şuan ki yerim çok küçük ve sınır ilçeydi. Gittiğim yer hem kalabalık, okullarda kalabalık. Ben de heyacanlıyım aynı sizin gibi benzer duyguları yaşıyorum
Karadeniz norm fazlasıyla dolu şu an. İl içi il dışı normal tayine kapalıyız, ancak eş durumu. Onda da telefon edene gelirsen norm fazlası olacaksın ona göre gel diyor idare.Hocam iki sene önce Bursa’ya tayin olmuş bir öğretmen olarak yazıyorum. Kesinlikle gelin. Her sene daha da zorlaşıyor tayin işleri. Mümkün olmuşken fırsatı kaçırmayın. Bursa çok güzel hem. Gezilecek illere çok yakın.
Benimde hedefim çocuklarımı Amerika’da büyütmek. Biraz sermayem var şu an. İlk etapta dedim bir tır alayım, şirkete vereyim o zaman yatırım yaptığın için E2 vizesi alabiliyormuşsun ama orda yaşayan bir arkadaşım Amerika’nın çocuk büyütmek için hiçte iyi bir yer olmadığını söyledi. Okullarda uyuşturucu çok yaygın dedi. Bir de silahlanma var tabii. Sağlık sistemi de Türkiye’deki gibi değil. Sigortan yoksa hizmet alamazsın, bir kan tahliline bile yanlış hatırlamıyorsam 2 bin dolar verdim dedi. Hevesim kırıldı. Sizi takipte olacağım. Yeni hayatınızda başarılar dilerimBen de çok korkuyorum, 1 aydan az zaman sonra küçücük çocukla Amerika’ya taşınıyorum ama bazen hayat kalitemizi yükseltmek için bizi zorlayan şeyler yapmamız gerekiyor. Küçük şehir insanı ne uzatır, ne kısaltır. Bi etkinliğe gidemezsin, kursa gidemezsin, değişik kimseyle tanışamazsın, yazdığın olumsuzluklar zaten kaçmak için başlı başına sebep. O yüzden gençken kalabalığa karışmak lazım. Yaşlanınca küçük şehre dönülür
Bursa’ya aşık biri olarak her şeyi göze alır yine de giderdim diyorum. O kadar seviyorum ki Bursa’yı. Keşke benim de orada yaşama olanağım olsa. Bekar olsam oraya yerleşir ve ölene kadar kalmak isterdim.Öğretmenlere 2.il dışı hakkı tanınmıştı. Nasılsa gelmez diye Bursa’ya tayin vermiştim. Normalde benim puanımın 2 3 katı ile kapatıyor en kötü okulları bile. Bu şehirden kurtulmayı çok istiyordum hatta yıl sonunda gebzeye tayin verecektim. Fakat şu an çok ani oldu. Maddi olarak hiç birikimim yok, ilk başta ailem destek olacak zaten onlar yazmamı çok istiyordu biz destek olacağız dediler öyle yazdım birkaç ay zorlansamda toparlarım . Ama iş gerçekten gitmeye gelince şöyle yıllarım ,kurduğum arkadaşlıklarım gözümün önüne geldi. Burada iş yüküm yok, işim ise çok rahattı, samimi arkadaşlarım vardı, kiram da uygundu orada kiram bir anda 3 katına çıkacak , iş yüküm çok artacak . Ama öte yandan sürekli hakkımı savunmak için birileriyle sürtüşmek ,küçük yerin imkansızlıkları, erkeklerin gölgesi altında kalmak, kadın olduğum için ciddiye alınmamak, sokağa her çıktığımda insanların rahatsız etmesi, dedikodular,iftiralar, olumsuz ilişkiler, yerli halkın kültürü çok bıkmıştım. Aslında yapacağım her şeyi yaptım, gezeceğim her yeri gezdim ama genede sanki daha yapmadığım şeyler var gibi hazır değilim gitmeye . Büyükşehir beni korkutuyor mutlu olamamaktan,arkadaş edinememekten hatta bir daha biriyle tanışıp randevuya çıkamamaktan bile korkuyorum. Büyükşehirde hiç bunları düşünecek kadar uzun kalmadım. Sizce iyi olur mu pişman olur muyum gittiğime ?
Şehirden şehire ve gidiş şeklinize göre (green card ile gitmek, iş dolayısı ile görevlendirme olarak gitmek, iş kurmak hepsinin farklı artısı eksisi var) hayat farklı tabi. Benim de çok arkadaşım var farklı eyaletlerde genel olarak hallerinden memnunlar. Gerçek bir macera işi! Bakalım nasıl olacak. Sizin de gönlünüze göre olsun umarımBenimde hedefim çocuklarımı Amerika’da büyütmek. Biraz sermayem var şu an. İlk etapta dedim bir tır alayım, şirkete vereyim o zaman yatırım yaptığın için E2 vizesi alabiliyormuşsun ama orda yaşayan bir arkadaşım Amerika’nın çocuk büyütmek için hiçte iyi bir yer olmadığını söyledi. Okullarda uyuşturucu çok yaygın dedi. Bir de silahlanma var tabii. Sağlık sistemi de Türkiye’deki gibi değil. Sigortan yoksa hizmet alamazsın, bir kan tahliline bile yanlış hatırlamıyorsam 2 bin dolar verdim dedi. Hevesim kırıldı. Sizi takipte olacağım. Yeni hayatınızda başarılar dilerim
Bende size başarılar dilerim umarım her şey gönlünüzce olur.Benimde hedefim çocuklarımı Amerika’da büyütmek. Biraz sermayem var şu an. İlk etapta dedim bir tır alayım, şirkete vereyim o zaman yatırım yaptığın için E2 vizesi alabiliyormuşsun ama orda yaşayan bir arkadaşım Amerika’nın çocuk büyütmek için hiçte iyi bir yer olmadığını söyledi. Okullarda uyuşturucu çok yaygın dedi. Bir de silahlanma var tabii. Sağlık sistemi de Türkiye’deki gibi değil. Sigortan yoksa hizmet alamazsın, bir kan tahliline bile yanlış hatırlamıyorsam 2 bin dolar verdim dedi. Hevesim kırıldı. Sizi takipte olacağım. Yeni hayatınızda başarılar dilerim
zorlanmak ne kelime 15 yaşımdan beri farklı şehirlerde yalnız yaşadım,yurtta,evde kaldım. Ne adliyelerin yolunu bilirdim ne de polisin ne iş yaptığını :) beni korkutan büyükşehir olmasıdoğuda baya zorlanmıştınız diye hatırlıyorum insanlar bakımından. Bence iyi olmuş. Bursa İstanbula falan da yakın hem.
Gerçekten mi ? Kötü yerleri çok kötü göçmen çok diyenler var.Bursa’ya aşık biri olarak her şeyi göze alır yine de giderdim diyorum. O kadar seviyorum ki Bursa’yı. Keşke benim de orada yaşama olanağım olsa. Bekar olsam oraya yerleşir ve ölene kadar kalmak isterdim.
Bunu kimse bilemez.mutlu da mutsuz da olabilirsiniz.ama su an mutsuzsunuz.karar sizin.Öğretmenlere 2.il dışı hakkı tanınmıştı. Nasılsa gelmez diye Bursa’ya tayin vermiştim. Normalde benim puanımın 2 3 katı ile kapatıyor en kötü okulları bile. Bu şehirden kurtulmayı çok istiyordum hatta yıl sonunda gebzeye tayin verecektim. Fakat şu an çok ani oldu. Maddi olarak hiç birikimim yok, ilk başta ailem destek olacak zaten onlar yazmamı çok istiyordu biz destek olacağız dediler öyle yazdım birkaç ay zorlansamda toparlarım . Ama iş gerçekten gitmeye gelince şöyle yıllarım ,kurduğum arkadaşlıklarım gözümün önüne geldi. Burada iş yüküm yok, işim ise çok rahattı, samimi arkadaşlarım vardı, kiram da uygundu orada kiram bir anda 3 katına çıkacak , iş yüküm çok artacak . Ama öte yandan sürekli hakkımı savunmak için birileriyle sürtüşmek ,küçük yerin imkansızlıkları, erkeklerin gölgesi altında kalmak, kadın olduğum için ciddiye alınmamak, sokağa her çıktığımda insanların rahatsız etmesi, dedikodular,iftiralar, olumsuz ilişkiler, yerli halkın kültürü çok bıkmıştım. Aslında yapacağım her şeyi yaptım, gezeceğim her yeri gezdim ama genede sanki daha yapmadığım şeyler var gibi hazır değilim gitmeye . Büyükşehir beni korkutuyor mutlu olamamaktan,arkadaş edinememekten hatta bir daha biriyle tanışıp randevuya çıkamamaktan bile korkuyorum. Büyükşehirde hiç bunları düşünecek kadar uzun kalmadım. Sizce iyi olur mu pişman olur muyum gittiğime ?
Bursa osmangazi çıktı bana inşalah iyidirAnkara ve bursayi tayin için tavsiye ederim. Gebze de olabilir
Cok iyi hayırlı olsun.Bursa osmangazi çıktı bana inşalah iyidir
TeşekkürlerBursa da mutlu olursunuz.huzur dolu bir sehir.tabi ki yeni yere alışmak zaman alabilir. Cok dogal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?