Ben de bekliyordum.TDK buna ne zaman el atacak diye bekliyordum bende, ciddiyim .
"kendimi çektim" olsun
Aynı dertten muzdaripmişiz. ben de sinir oluyorum. nedir bu ingilizce dayatması?iyi de anlamadığım durum şu :
ülkemizde birtek selfie de mi sorun var sanki
heryerde yabancı dükkanlar mevcut ,ben bunlara da karşıyım
neden dükkan isimleri yabancı olsun ,güzel Türkçe varken .
bazen ana caddelerde kendimi yabancı ülkede sanıyorum ,öyleki heryerin adı yabancı .
bir özentidir gidiyor ..
mesela adamın dükkanının ismi atıyorum takı center ,takı Türkçe sonu İngilizce .
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ,sanki adı Türkçe olsa kimse alışveriş yapmayacak
bence buna da bir el atsınlar
iyi de anlamadığım durum şu :
ülkemizde birtek selfie de mi sorun var sanki
heryerde yabancı dükkanlar mevcut ,ben bunlara da karşıyım
neden dükkan isimleri yabancı olsun ,güzel Türkçe varken .
bazen ana caddelerde kendimi yabancı ülkede sanıyorum ,öyleki heryerin adı yabancı .
bir özentidir gidiyor ..
mesela adamın dükkanının ismi atıyorum takı center ,takı Türkçe sonu İngilizce .
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ,sanki adı Türkçe olsa kimse alışveriş yapmayacak
bence buna da bir el atsınlar
bir önceki sayfada ben de bunu yazdım.Yahu bu yeni bir şey mi? Yani yeniyse ben icat ettim onu çok küçükkene neden sanki yeni çıkmış gibi oldu anlamadım
sanırım bu belediyelerin işi
yani yabancı isimli dükkan açmayı yasaklayan belediye tdk nin bu konuda bir yaptırımı yok
işte ancak böyle yabancı kelimelere türkçe karşılık bulmakla uğraşıyor
aslında mantıklı olunca başarılı oluyor ve dilimizze yerleşiyor
örneğin bilgisayar kelimesini dilimize yerleştirdik ve Türkçe halini benimsedik ,
ama otobüsün çok götürgeçli getirgeç gibi bir karşılık bulunduğu için haliyle benimseyemedik
işte tdk benimsenecek bir türkçe karşılık istiyor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?