tecrubeli anneler bebegim geceyle gündüzü karistirdi

obiranneee

savaşla,aşkı karıştırmayan üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
321
377
23
34
Merhaba arkadaslar
kızım 4 aylik.son bir haftadir sabah 6'da yatip aksama kadar uyuyo.gündüz uyutmayayim dedim ama uyumak icin agliyo ne yapsam uykusunu dagitamadim.bu sekilde geceyle gündüzü yer degisen bebeklerin anneleri,durumu nasil duzelttiniz ? zamana mi bırakmaliyim yoksa sabirla uyutmaya mi calismaliyim ?

canım 4 aylık bebek zaten günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirir.gece uyumuyor mu peki sadece gündüz mü uyuyor?

canım 4 aylık bebek zaten günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirir.gece uyumuyor mu peki sadece gündüz mü uyuyor?

Sabah 9 dan,aksam 7 ye kadar beslenme haricinde uyanık Tutamıyorum. 7 de kalkiyo bir iki uyuyup uyaniyo.gece 12 den sonra tekrar sabah ediyoruz

Konuyu actigmda 6 da yatiyomus :) son 3 gundur sabah 9 a kadar hic uyumuyo.kendigindenmi degisir yoksa bi yontemi varmidir ?

mümkünse gündüz kendisi ile oynayın ilgisini çekecek yaşına uygun sesli oyuncaklarla ortam falan sağlayın.odası aydınlık olsun.uykusu varsa uyuyacaktır yapacak birşey yok ama önemli olan geceleri uyuması.geceleri odayı karanlık tutun,o eğer size gülümsüyorsa oyun yapıyorsa siz tepki göstermeyin sessiz kalın.eğer ağrısı sancısı falan yoksa uyuyacaktır.zamanla gece gündüz kavramını öğrenecektir ama 4 aya kadar öğrenmiş olmalıydı.geçici bi durum olabilir ama böyle devam ederse ileride çok geç saatlere kadar uyumaz sizi yorar bu durum.

.onu akşam bi güzel yormaya çalışan.ellerini kollarını bacaklarını esnetin.tabiri caizse hoplatıp zıplatın.belki yorulursa uyur.gece uyuması için sizin biraz çaba sarfetmeniz gerekiyor yavaş yavaş düzelecektir.her zaman böyle sürmez tabi

4 aya kadar sorunsuz devam ediyordu bi gece sancidan sabaha kadar uyuyamadi.duzen o gun degisti bi dahada toparlayamadim.benim icin cok yipratici olmaya başladı.tavsiyelerinizi uygulicam.

4 aya kadar sorunsuz devam ediyordu bi gece sancidan sabaha kadar uyuyamadi.duzen o gun degisti bi dahada toparlayamadim.benim icin cok yipratici olmaya başladı.tavsiyelerinizi uygulicam.
inanılmaz yıpratıcı bi durum gerçekten ama karıştırmış annesi kuzucuk demek ki onu yardım et düzelir allah ın izniyle

inanılmaz yıpratıcı bi durum gerçekten ama karıştırmış annesi kuzucuk demek ki onu yardım et düzelir allah ın izniyle

Insallaahhhh :) cok tesekkur ederim sizden baska kimsede yorum yazmadi zaten tecrubeli tek anne sizmissiniz bakalim sonucu yine yazicam size

canım her konuda sorabilirsin özelden yaz istediğin zaman gördüğümde yazarım.yeni annelik çok zor bazen herşeyden daha zor gelir.

Bizimki de o dönemde bi süre öyle oldu ne yapacağımı bilemedim sonra kendiliğinden geçti merak etme düzelir

benim bebeğimde aynı şekilde sabah sekizde uyurdu sabaha kadar otururduk birlikte gecem gündüz olmuştu rsmen 5. aydan sonra düzeldi şimdi gece 1 gib yatıyo bayram ediyorum sizin bebeğinizde düzelir imşallah çok zor bi durum

canım senin minik kuzu gece ile gündüzü karıştırmıştı ya nooldu hala aynı mı öğrendi mi annesi

inşallah zamanla daha da düzelir.benim oğlan 2 yaşına geldi hala sabah beşte kalkıyor ama akşam erken yatıyor çok şükür.

inşallah zamanla daha da düzelir.benim oğlan 2 yaşına geldi hala sabah beşte kalkıyor ama akşam erken yatıyor çok şükür.
Masallah siz buyutmussunuz.dogrusu buyudukce derdine buyur derler ama annelik herseye ragmen cok guzelmis

anne olmak herşeye rağmen çok güzel!!! rabbim isteyen herkese yaşatsın.büyüdükçe dertleri gerçekten büyüyor.şimdiler de konuşma oynama yemek yedirme tuvalet alıştırma derken...sorunlar hep artıyor.öyle öyle hayat geçiyor işte.onlar büyüdükçe biz yaşlanıcaz.
saat 23:00 ile 05:00 arası büyüme hormonu salgılanırmış.bu yüzden geceleri uyuması sağlıklı büyümesi açısından çok önemli.hem karanlık hem deliksiz uyuması önemli.uyanmadıkça bu saatlerde meme vermek için bile uyandırmamak gerekir.
uyku düzeni çok önemli. bence zamanla düzelecektir annenin de çabasıyla olacak tabi allah hepimize kolaylık versin evlatlarımıza da sağlık sıhhat versin

canım her konuda sorabilirsin özelden yaz istediğin zaman gördüğümde yazarım.yeni annelik çok zor bazen herşeyden daha zor gelir.

Duzelince yazicam demistim duzelir gibi oldu simdilik.gece yatiyo sabah erkende olsa kalkiyo Tesekkur ederim destegin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…