Çocuk Hastalıkları Tecrubeli anneler acil yardim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
İlik dustan sonra olctum cnm uzeri bile giyinik degildi

siz daha iyi bilirsiniz.
ama kendi havale geçmişiniz nedeniyle fazla panik olduğunuzu düşünüyorum hala.
çocuklar hasta ola ola büyürler. Atlatacaktır merak etmeyin.
Siz takibe devam edin elbette ama ilaç kullanmayın bu kadar ateşe.

Öksürük varsa hemen doktora götür
Gripten doktora götürmeşimtim hiç ilacsizsiz atlattı ama allah korusun öksürük diğerinde enfeksiyon dan olabilir öksürük şurubu verme yani bizim doktorumuz şunu söyledi
Öksürük vücudun savunma mekanizması eğer öksürüğü kesersek diğerlerinden atacağı şeyi aramaz ve bir daha ki sefere daha çok öksürük dedi ve balgam Atıcı yumuşatıcı şurup verdi bebeğim kuşatan attı temizlendi antibiyotik vermişti benimki o zaman 3 aylık kuzum ya
Geçmiş olsun

siz daha iyi bilirsiniz.
ama kendi havale geçmişiniz nedeniyle fazla panik olduğunuzu düşünüyorum hala.
çocuklar hasta ola ola büyürler. Atlatacaktır merak etmeyin.
Siz takibe devam edin elbette ama ilaç kullanmayın bu kadar ateşe.
Aslında ateş havale yapmamış doktorumuz dedi ateşe neden olan enfeksiyon havale yaparmis mesela biz hastanedeyken bebeğin biri soğuk havale geçirmişti hiç ateşi yokken doktor öyle demisti

Kk nin guzel bilgili anneleri bebegim 10 aylik bu sabah oksuruyodu gecede huysuzlandi atesini olcim dedim 37.4 cikti aferin verdim ilik dus aldirdim ilk defa atesimiz cikiyo napim dr goturim mi 37.4 yuksek mi bilemedim
Bildiğim kadarıyla Aferin için erken yanlış hatırlamıyorsam. Ben 1 yaşını baya geçtikten sonra verdim. Öncesinde peditus vermiştik.
Mutlaka doktora götür öncelikle. O sana yapman gerekeni söyler. Ateşi asla hafife alma.
evde tek yapman gereken doktora gidene kadar kalın giydirmemen.
Bilinçsiz ilaç kullanımı çok ciddi hasarlara yol açar. Hele ki bu bebekciklerin böbreklerini boş yere yormamak lazım.

Bildiğim kadarıyla Aferin için erken yanlış hatırlamıyorsam. Ben 1 yaşını baya geçtikten sonra verdim. Öncesinde peditus vermiştik.
Mutlaka doktora götür öncelikle. O sana yapman gerekeni söyler. Ateşi asla hafife alma.
evde tek yapman gereken doktora gidene kadar kalın giydirmemen.
Bilinçsiz ilaç kullanımı çok ciddi hasarlara yol açar. Hele ki bu bebekciklerin böbreklerini boş yere yormamak lazım.
Aferini bilmiyodum cnm dr vermisti bi daha kullanmiycm uzerinde sadece pijamalari var suan uyuyo uzerini ortmedim insallh duser

Aferini bilmiyodum cnm dr vermisti bi daha kullanmiycm uzerinde sadece pijamalari var suan uyuyo uzerini ortmedim insallh duser
Doktora götürmeyecek misin?
Prospektüsüne de bakarsan sanırım 2 yaş sınırı var.
doktorlar bazen çok bilinçsiz ilaç yazıyorlar canım. O yüzden ben prospektüsü didik didik okuyorum.

Doktora götürmeyecek misin?
Prospektüsüne de bakarsan sanırım 2 yaş sınırı var.
doktorlar bazen çok bilinçsiz ilaç yazıyorlar canım. O yüzden ben prospektüsü didik didik okuyorum.

37.4 doktora gitmek için erken değil mi sence?

37 derece yüksek bir ateş değil ama takipte kalın 38 olursa üstünü çıkarın ılık bir duş aldirin hala düşme yoksa bir tatlı kaşığı calpol verin düşüp tekrar çıkıyorsa kuvvetle muhtemel boğaz enfeksiyonudur doktora götürün muayene ettirin derim ben. Geçmiş olsun

Çocuğun ateşine 37,4 gibi derecede hemen müdahale etmek gerekmez ki. Braz vücudu savaşsın bu ateşle, mikropla. 38 i geçmedikçe müdahale edilmesi önerilmiyor. Çok yüksek bir ateşte önce müdahale yapın. ılık su, koltuk altlarına ve eklem yerlerine ılık bezler vs. sonra yine düşmüyor ise ateş düşürücü verilir.

37.4 doktora gitmek için erken değil mi sence?
Bebek çok küçük. Bence gerekli.3-4 yaşına gelir de insan çocuğunu tanır. Ama bebek küçük olunca ben korkarım.
En azından tedbirli olmak lazım, kafasına göre ilaç vermekten daha iyi değil mi?

Bebek çok küçük. Bence gerekli.3-4 yaşına gelir de insan çocuğunu tanır. Ama bebek küçük olunca ben korkarım.
En azından tedbirli olmak lazım, kafasına göre ilaç vermekten daha iyi değil mi?

İlaç konusunda aynı fikirdeyim.
Ama ateş konusunda ilk doktora götürdüğümde ateşle ilgili bir broşür vermişti doktorum, hangi ayda hangi derecelerde doktora gidilmeli diye.
çocuk çok küçük değil aslında, 10 aylık. İlk 3 ayda en düşük ateşte bile doktora gitmeyi önerilirken, daha sonrası için 38.5'yu beklemek öneriliyordu o broşürde.
Bir de sizin hastaneniz nasıl bilemem de, bizim çocuk doktorumuz derdi, özellikle hastalık mevsimlerinde çocuğu zorunlu olmadıkça hastaneye getirmeyin diye.

İlaç konusunda aynı fikirdeyim.
Ama ateş konusunda ilk doktora götürdüğümde ateşle ilgili bir broşür vermişti doktorum, hangi ayda hangi derecelerde doktora gidilmeli diye.
çocuk çok küçük değil aslında, 10 aylık. İlk 3 ayda en düşük ateşte bile doktora gitmeyi önerilirken, daha sonrası için 38.5'yu beklemek öneriliyordu o broşürde.
Bir de sizin hastaneniz nasıl bilemem de, bizim çocuk doktorumuz derdi, özellikle hastalık mevsimlerinde çocuğu zorunlu olmadıkça hastaneye getirmeyin diye.
Ben de hastane ortamını sevmiyorum. Kaldı ki yapılan her müdahelenin de doğru olmadığı kesin zaten.
Parmağı kopan adama böbrek ameliyatı yapılan bir ülkedeyiz.
Ben de mümkün mertebe götürmemeye çalışıyorum ama hasta olmaması için bağışıklığını güçlendirme yoluyla. Yoksa hasta olup da kafama göre ilaç vererek değil.
Ben babamı böbrekten kaybettim o yüzden ilaç konusunda özellikle antibiyotik konusunda çok hassasım.
Kızım çok küçükken çok sık arardım doktoru biraz panik bir yapım vardı. 5,5 senede hastalıklarını tanıdım. Kendim baş etmeye çalışıyorum çoğu zaman. Ama rutin kontrol amaçlı bazen hastalıklarında dr ye götürüp detaylı kan vs baktırıyorum.

Benim ilac verme kriterim şu, eger gözleri kayiyorsa, asiri halsizlik, huysuzluk, agri vs varsa 38.5 den sonra, normalse 39 dan sonra donusumlu olacak calpol/dolven. Oncesinde uzerini inceltme, ilik duş gibi mudahalelerde bulunuyorum. Hepsi doktumuzun onerisi.

Ben de hastane ortamını sevmiyorum. Kaldı ki yapılan her müdahelenin de doğru olmadığı kesin zaten.
Parmağı kopan adama böbrek ameliyatı yapılan bir ülkedeyiz.
Ben de mümkün mertebe götürmemeye çalışıyorum ama hasta olmaması için bağışıklığını güçlendirme yoluyla. Yoksa hasta olup da kafama göre ilaç vererek değil.
Ben babamı böbrekten kaybettim o yüzden ilaç konusunda özellikle antibiyotik konusunda çok hassasım.
Kızım çok küçükken çok sık arardım doktoru biraz panik bir yapım vardı. 5,5 senede hastalıklarını tanıdım. Kendim baş etmeye çalışıyorum çoğu zaman. Ama rutin kontrol amaçlı bazen hastalıklarında dr ye götürüp detaylı kan vs baktırıyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum.
Maalesef çocuk olunca daha çok dikkat etmek gerekiyor her şeye.

Bir de doktorlar da aynı fikirde değiller.
Bakın kimi doktor aspirin vermiş, kimi o olmaz calpol demiş, kimi o olmaz demiş. Artık doktor da olsa araştırmadan güvenemiyoruz. Ben ilk demir damlası kullanacağımız zaman şok olmuştum. Sağlık bakanlığı kullanacaksın mecbur diyor, dolayısıyla tüm doktorlar da öyle, ama nette zararlı olduğuna dair bir sürü yazı. Ne yapacağımı bilememiştim. Sonuç ara ara kullandım ara ara bıraktım.

İlaç kullanmayacağım deyince de sabırlı olmak gerekiyor ama, yani çocuk hastalığı kendi içinde yaşatıyor ve bitiriyor, dolayısıyla paniklemeden kontrol ederek devam etmek gerekiyor. Bu durumda da insan çevresinden destek arıyor. Ki genelde bana ailem hemen ilaç desteği almam gerektiğini söylüyor.

Artık kafamıza göre bir şeyler yapıyoruz.
Yanlışımız da çoktur elbette.

Back
X