• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tecrübeli anneler bir bakar mısınız..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

amber88

yusuf paşanın annesi
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
2.089
1.687
198
Kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. Icime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor Doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?

kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. ıcime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?

canım hangi deterjanı kullanıyorsun kıyafetlerinde
benim de öyle olmuştu kızımda deterjanı değiştirdim geçti

ben dalin almıştım ilk ama o iyi gelmedi zaten sonra araştırdım pek iyi şeyler duymadım dalin için
dalan roxy kullandım ondan sonra geçti

yazmışsın zaten pardon sonuna doğru okumamıştım

anlamadım niye yapıyor
doktora götürmüştüm ben ütüle demişti kıyafetlerini
bir de öyle deneyin

Kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. Icime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor Doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?
mrh canım,benim bir yakınımın bebeğinin de özellikle yanakları tahriş oluyordu,allerjikmiş.Bazı şeylere karşı alerjisi var,onlardan uzak tutuyor ama 2 3 yaşına kadar geçebileceğini söylüyor drlar.İstersen sen de bir alerji testi yaptır bebeğine.

Son düzenleme:
Arkadaşlar teşekkür ederim öneriler için. Her kontrolunde soruyorum zaten hep gececek diyorlar ama tık yok. Ben alerjik olabileceğini düşünmüştüm hatta sordum çünkü ayni zamanda hapsirik ve burun tıkanıklığı vardı. Bu kadar küçük yaşta allerjik şikayetler baslamaz dediler. Burun tikanikligi bu yaş grubunda zaten çok sık görülen sikayetler dediler. O yuzden alerji testi de yaptırmak da mantıklı gelmiyor.

mrh canım,benim bir yakınımın bebeğinin de özellikle yanakları tahriş oluyordu,allerjikmiş.Bazı şeylere karşı alerjisi var,onlardan uzak tutuyor ama 2 3 yaşına kadar geçebileceğini söylüyor drlar.İstersen sen de bir alerji testi yaptır bebeğine.

Canim sadece yanak bolgesinde degil. Alninda boynunda tum vucudunda. Sadece yanaginda olsa haklisin ben de oyle dusunecektim ama yaygın bir sey. Bir seylerin dokunduğunu düşünüyorum ama alerji bu yaşta olmaz diyorlar bilemedim yani

emziriyorsanız ve sütünüz yağlı ise bunların olması normaldir.oğlumda da olmuştu uzun süre..alerji için çok erken zaten..
sütünüzdeki yağdan kaynaklı oluyor..endişe edecek bir durum yok,geçer merak etmeyin..

emziriyorsanız ve sütünüz yağlı ise bunların olması normaldir.oğlumda da olmuştu uzun süre..alerji için çok erken zaten..
sütünüzdeki yağdan kaynaklı oluyor..endişe edecek bir durum yok,geçer merak etmeyin..

Canım evet emziriyorum cok endişe etmiyorum zaten sonuçta allerjik de olsa günün birinde geçecek. Benim yediğim bir şey falan dokunuyor olabilir mi diye düşünüyorum, hani yani cozumu olan bir seyse ve ben cocugu bu halde birakmak zorunda kaliyorsam diye,bilmiyorum ki. Cildi zaten hassas, uygun numara bez kullanmama ragmen hem bel bolgesi hem bacaklari iz yapıyor. Hatta poposunda bezin dokusu gorulebiliyor.

Kızlar bu arada banyoda da sebamed sabun ve şampuan kullanıyoruz.

Sampuanini ve deterjanını degistirmeyi deneyebilirsiniz.
Ablamin kizındada vardı aynı sorun deterjanıni degistirdi geçmedi sonra sampuanini degistirdi düzeldi diye hatırlıyorum. Yanlız teni hala hassas azıcık terlesin isilik olur. Annesi çok fazla dikkat ediyor.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Sampuanini ve deterjanını degistirmeyi deneyebilirsiniz.
Ablamin kizındada vardı aynı sorun deterjanıni degistirdi geçmedi sonra sampuanini degistirdi düzeldi diye hatırlıyorum. Yanlız teni hala hassas azıcık terlesin isilik olur. Annesi çok fazla dikkat ediyor.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Benim de aklima gelen ihtimallerden bir tek bu ikisi kaldi. Sampuan ve deterjan. Daha dogrusu sebamed sabundan supheleniyorum. Deneyecegim insallah tesekkur ederim.

Benim de aklima gelen ihtimallerden bir tek bu ikisi kaldi. Sampuan ve deterjan. Daha dogrusu sebamed sabundan supheleniyorum. Deneyecegim insallah tesekkur ederim.
Rica ederim. Tenleri çok hassas, çok narin. Belki dokunuyordur. Birde camasirlarına ek durulama yapabilirsiniz ve diğer arkadaslarında dediği gibi ya utülemeli yada güneşte kurutmayı deneyebilirsiniz. Bizim doktorumuz böyle bir öneri getirmişti. Umarım işinize yarar.
Sevgiler.

Rica ederim. Tenleri çok hassas, çok narin. Belki dokunuyordur. Birde camasirlarına ek durulama yapabilirsiniz ve diğer arkadaslarında dediği gibi ya utülemeli yada güneşte kurutmayı deneyebilirsiniz. Bizim doktorumuz böyle bir öneri getirmişti. Umarım işinize yarar.
Sevgiler.

Hava güzel olduğu zaman mutlaka dışarı asiyorum zaten ama yagmurlu olunca mecbur içerde. Terzi kendi sokugunu dikemezmis ya işte ben de güya doktorum ama cocugumun derdine care olamiyorum. Bazen tecrübe daha önde geliyor:)

Hava güzel olduğu zaman mutlaka dışarı asiyorum zaten ama yagmurlu olunca mecbur içerde. Terzi kendi sokugunu dikemezmis ya işte ben de güya doktorum ama cocugumun derdine care olamiyorum. Bazen tecrübe daha önde geliyor:)
Annelik icgüdüsü diye birşey var hiçbirşey bilmesekte (ki ilk doğumda bilmiyoruz) deneye yanıla, sora sorustura ogreniyoruz. Gecmeyecek birsey değil emin olun 1 yaşında en geç düzelir, çok küçük annesi o daha.

Annelik icgüdüsü diye birşey var hiçbirşey bilmesekte (ki ilk doğumda bilmiyoruz) deneye yanıla, sora sorustura ogreniyoruz. Gecmeyecek birsey değil emin olun 1 yaşında en geç düzelir, çok küçük annesi o daha.

Evet canim haklısın. Hani zaten büyük ihtimalle geçer diye düşünüyorum ben de ama altindan atopik dermatit tarzı bir sey cikma ihtimali de düşündürüyor beni. O yuzden elimden geleni yapmaya calisiyorum .Beklicez ve gorucez artık.

Evet canim haklısın. Hani zaten büyük ihtimalle geçer diye düşünüyorum ben de ama altindan atopik dermatit tarzı bir sey cikma ihtimali de düşündürüyor beni. O yuzden elimden geleni yapmaya calisiyorum .Beklicez ve gorucez artık.

Kötüyü çağırma canım bence. Iyi düşün iyi olsun. O bile olsa tedavi olmayacak birşey değil ki hiç sanmıyorum (dr değilim ama) Rabbim daha büyük dert vermesin.
Geçmiş olsun tekrar.
Sevgiler.

bence bir alerji testi yaptır derim cnm. geçmiş olsun.

Konu eski konu ama konu sahibi olarak belki baskalarina faydali olurum diye bilgilendirme yapayim istedim: en son dirsek bolgelerinde ve göğsünde egzematoz dokuntuler ve tum vucutta yaygin kuruluk, kasinmaya bagli erozyonlar olunca bu ayki doktorumuz atopik dermatit olabilir diyerek bizden birtakim kanda bakilan alerji parametreleri istedi. Baslica alerjenlere karşı, inek sütü, yumurta sarisi vs vs gibi.henuz yaptirmadim bir sure daha beklemeyi dusunuyorum.bana da inek sütü diyeti önerildi. Kendim deneyerek neyin alerji yaptığını bulmaya çalışıyorum, lezyonlar bazen sönüyor, bazen aziyor. Aldigimiz onlemler ise, roche nin atopik ciltler icin olan temizleme jelini kullaniyoruz, her gün mumkunse 2 kez nemlendirici kullaniyoruz tüm vucudumuza, yeni aldığımız kiyafetleri hep pamuklu seçiyoruz. Süt diyeti sebebiyle paketli gidalar hayatimizdan çıktı neredeyse. Başa çıkamadigimiz cilt kuruluğu halen devam ediyor. Gelişme olursa birilerine faydali olurum ümidiyle yazacağım yine.

Konu hortlatmak degil niyetim ama belki birilerine faydasi olur diye gelismeleri yaziyorum:
En son artik atopik dermatit tanisini aldik. Deri testi de dahil olmak uzere bir cok sey yapıldı. Testteki alerjenlere karşı alerjisi cikmadi, lakin hala net olmayan bir seylere karşı var ki bazen yemek sonrasi kizarikliklar oluyor yuzunde. Kollari bacaklaru lezyon dolu zaten. Kasidigi zaman yara oluyor hatta. Yapilacak sey sadece nemlendirmek bol bol. Onun disinda ilerleyen yaslarda gecebilecegi gibi, yetiskinlik hayatina kadar onunla beraber olacak bir rahatsizlik. Son olarak, en basindan beri bir seylerin ters gittigine dair anne hislerim dogru cikti ya hani, yine de yanilmis olmayi dilerdim.

Merhaba, konunu okur okumaz atopik dermatit dedim.

Benim büyük oğlumda da vardı. Iki aylik olunca yüzünde kuruluk, kızarıklık ve döküntü ile başladı tüm Vücuduna dağıldı. Özellikle eklem yerleri yara oluyordu resmen. Her gün Ağladım. 3-4 doktora götürdüm hepsi atopik dermatit dedi. Acab alerji mı dedim. Doktorlar kesinlikle değil bu geçici bir şey, dediler ama ben çok üzüldüm Oğlumu öyle gördükçe içim parçalandı.

Neler denemedim. Deterjanını değiştirdim, kıyafetleri çarşafı sürekli yıkadım defalarca ütüledim. Sabununu, şampuanını değiştirdim. Hatta anneannem memleketten toprak gönderdi, bütün Vücuduna sürdüm birkaç kez. Kucağımdan hiç bırakmadım bu çocuk tozdan etkileniyor diye. Yok yok hiçbir şey fayda etmedi.

Vee 6-7 aylik olunca kendiliğinden geçti sanki hiçbir şey olmamış gibi. Beyaz denli çocuklarda Görülen bir şeymiş bu. Doktor kaç kere geçecek dedi. Hiç inanmadım ama kendiliğinden geçti. Şimdi oğlum 3 Yaşında hiçbir şeyi yok Şükürler olsun.

Ikinci oğlum da bembeyaz pamuk gibi ama onda olmadı böyle bir şey.

Ben de her gördüğüme bilgi veriyorum. Üzülmeyin geçecek diyorum. Çok iyi etmişsiniz konuyu tekrar Gündeme getirerek çünkü bu problem insani doktor doktor dolaştırıyorlar ama çaresi yok. Aslında bu bir rahatsızlık da değil. Bazı bebeklerin cildi dış dünyaya zor alışıyormuş hepsi bu.

Back
X