Taze ayrilik acisi, kaygilar

Hallem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
885
198
53
4 yil suren ve aslinda hic baslamamasi gereken bi iliskimi 1 ay once bitirdim. Ama bitmesini gerektigim halde acaba hatami yaptim diye dusunuyorum cunku 4 yilimi verdim ya baska biri beni sevmezse yada ben baska birini sevmezsem ? Ya yine kendime aileme denk birini bulamazsam ? Bu ayrilik acisi gunden gune artiyor gunden gune bitmesi gerekmiyor muydu

Henüz çok yeni, zaman tanıyın kendinize. Neden başkasını sevemeyesiniz? Dünyadaki tek erkek o mu?

Yeni birini düşünmek için erken hem, merak etmeyin acınız geçecek.

Henüz çok yeni, zaman tanıyın kendinize. Neden başkasını sevemeyesiniz? Dünyadaki tek erkek o mu?

Yeni birini düşünmek için erken hem, merak etmeyin acınız geçecek.
Sanki direk baskasini dusunursem acım daha cabuk gecer diye dusunuyorum o yuzden hemen kendime denk birini bulayim oh be dunya vermis diyim istiyorum yoksa surekli barismak icin yalvariyor 1 dayaniyorum 2 dayaniyorum ucuncuye aptallik yapmaktan korkuyorum

Zaman..... Biraz da sabır... Bu hayatta ölüm haric her şeyin çaresi var.
Önümüzde yaşayacağımız senelerin ne kadar olduğunu bilmiyoruz....
Bu kısacık olan hayatı üzüntü ve acılarla geçirmeye değer mi?
Bir kez daha düşün. Silkelen.
Hayatta geçmeyeceğini sandığın her şey geçti halbuki.... Bu da geçecek...
Hem de öyle bir geçecek ki...
Sen bile şaşıracaksın.

Sanki direk baskasini dusunursem acım daha cabuk gecer diye dusunuyorum o yuzden hemen kendime denk birini bulayim oh be dunya vermis diyim istiyorum yoksa surekli barismak icin yalvariyor 1 dayaniyorum 2 dayaniyorum ucuncuye aptallik yapmaktan korkuyorum

Evet “çivi çiviyi söker” diye düşünüp kendimizi olmadık ilişkilerin içine atıyoruz alelacele. Sonu daha büyük hüsran oluyor.
Eskiyi unutma süremiz uzuyor. İster istemez, acısı hala tazeyken eski ve yeni ilişkiyi mukayese edip eskiyi özlüyoruz falan... Hiç gerek yok
Yalnız kalmaktan korkmayın, kendinize gelmeye ve toparlanmaya bakın. Hazır hissettiğinizde elbet doğru insan çıkacak karşınıza umutlu olun hep.

Zaman..... Biraz da sabır... Bu hayatta ölüm haric her şeyin çaresi var.
Önümüzde yaşayacağımız senelerin ne kadar olduğunu bilmiyoruz....
Bu kısacık olan hayatı üzüntü ve acılarla geçirmeye değer mi?
Bir kez daha düşün. Silkelen.
Hayatta geçmeyeceğini sandığın her şey geçti halbuki.... Bu da geçecek...
Hem de öyle bir geçecek ki...
Sen bile şaşıracaksın.
Yeni birini bulursam daha kolay atlatirim diye dusunuyorum ama ya karsidaki kisi beni sevmezse ? Ben bunlari kaldirabilecek durumda degilim boyle acim gecsin diyede bekleyemiyorum cunku her an ona donmekten korkuyorum ona donersem yeniden annem beni tamamen silecegini soyledi

Yeni biri olmasin, bı otur acını yasa sağlıklı bir şekilde atlat sonra yeni biri olur yada olsun.

Yeni biri olmasin, bı otur acını yasa sağlıklı bir şekilde atlat sonra yeni biri olur yada olsun.
Zaten bu iliskim icin cogu arkadasimi cogu ortamimi silmistim suan ne birini bulucak ortamim var nede biryere gidip oturacak arkadasim 3 4 kisi filan var. Ben suansabki birdaha kimse olmicakmis hayatimda kimse beni sevmicekmis gibi hissediyorum kendime guvenim kalkamis

Zaten bu iliskim icin cogu arkadasimi cogu ortamimi silmistim suan ne birini bulucak ortamim var nede biryere gidip oturacak arkadasim 3 4 kisi filan var. Ben suansabki birdaha kimse olmicakmis hayatimda kimse beni sevmicekmis gibi hissediyorum kendime guvenim kalkamis
Bunlar heppp gecici,yeni arkadaşların olur tekrardan aşk yaşarsın,seni seven olur,evlenirsen,çocuğun olur. İnan hepsi geçiyor ve sanki tüm bunlar bir tek senin basina gelmis gibi. Oysa bunu herkes defalarca yasiyor ama geciuor. Zaman herseyon ilacı bunu unutma. Kalk yerinden yüzünü yıka ve su bunalım olumsuz düşünceleri sil kafandan. Hayat devam ediyor:)

İşin içine " ya baskasini bulamazsam" korkusu giriyorsa o aşk acisi degil baska bir durum. Baskasini aramaya baslayim geçer.

İşin içine " ya baskasini bulamazsam" korkusu giriyorsa o aşk acisi degil baska bir durum. Baskasini aramaya baslayim geçer.
Soyle diyim bizim iliski biteli 10 ay filan oldu icimde bitmisti ama tamamen ayri olmamiz 1 ay oldu bana kendimi o ladar degersiz hissettirdiki sanki ondan baskasi beni asla sevmicek gibi beni begenmicek gibi. Ask acisindan kasit unutamicagimi dusunme acisi diyelim

Soyle diyim bizim iliski biteli 10 ay filan oldu icimde bitmisti ama tamamen ayri olmamiz 1 ay oldu bana kendimi o ladar degersiz hissettirdiki sanki ondan baskasi beni asla sevmicek gibi beni begenmicek gibi. Ask acisindan kasit unutamicagimi dusunme acisi diyelim

Diyorum ya iliski senin icin zaten bitmis. Olay degersiz hissetme, hissettirilme, baskasini bulamama... 10 ay beklemenin sebebi de yalniz kalmamak icindi.
Aşk acisi olarak tanimlama bunu, o moda girme asil sorununa odaklanirsan daha iyi olur.

Bir psikologdan yardım alın. Bir seans bile size çok şey katacaktır. Mümkün olursa bir süre ortam veya şehir değişikliği yapın. Tatile gidin. Eğlenin. Bir akraba ziyareti yapın bir-iki hafta. Ortam değiştirip geri döndüğünüzde o kişi, anılar vb. eskimiş oluyor, daha dışarıdan bakabiliyorsunuz her şeye.

4 yil suren ve aslinda hic baslamamasi gereken bi iliskimi 1 ay once bitirdim. Ama bitmesini gerektigim halde acaba hatami yaptim diye dusunuyorum cunku 4 yilimi verdim ya baska biri beni sevmezse yada ben baska birini sevmezsem ? Ya yine kendime aileme denk birini bulamazsam ? Bu ayrilik acisi gunden gune artiyor gunden gune bitmesi gerekmiyor muydu
Kendi ailene değil,kendine denk birini bulmalısın.Kendine denklikte,aynı bakış açısı olan,ortak paydada buluşan...yani anlaşabilen insan

Henüz çok yeni ilk6 ay bu şekilde hissetmeniz normal . 6 ay içinde geçmezse Patalojik bir duruma dönüşmüş kabul edilir ve yardım almanız gerekir.

Bu ayrilik acisi gunden gune artiyor gunden gune bitmesi gerekmiyor muydu
Peki bir ayda bitse herhangi bir sevginin varlığından söz edilebilirmiydi? Yani aşk bir ayda bitip gidecek bişeymi?
Mesela eski sevgiliniz sizden ayrıldıktan bir ay sonra acisi sevgisi bitse doğal olarakda yeni birisini bulsa siz sormayacakmısınız sadece bir ayda nasıl beni unutup birisini buldu, insan gerçekten sevmiş olsa bir ayda bunu yapamaz diye?
Bu yüzden yaşadıklarınız çok doğal, evet çok zor ama doğal olan süreç bu.
Eğerki bir ayda unutabilecek olsaydınız aslında onu hiç sevmemiş olurdunuz ve bu sefer asıl sorun sevmediğim bir insanla hangi akla hizmet yıllar geçirdim şeklinde olurdu...

Back
X