Taze anne :(

Kızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
Büyüklerim hep hurafelerden bahsediyor yok ikindiden sonra yalnız kalma evde filan eşimde bir çıktımı akşam 7ye kadar gelmez o yüzden içim rahat değil gitmesin istiyorum evden pskolojim bozuldu :KK43:
Misafirliğe de gidemiyoruz eşimin konyadan akrabaları gelmiş kalabalık olacaklar bizide cagırıyorlar hem bebegı gormek ıstıyorlar o kadar ınsanın ıcıne nasıl sokucam yavrumu onuda bılmıyorum hastalık kapar diye korkuyorum yada cok mu evham yapıyorum bılmıyorum :KK43: ama evdede durmaktan bende cok cok sıkıldım...
Gece uykularım desen zaten yok bebek kalkıp duruyor uyuyamıyorum napcam bılmıyorum
Evham uapma bebegin de bi saglik sorunu yoksa merak etme bisi olmaz. Sadece kucaktan kucaga gezmesine musade etme kimseye opturtme kalabaliktan ziyade daha az insanli oda tercih et. Seniyi olmazsan beb3ginde olmaz unutma. Cik cik gez ne dueuyorsun evde bnde bunaldim de kocana bi avm ye fln gidin. Ben lohusalik bunaliminin evden cikmamamkla alakali bukuyorum valla. 5gun de cildircaktim ben o yuzden fulll gezdim o tarihten snr evham yapma cocugun da bagisiklik kazanir. Bnm kizim 2.5 yasinda ateslenmisligi bi ilav kullanmisligi ypktur masallahi var.

ben yurtdisindayim- burda 40ki cikma olayi yok. bebekler hep disarda. yaz ve kis. bence hurafelere takilmayin. evde 40gün tikali kalmak akil isi degil.
kislik kiyafetleri giyin cikin gezmeye. yürüyüs hem size hemde bebege iyi gelecektir.

Kızlar ben yeni doğum yapalı 11 gün oluyor ilk hastaneden mutlu mesut cıkan ben evde git gide morelim bozulmaya başladı sezeryan oldum dikişlerim yavaş yavaş geçmeye başladı çabuk toparladım Allaha şükür, bu dönemde eşim benimle kalıyor 11 gündür benimle ama dün ben evde durmaktan çok sıkıldım artık sende iyi gibisin çıkarım evden dedi oda bunaldı anlıyorum hele ben zaten hepten bunaldım...
Büyüklerim hep hurafelerden bahsediyor yok ikindiden sonra yalnız kalma evde filan eşimde bir çıktımı akşam 7ye kadar gelmez o yüzden içim rahat değil gitmesin istiyorum evden pskolojim bozuldu :KK43:
Misafirliğe de gidemiyoruz eşimin konyadan akrabaları gelmiş kalabalık olacaklar bizide cagırıyorlar hem bebegı gormek ıstıyorlar o kadar ınsanın ıcıne nasıl sokucam yavrumu onuda bılmıyorum hastalık kapar diye korkuyorum yada cok mu evham yapıyorum bılmıyorum :KK43: ama evdede durmaktan bende cok cok sıkıldım...
Gece uykularım desen zaten yok bebek kalkıp duruyor uyuyamıyorum napcam bılmıyorum
Lohusalığa anneliğe hoş geldin, yalnız olmadığını aynı durumda başka insanlar da olduğunu düşünerek belki rahatlayabilirsin. Bence de kış günü ortalık hastalık kaynarken çocukla akrabalı bir yere gitme ama dışarıda bi kahve içmeye bile gitsen. Orada emzirsen bile ortam değişikliği olur. Şu an 11 gün diyorsun daha çok yeni bebeğinin de tek odağı sensin, sana bağımlı. uzunca bir süre de öyle olacak. Şu saatte yalnız kalmasın bilmem ne yapmasın bu hurafeler hep boş. 28 gündü annem evine gitti yapayalnız kaldım yaşadığım şehirde. Akşamdan akşama eşim geldi bi o kadar. Yok 40 ı çıkana kadar lohusa kadın yalnız bırakılmazmış yok bilmem neymiş. Her zaman yanında yardımcı biri olsa tabi daha güzel ama şartlar uygun değilse hurafelere inanma hiç.

Valla kalabalik yerlere pek gitme bence de... benim doktor randevum vardi mecbur cocukla gitmek zorunda kalmistim o gunun aksami cocuk da oksuruk basladi... gecenin 4 unde de bi uyandim atesi var... 3 gundur atesi ve oksurugu vardi.. neyse goturduk doktora bogazi iltihaplanmis ates dusurucu ole antibiyotik surup yazdi doktor. O sayedr simdi biraz daha duzeldi... senin bebegin kucuk birde... hastalanirsa zor atlatir cocuk

Kızım on günlükken kizimi eşime birakip annemle alışverişe çıktım. Sezaryenliydim çok bunalmistim ilaç gibi gelmişti bana... Ama benimde kızım 16 Ocak dogumlu ve biz Turkiye'nin en soğuk şehrinde yaşıyorduk,kesinlikle onu çıkarmayı düşünmedim ama kendim çıktım. Tavsiye ederim sizde çıkın rahatlarsıniz....

Canim benim allah korusun rota virusu diye bisi var 3. Ve 5. Ayda asilari yapiyo suan bagisikligi yok rabbim korusun ole kalabaliga cikarma bence sabret hepimiz gectik bu yollari yazin hic evde dyrmazsin ele avuca da gelir hem bol bol gezersin bence sabret allah size bagislasin yavrunuzu

kalabalıga asla sokma bebeğini mümkünse misafir de kabul etme bir süre
eşinle bırlıkte cıkın hava alın gelın bırsey olmaz

Valla bi süre siz nasıl rahat edicekseniz öyle yaşayın şahsen henüz doğum yapmadım ama yapsaydım 11 gün sonra akraba ziyaretine gitmezdim bebeği görmek isteyen bana gelsin. Hurafelere de kafanızı takmayın korkuyosaniz Ayetel Kürsi okuyun size hiç kimse hiçbir şey yapamaz o zaman. İçiniz rahat olsun

Tecrübesizliğin o kadar açık görülüyor ki mesajlarından.
Sana kimse bebeğini aşırı derecede koru demiyor, sadece domuz gribi salgını için tedbirli olmanı söylüyor. Bebeğinin bağışıklık sistemi sıfır. En küçük bir enfeksiyonda küvözde günlerce kalabilir.
Ama tabi Yine de senin bileceğin iş
Tecrübesizim zaten ilk çocugum

Back
X