• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taze transfer mi havuz yöntemi mi?

Karadeniz medicalparkta yaptırıyorum eğer tek opu olsaydı tek seferde 85bin idi. Havuz yapılırsa da opu sayısı kadar 40bin transfer de 50bin. Yani 2 kez opu olacaksam 40-40-50
Bana sorarsanız yaptırın 40 bin çok büyük bir para değil sıfırdan başlamak tansa. Ben çok istedim doktorum yapmadı Yasin küçük falan dedi ama pişman oldum. Riske atma mantıklı değil ya kalitesi düşüyor falan transfer olmuyor tutmuyor

cidden öyle havuz yapmanın maliyeti yeni opudan daha düşükmüş ben de onu öğrendim ondan da bi acaba mı dedim her gün araştırcak bişiy buluyoruz kendime ya bravo valla 🤣
Ayy benim cahillik seviyem bende sanıyordum ki her ay opu oluyoruz ona havuzlama diyorlar 🙈

Bana sorarsanız yaptırın 40 bin çok büyük bir para değil sıfırdan başlamak tansa. Ben çok istedim doktorum yapmadı Yasin küçük falan dedi ama pişman oldum. Riske atma mantıklı değil ya kalitesi düşüyor falan transfer olmuyor tutmuyor
Evet ben de aynı fikirdeyim hatta havuzlama olacağı için şu an yeni opuda çok daha relaksım stres yapmıyorum çünkü halihazırda zaten 3 embriyom var diye 2.opum çok daha rahat geçiyor 🙃

Evet doğru her ay opu olunca havuzlama oluyor işte 😂
Ama bence ozaman maliyet çok da düşük olmuyor en azından benim gittiğim yerde bence çünkü transfer aşamasına gelemezsem ücret iadesi 25bin dediler sadece yani asıl ücret opuya veriliyor bir kaç ay üst üsteo maliyeti ödemek de zor açıkcası 🙄

Ama bence ozaman maliyet çok da düşük olmuyor en azından benim gittiğim yerde bence çünkü transfer aşamasına gelemezsem ücret iadesi 25bin dediler sadece yani asıl ücret opuya veriliyor bir kaç ay üst üsteo maliyeti ödemek de zor açıkcası 🙄
Zor tabiki ama mesela ilkinde tutmazsa ve elimde hiç embriyo kalmazsa baştan başlıcam yani iki kez 85 vermek yerine toplam 40-40-50 vermek daha uyguna geliyor tabi tutabilir de ilkinde işte nasip ama doktorum riske atmak istemedi bir de tüp bebek denedim ama olmadı psikolojisine de girmemi istemedi doktorum tedaviye küsebilirim paikolojik olarak olmadı paikolojisine girmektense birkaç transfer hakkımın olmasını istedi

Zor tabiki ama mesela ilkinde tutmazsa ve elimde hiç embriyo kalmazsa baştan başlıcam yani iki kez 85 vermek yerine toplam 40-40-50 vermek daha uyguna geliyor tabi tutabilir de ilkinde işte nasip ama doktorum riske atmak istemedi bir de tüp bebek denedim ama olmadı psikolojisine de girmemi istemedi doktorum tedaviye küsebilirim paikolojik olarak olmadı paikolojisine girmektense birkaç transfer hakkımın olmasını istedi
Evet o açıdan da mantıklı aslında hem de psikolojik olarak opuda daha rahat hissedebilir insan kendini tabi allahım hiçbirimizi o aşamaya getirtmesin sağlıklı bir şekilde ilkinde tutunmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻

Merhaba hanımlar. Sitede bir sürü konu başlığı okudum bir çok kişi 1-2 embriyoyla havuzlama yapılmadan transfere gitmiş. Haliyle de ya tutmazsa stresi yaşıyor insanlar. Benim 3 embriyom oluştu 2si iyi kalite 1i orta kalite 3.gün donduruldu. 3 embriyom olmasına rağmen doktor havuz yöntemi önerdi bir kere daha opu olacak. Şimdi anlamadığım doktordan doktora merkezden merkeze göre mi değişiyor bu karar yoksa sizler mi karar veriyorsunuz hemen transfer olsun diye? Benim doktorum havuzlama önerdi ama acaba gerek yok muydu bilemedim. Sizin süreçlerinizi merak ettim.
Keşke benimde doktor oyle deseydi 2. Transferimi olucam ben taze önermiyorum

Neden önermiyorsunuz
Taze transferi doktorlar genelde hastanın durumuna göre öneriyorlar, doktorunuza güvenin derim. Ben de amh düşüklüğü var zaten çok yumurtam olmuyor mart ayında 4 yumurtam toplandı 1i döllendi dondurduk 1 ay sonra dondurulmuş 3. Gün embriyosu transfer ettik. Ama zaten vücudum rahmim transfere hazırdı çok yumurta toplanmadığı için yorgunluğu da çok yoktu ağrım sızım da olmadı ama doktorum dondurulmuş olsun dediği için öyle yaptık negatif aldım. Bu kez 29 ağustosta yeniden opu oldum, 3 yumurtam toplandı yine 1 tanesi döllendi. Doktorum opu sonrası rahim kalınlığımın ve hormon değerlerimin iyi olduğunu söyledi, yine 3. Gün embriyosu bu kez taze transfer yaptık 1 eylülde. Çok şükür bu kez pozitif gördüm 🙏🏼taze veya dondurulmuş tamamen hastanın durumu göz önüne alınarak yapılan bi yöntem, birisine kötü veya iyi demek doğru değil. Yalnızca o kişiye uygun mu değil mi ona bakmak lazım 🥰

Back
X