• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taziye

Zre_

Gecici bir sure mezun zre :) ... Takim: 10
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
3.484
16.665
208
Selam arkadaslar. Bir sIkIntim var.
Tanidigimiz birisinin babasi 8 ay once vefat etti, bas sagligi rahmet diledik. Eşim cenaze namazina katildi. Camiide kuranina gittim orda bas sagligi diledim tekrardan. Evine bas sagligina gitmek istedim ama bazi özel ve saglik sorunlarimdan dolayi evine gidemedim. Suan bunu o kadar dert ettimki uyku bile tutmuyor. Bu kadar sure uzerinden gectigi icin utaniyorum arayip gelmek istiyorum diyemiyorum.

Cenaze namazında katılmışsınız. Camiye gitmişsiniz tamam işte yeterli. Normal bir şekilde evini ziyaret edebilirsiniz ekstra daha taziyeye gerek yok bence

Bukadar dert etcek ne bar anlamadım.
Taziyele ev ziyaretinin arasında fark ne?
Arayın müsaitsen kahve uğramak istiyorum diyin, müsaitse alın elinizi bi paket çikolata yada kek, gidin hem kahvenizi için hem babasının ölümü ardından nasıl olduğunu öğrenin, derteşmek isterse dinleyin, o konuda konuşmak istemezse başka bişeyden bahsedin.

beb ekstra olarak bir de evine giderdim çok sevmem ana bu bir yerde adet gibi birsey. aradan 8 ay geçmiş tabi yapacak birsey yok. şimdi olsa ne yapardım? Bir kalıp kek bir saklama kabı kurabiye vs yapıp (ya biri ya ikisi birden fark etmez) bir icecekle oturmaya giderdim. unutulmamış olmak insanın hoşuna gider diye düşünüyorum. hiç bu kadar kafaya takmayın. denk gelememiş gidememiş olabilirsiniz

Tanidigimiz birisinin babasi 8 ay once vefat etti, bas sagligi rahmet diledik. Eşim cenaze namazina katildi. Camiide kuranina gittim orda bas sagligi diledim tekrardan. Evine bas sagligina gitmek istedim ama bazi özel ve saglik sorunlarimdan dolayi evine gidemedim. Suan bunu o kadar dert ettimki uyku bile tutmuyor. Bu kadar sure uzerinden gectigi icin utaniyorum arayip gelmek istiyorum diyemiyorum.

Keşke arasaydın ozaman ve durumu izah etseydin.
Bence normal ziyarete gidebilirsin ordada laf arasında anlatırsın durumu.

Bukadar dert etcek ne bar anlamadım.
Taziyele ev ziyaretinin arasında fark ne?
Arayın müsaitsen kahve uğramak istiyorum diyin, müsaitse alın elinizi bi paket çikolata yada kek, gidin hem kahvenizi için hem babasının ölümü ardından nasıl olduğunu öğrenin, derteşmek isterse dinleyin, o konuda konuşmak istemezse başka bişeyden bahsedin.
Tavsiyeleriniz icin Tskler. Burda taziye icin eve gidiliyo, eli bos gitmemek icinde seker ve paket cay gotururler. Ve kulagima geldi yani, bizi beklemisler eve gitmemizi. Buda bana kötu hissettirdi.

Tavsiyeleriniz icin Tskler. Burda taziye icin eve gidiliyo, eli bos gitmemek icinde seker ve paket cay gotururler. Ve kulagima geldi yani, bizi beklemisler eve gitmemizi. Buda bana kötu hissettirdi.
Ee ozaman gidin?
O sıra müsait olamamışsınız, insanlık hali. Onların başına birşey gelmiş olması aynı anda sizin gelemeyeceği anlamına gelmiyor. Gelip geçmiş şüküt.
Ki kaldıki cenaze, mevlütde bulunmuşsunuz.
Adet çay şekerse (ilk kez duyuyorum) onları alıp gidin, bukadar süredir aklında olduğunu ama sizinde bazı sıkıntılarınızdan dolayı gidemediğinizi anlatın. Bukadar uykuların haram olacak kadar büyütülcek bir mevzu göremedim. Geç gitmeniz hiç gitmemenizden daha iyi.

korona oldum ailecek olduk babam yoğunbakıma girdi. sonra da gitti. eşimin annesi kardeşleri 7 gün sora arayıp bassağlığı dilediler. eşimin babası telefonda bile başsağlığı dilemedi. 4 ay sonra hemen 1 2 saatliğine uğrayacağız başsağlığı için demişler. hayatımda yapmadığım şeyi yaptım . benim cenazem yok o 4 ay önceydi. normal geleceklerse gelsinler ama başsağlığına gerek yok dedim eşime. hastayken geçmiş olsun demeyen gidenime saygı duymayan bi aileden sözediyorum. siz ne güzel yüreklisiniz.

Back
X