Taze anne :(

Aleynanur41

Mila'm abla oluyor 💕
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
833
622
103
30
Kızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
Büyüklerim hep hurafelerden bahsediyor yok ikindiden sonra yalnız kalma evde filan eşimde bir çıktımı akşam 7ye kadar gelmez o yüzden içim rahat değil gitmesin istiyorum evden pskolojim bozuldu :(
Misafirliğe de gidemiyoruz eşimin konyadan akrabaları gelmiş kalabalık olacaklar bizide cagırıyorlar hem bebegı gormek ıstıyorlar o kadar ınsanın ıcıne nasıl sokucam yavrumu onuda bılmıyorum hastalık kapar diye korkuyorum yada cok mu evham yapıyorum bılmıyorum :( ama evdede durmaktan bende cok cok sıkıldım...
Gece uykularım desen zaten yok bebek kalkıp duruyor uyuyamıyorum napcam bılmıyorum

Oğlum 4 günlüktü bebek mağazasında alışveriş yapıyorduk. 2 haftalıkken falan fotoğrafları var hatta bebek mağazasında. Ama o zaman yazdı, hava almak için çıkar sonra dönerdik. Senin durumundaysa kış, tam hastalık dönemi. Ben olsam asla kalabalığın içine sokmam bebeğimi. Arkadaşımın bebeği mikrop kaptı öyle ve bir ay hastanede yattı...

Kızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
Büyüklerim hep hurafelerden bahsediyor yok ikindiden sonra yalnız kalma evde filan eşimde bir çıktımı akşam 7ye kadar gelmez o yüzden içim rahat değil gitmesin istiyorum evden pskolojim bozuldu :KK43:
Misafirliğe de gidemiyoruz eşimin konyadan akrabaları gelmiş kalabalık olacaklar bizide cagırıyorlar hem bebegı gormek ıstıyorlar o kadar ınsanın ıcıne nasıl sokucam yavrumu onuda bılmıyorum hastalık kapar diye korkuyorum yada cok mu evham yapıyorum bılmıyorum :KK43: ama evdede durmaktan bende cok cok sıkıldım...
Gece uykularım desen zaten yok bebek kalkıp duruyor uyuyamıyorum napcam bılmıyorum
Suan yeni dogmus bebegi kalabalik icine cikarmanz dogru olmaz tamda hastalik mevsimi yazik daha onun cani neyki

Büyüklerim hep hurafelerden bahsediyor yok ikindiden sonra yalnız kalma evde filan eşimde bir çıktımı akşam 7ye kadar gelmez o yüzden içim rahat değil gitmesin istiyorum evden pskolojim bozuldu :KK43:
Misafirliğe de gidemiyoruz eşimin konyadan akrabaları gelmiş kalabalık olacaklar bizide cagırıyorlar hem bebegı gormek ıstıyorlar o kadar ınsanın ıcıne nasıl sokucam yavrumu onuda bılmıyorum hastalık kapar diye korkuyorum yada cok mu evham yapıyorum bılmıyorum :KK43: ama evdede durmaktan bende cok cok sıkıldım...
Belki kapalı bir yere gidebilirsin. Avm veya market gibi. Ama ev oturmasına çıkma. Ben 12 günlükken kipa ya gidip dolasmistik yavaştan. Ama vücut daha kendini toparlayamiyor lütfen kendine yüklenme.
Ben enfeksiyon geçirmiştim grip gibi ve penisilin kullanmam gerekmisti. 40 derece atesim cikmisti. Ev gezmesine ondan gitme diyorum.
Akrabalar gelmişse size onlar gelsin siz çıkmayın. Dogumun 25. Günü dikisim de iltihap yapmıştı küçük de olsa. Elini ve ayağını sıcak tut.
Dogu sonrasi hormonlar yüzünden insan çok bunaliyor ağlaması geliyor. Hatta ben iyilestim falan diyor ama o hemen olmuyor. Bol bol yat dinlen. Çok oturma. Sirt üstü yat gobegin çıkmaz çıkmaz zaman.

Su havada ve bu kadar salgin varken deneme bile derim bebek gormek isteyen sizin eve gelsin 2 gun ust uste ciktim 5 aylik yavrum oksurup duruyor kaldiki o daha minicik bu arada cok sıkıldiysan bebege biri baksa 1 saat esin seni disari cikarsa degisiklik olur

Bebeğinizi sakin kalabalığa sokmayin.

Acillerde Adım atacak yer yok. Çocuk doktorumuza 2 hafta sonraya randevu buluyoruz.

Güvendiğiniz biri varsa iki saatliğine baksın siz de hava alın

evet hastalık kapar bence cıkmayın cıkartmayın ortalık virüs dolu.sabredeceksinin daha 40 cıkmamış anne de bebekte bence bu mevsimde hastalık dolu havada çıkmamalı.
Eşimde hasta oldu bugün bitki çayı karışım ne varsa kendimde içiyorum eşimede içittiriyorum vallaha

Hurafelere inanma hepsi saçma sapan
Topluluğa sokma hemen hastalanıyorlar evhamlı değilsin
Benimki görümcemden nezle kapmıştı daha 1 aylık yoktu

Bebeğinizi çıkarmayın meselesini herkes yazmış tekrar etmeyeyim.Diğer dediğinize gelince ben hastaneden döndüğüm ilk gün de dahil bebeğimle akşam geç saatlere kadar tektim.İlk çocuğumda da böyle oldu.Çok bunaldım sıkıldım ayrı ama onun dışında kafanıza takacağınız bir durum yok bence.İlk bebeğinizde çok tecrübesiz olmaktan ileri gelen ya birşey olursa ne yaparım şimdi neden ağladı şeklinde insanı cinnete kadar sürükleyen duygular oluyor o ayrı.Yanımda tecrübeli bir insan olsaydı seneler sonra bile bende iz bırakan o anları yaşamazdım.ikinci de hooop attım havaya oluyorsunuz.Erkekler zaten bizden yorgun kaçmaya bakıyorlar

Evde yalnız kalma ile ilgili hurafelere takılmayın. Bu hurafeler yaşanan durumları açıklamak için vardır. Geçmişte kanaması çok olan ve direnci düşen annelerin garip halleri dini ya da yöresel hikayelerle açıklanmış.
Doğum yapan kadın fiziksel ve paikolojik olarak gerçekten bir süre zor dönemden geçer. Büyükler 40 gün demiş buna. Bu demek değil ki 39. gün çıkma... Kendini iyi hissettiğin zaman çıkıp gezebilirsin. Biz 20-25 günlükken (sonbahar) çıkıp arabayla bir tur atıp bir yerde çay içip dönmüştük. 35 günlükken kapalı olmayan bir avm de gezmiştik. Sonra zaten gezmelerimiz başladı.
Benim Doğumdan sonra yanımda eşim kaldı. Her anımda yanımdaydı ancak onlara da zor. Evde yemek yapan ortalığı toplayan birisi var mı? Bu anlamda destek isteyin. Sütünüz şöyle gelir böyle gelir demeyeceğim ama sağlıklı düzenli beslenme ve az da olsa kaliteli uyku sizi rahatlatır.
Havaların soğuk olmasına takılmayın. Güzelce giyinince bebeğe birşey olmaz(ilerisi için) ama kalabalık ortamlara girmeyin. Henüz çok küçük.

Öncelikle güle güle büyütün bebeğinizi :)
Doğaldır sıkılmanız; hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bebek için dışarısı çok soğuk.
Avmler ya da kalabalık ziyaretler de salgın açısından pek makul değil.
Bebeğin öğle ya da akşam saatlerinde uzun uyuduğu bir anı yakalayabilirseniz ve güvenip emanet edebileceğiniz biri varsa ; siz eşinizle gidip görün akrabalarınızı olmaz mı?

Diğerlerini bilmem ama uzuuuuunnn bir süre uyuyamayacaksın zaten o yüzden şimdiden dert etme.
Adı üzerinde hurafe.
Ben olsam bebeği kalabalığa asla sokmazdım rezil şekilde domuz gribi var heryerde kendim de kalabalığa girmem

Back
X