• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tecrübeli anneler bir bakar mısınız..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba, konunu okur okumaz atopik dermatit dedim.

Benim büyük oğlumda da vardı. Iki aylik olunca yüzünde kuruluk, kızarıklık ve döküntü ile başladı tüm Vücuduna dağıldı. si yok. Aslında bu bir rahatsızlık da değil. Bazı bebeklerin cildi dış dünyaya zor alışıyormuş hepsi bu.

Ben de atopik dermatit olabileceği hususunda o dönemler cok israr ettim goren doktorlara. Kendim de doktor oldugum icin az bucuk bilgi sahibiyim. Yok degildir gecer dediler. Su an 9 ayligiz. Lezyonlari ilk donemlere gore cok cok artti. Ama artik umursamiyorum allah daha buyuk dertlerden korusun, alerjik bir bunyesi var ama sadece dermatit duzeyinde, yoksa alerjik astim vs si yok cok sukur.

Konu hortlatmak degil niyetim ama belki birilerine faydasi olur diye gelismeleri yaziyorum:
En son artik atopik dermatit tanisini aldik. Deri testi de dahil olmak uzere bir cok sey yapıldı. Testteki alerjenlere karşı alerjisi cikmadi, lakin hala net olmayan bir seylere karşı var ki bazen yemek sonrasi kizarikliklar oluyor yuzunde. Kollari bacaklaru lezyon dolu zaten. Kasidigi zaman yara oluyor hatta. Yapilacak sey sadece nemlendirmek bol bol. Onun disinda ilerleyen yaslarda gecebilecegi gibi, yetiskinlik hayatina kadar onunla beraber olacak bir rahatsizlik. Son olarak, en basindan beri bir seylerin ters gittigine dair anne hislerim dogru cikti ya hani, yine de yanilmis olmayi dilerdim.
Acil sifalar dilerim,
Allah daha buyuk musibetlerden korusun.
Siz de doktormussunuz annesi, bircok mucizeye tanik olmussunuzdur.
Elbette en basta bebeginiz bir mucize :)
Gececektir biz iznillah, merak etmeyin.

Benim kardesimde de olmustu hatirliyorum. Simdi anneme sordum, doktoru sampuan degistirmeyi tavsiye etmis, annem degistirmis gecmis. Sebamed kullaniyormus. Gerci siz de sebamed kullaniyormussunuz, bilemedim. Eger doktorunuz problem gormediyse sikmayin caninizi, bi sorun belki uzak durmaniz gereken yiyecekler vardir, dikkat edersiniz.

Ben de atopik dermatit olabileceği hususunda o dönemler cok israr ettim goren doktorlara. Kendim de doktor oldugum icin az bucuk bilgi sahibiyim. Yok degildir gecer dediler. Su an 9 ayligiz. Lezyonlari ilk donemlere gore cok cok artti. Ama artik umursamiyorum allah daha buyuk dertlerden korusun, alerjik bir bunyesi var ama sadece dermatit duzeyinde, yoksa alerjik astim vs si yok cok sukur.
Mutlaka doktor olduğunuz için daha iyi bilirsiniz ve takip edersiniz. Benimkine doktor "bu kaşınıyordur" diyordu ben de hayır kaşınsa çocuk duramaz, uykusundan uyanır, ağlar, bu çocuk kaşınmıyor diyordum. Hatta doktorun bir tanesi ağır bir ilaç vermişti şimdi unuttum adını. Aynı şekilde bu tarz çocuklar ileri de astıma daha yatkın olurlarmış. Allah'a şükür şu anda öyle bir Sıkıntımız yok bizim de.

9 aylıkken bizimkinin bitmişti. Ama kimi daha uzun sürebiliyırmuş. Üzülmeyin bu geçici bir durum. Ben de öğretmenim bugüne kadar okul çağına gelip atopiği devam eden çocuk görmedim. Bebeklere Özgü bir şey sanırım.

Allah korusun hepsini. Dediğiniz gibi başka dert vermesin. Ben çok yıprattım kendimi, onu gördükçe ağladım, sinirlendim. Keşke bu kadar kafaya takmasaydım. Kendimi de elimi de annemi babamı da perişan ettim. Çocuğa toz bulaşacak diye kimsenin kucağına vermedim çocuğu.

Bu benim çok hassas ve zor bir dönemimdi hala bu konu açılınca çok konuşurum.

Mutlaka doktor olduğunuz için daha iyi bilirsiniz ve takip edersiniz. Benimkine doktor "bu kaşınıyordur" diyordu ben de hayır kaşınsa çocuk duramaz, uykusundan uyanır, ağlar, bu .

Teşekkür ederim:) eskisi gibi takmiyorum zaten. Bununla yaşamaya alıştım. Üst baş degistirirken cok zorlaniyorum sadece, eli bacaklarina gidiyor direkt, farkinda olmadan hatir hutur kasiyor yara yapıyor. Dedigim gibi, allah daha büyük dert vermesin. Nice cocuklar görüyoruz, yasamlari kendileri icin de imtihan, aileleri icin de. Allahim korusun.

Teşekkür ederim:) eskisi gibi takmiyorum zaten. Bununla yaşamaya alıştım. Üst baş degistirirken cok zorlaniyorum sadece, eli bacaklarina gidiyor direkt, farkinda olmadan hatir hutur kasiyor yara yapıyor. Dedigim gibi, allah daha büyük dert vermesin. Nice cocuklar görüyoruz, yasamlari kendileri icin de imtihan, aileleri icin de. Allahim korusun.
Bir şey daha! Ben hamileyken göğsümde, kalçamda, kolumun iç tarafında ve topuğumda aynı oğlumun kızarıklıklarına benzeyen ve pul pul dökülen bir şeyler çıkmıştı. Yusyuvarlak, Arkadaşlarıma gösterdim nazar dediler. Göz değmesi mı oluyormuş. Adını da söylediler onu da unuttum. Doktora gittim. Bi şey değil, dedi, krem bile vermedi. Acaba benden mı geçti çocuğa. Bir doktor da Atopik dermatit ırsidir, ya sende ya da eşinde vardır küçükken, Demişti. Ben de yokmuş, kayınvalideme sordum. Benim çocuklarımın hepsi kızarırdı küçükken, dedi. Görümcemin kızında da aynısı oldu.

Ah ne çok araştırdım ne çok!

Mustela Nemlendirici denediniz mı? Banyo sonrasi nemli vücuda bir de fucicort diye bir krem vardı. Onları sürünce bir süre rahatlıyordu sürmeyi bırakınca yine aynı.

Nemlendiricimiz mustelanin stelatopia serisinden zaten, zaman zaman lezyonlara hipokort da suruyoruz ama sadece cok alevlenince, ne de olsa steroid icerikli.

Kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. Icime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor Doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?
Evet bi akrabamin oglunda vardi bebekken su an 1.5 yasini gecti ama hala ara sira cikiyo. Allah baska dert vermesin doktor gecici diyosa gecer onemli bi sey degildir

Nemlendiricimiz mustelanin stelatopia serisinden zaten, zaman zaman lezyonlara hipokort da suruyoruz ama sadece cok alevlenince, ne de olsa steroid icerikli.
Baska bi doktora daha gorunun isterseniz daha hafif gecirme yollati olmali agir kremlere gerek var mi bilmiyorumki daha cok minik

konu eski ama benim oğlum da doğduğunda cildinde kırmızı ortasında beyazlık olan döküntüleri vardı. doktor toksit eritem dedi önemli değil geçer dedi ama 9 aylık olduk sayıları azalsa da geçmiyor. bugün çıkan yarın sönüp başka yerde çıkıyor. yaşayan,çözüm bulan var mı?

Geçmiyor canım.
Bizde de o şekilde başlamıştı.
Kızım 3 yaşını geçti hala kaşınıp kabarıyor.
Ve bize atopik dermatit yani alerjik egzama teşhisi kondu.
Kendin biraz perhiz yap anlamaya çalış neyin daha çok tetiklediğini.
Mesela benim kızımda;dondurma,domates,aşırı terlemesi ve halıyla temas etmek çok arttırıyor.

Yıllar sonra konum tekrar yenilere çıkmış.
Oğlum 4 buçuk yaşına geldi ama maalesef hala lezyonları var. Yazın oldukça azalıyor fakat kışın kollar bacaklar korkunç:( çok fazla kaşıntısı oluyor. Küçükken alerji testi yapılmıştı fakat belirgin bir şeye alerjisi cikmamisti. Yakın zamanda her zaman kullandugumiz antibiyotik ile döküntü olduğu için testin tekrarlanması gündeme geldi. Bakalım, idare etmeye çalışıyoruz bu hastalıkla işte..

Kizlar merhaba. Artik canima tak etti o yüzden buraya yazmak zorundayim. Icime dert oluyor. 3 aylık bebegim var. Dogdugundan kisa sure sonra yuzunde sivilceler çıktı. Toksik eritem denilen. Zararsiz ve bir sure sonra tamamen gerileyecek bir lezyon. Gercekten gecti ama şu an yaklasik 2 aydir var olan isilik tarzı dokuntuleri mevcut yuzunde ve tüm vücudunda. Biraz geciyor sonra tekrarliyor hatta bazi yerlerde birlesip bozuk para kadar olabiliyorlar ozellikle yuzunde. Evimiz sicak degil kombi yakmiyoruz epeydir. Giydirme konusunda da hic abartmam badi ustune tek kat sadece. Gün aşırı yikariz. Kiyafetleri hep pamuklu. Yüzünü nemlendiriyoruz sık sık doktor tavsiyesi ile. Deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum. Niye gecmiyor bu dokuntuler?allerjik olmayacagini iddia ediyor Doktorlar gececek deyip duruyorlar ama 4 aya yaklaştı neredeyse. Her gören de soruyo niye böyle diye. Bir fikir verin arkadaşlar ya, başından böyle birsey gecen veya duyan var mi?
Benim bebeğimde de vardı deterjanınızı ve bebeğinizi yıkarken kullandığınız şampuanı değiştirin benim bebeğime sebamed alerji yapmıştı dalin iyi geldi bol lostonla nemli tutun birde nemli pamukla yüzünü silerdim her gün

Benim bebeğimde de vardı deterjanınızı ve bebeğinizi yıkarken kullandığınız şampuanı değiştirin benim bebeğime sebamed alerji yapmıştı dalin iyi geldi bol lostonla nemli tutun birde nemli pamukla yüzünü silerdim her gün

Konu eski konu bebeğim kocaman oğlan oldu ve maalesef bir alerjen tespit edilemedi idare ediyoruz..

Back
X