• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taze İnek Sütü Yardım Edin Lütfen

haydigelgidelim

yeniden başlasııııııııııııınnnnnnnnnnnnn
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
2.548
1.867
198
Kızlar merhaba,
Dün doğal taze sağılmış inek sütü aldık 5 kilo :53:
Hemen dolaba koydum..
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum..
Ve o sütten yoğurt yapmayı düşünüyorum..
Öncelikle;
1- Hepsini kaynatmak zorunda mıyım??
2- Hemen kaynatmam gerekiyor muydu??
3- Yoğurt yapımı ile ilgili bana tarif edip, yardım edebilir misiniz??

Artık ne gerekiyorsa destek olabilirmisiniz?

Son düzenleme:
Merhaba
Aldığınız sütü hemen kaynatmazsanız süt kaynattığınızda kesilebilir:26:
Ben de taze inek sütü alıyorum yoğurt yapmak için gelir gelmez kaynatıyorum:34:Yoğurt yapacağımı tenceresini soğumaya bırakıyorum yoğurt mayalanacak sıcaklığa gelince yoğurt mayalıyorum.Başka türlü kullanmak istediğim sütü bir tencereye veya kapalı bir kaba koyup dolaba koyuyorum.Ama çok uzun dolapta tutmuyorum en fazla 3-4 gün süt bakteri üretebilir..:34:

Kızlar merhaba,
Dün doğal taze sağılmış inek sütü aldık 5 kilo :53:
Hemen dolaba koydum..
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum..
Ve o sütten yoğurt yapmayı düşünüyorum..
Öncelikle;
1- Hepsini kaynatmak zorunda mıyım??
2- Hemen kaynatmam gerekiyor muydu??
3- Yoğurt yapımı ile ilgili bana tarif edip, yardım edebilir misiniz??

Artık ne gerekiyorsa destek olabilirmisiniz?

1) Sütün tamamını büyük bir tencerede kaynat canım yoksa bozulur
2)Çok bekletmeden kaynat süt bozulur
3)Sütü kaynattıktan sonra süt ılısın sonra göz kararıyla 2 kasık mesela yoğurt katıp tencerede o yogurdu kaşık yardımıyla erittir. eritirken de annem hep şunu söylettirir ( el benim elim değil fatıma anamızın eli der :) ) sonra kapagını kapat üstüne de battaniye ile sar her yerini 4 saat filan beklet sonra bozdolabına koy 1 gün açma taş gibi yogurt olur inşaallah :)
:16:

Merhaba
Aldığınız sütü hemen kaynatmazsanız süt kaynattığınızda kesilebilir:26:
Ben de taze inek sütü alıyorum yoğurt yapmak için gelir gelmez kaynatıyorum:34:Yoğurt yapacağımı tenceresini soğumaya bırakıyorum yoğurt mayalanacak sıcaklığa gelince yoğurt mayalıyorum.Başka türlü kullanmak istediğim sütü bir tencereye veya kapalı bir kaba koyup dolaba koyuyorum.Ama çok uzun dolapta tutmuyorum en fazla 3-4 gün süt bakteri üretebilir..:34:
akşam kaynatsam geç kalmış olur muyum??:26::26::44::44::44:

Süt sıcak olursa yoğurt ekşi olur..Çok ılık olursa hemen tutmaz uzun sürer .Bu yüzden sıcak ile ılık arası olsun:34:

1) Sütün tamamını büyük bir tencerede kaynat canım yoksa bozulur
2)Çok bekletmeden kaynat süt bozulur
3)Sütü kaynattıktan sonra süt ılısın sonra göz kararıyla 2 kasık mesela yoğurt katıp tencerede o yogurdu kaşık yardımıyla erittir. eritirken de annem hep şunu söylettirir ( el benim elim değil fatıma anamızın eli der :) ) sonra kapagını kapat üstüne de battaniye ile sar her yerini 4 saat filan beklet sonra bozdolabına koy 1 gün açma taş gibi yogurt olur inşaallah :)
:16:

ay ne güzel tarifmiş :))

biraz rahatsızım akşama doğru falan kaynatsam bozulmaz dimi
:44:

akşam kaynatsam geç kalmış olur muyum??:26::26::44::44::44:

Canım belli olmaz zaten eğer sorun olduysa kaynattığın sırada kesilir:31:Bundan sonra imkanın varsa gelir gelmez kaynatmanı tavsiye ederim .Sonra nasıl saklamak istiyorsan öyle sakla:34:

Eğer sütün kesilirse bir süzgeçte süzerek Lor olarak kullanabilirsin:34:İsteğe bağlı tuz ekleyebilirsin:31:

Canım belli olmaz zaten eğer sorun olduysa kaynattığın sırada kesilir:31:Bundan sonra imkanın varsa gelir gelmez kaynatmanı tavsiye ederim .Sonra nasıl saklamak istiyorsan öyle sakla:34:

Eğer sütün kesilirse bir süzgeçte süzerek Lor olarak kullanabilirsin:34:İsteğe bağlı tuz ekleyebilirsin:31:
sütün kesildiğini nerden anlayabilriim peki??

sütleri kaynamaya bıraktım gıızaaam mibarek ılsıııın:52:

Son düzenleme:
Back
X