Öncelikle Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor. Benim de 11 aylık bir bebeğim var ve biz 6 aylıkken psikologdan yardım almaya başladık ve psikologa devam ediyoruz.Oğlum doğduğu günden itibaren ne meme emdi ne de emzik kullandı.iyi ki emziği almıyor. Psikoloğumuz "eğer bu aydan sonra emzik almaya başlarsa bırakırken ciddi sorunlar yaratır imkanın varsa emzik verme sakla" demişti .Biz saklayamadık ama en azından sadece uyku zamanlarında emziği kullandık.Bebeği uyuturken emzik verip laptopdan bir hafif bir müzik açıp ayağımızda sallayarak uyuttuk.Video paylaşım sitelerinde bebekler için uyku müzikleri mevcut.Belki işinize yarar.Müzik uyumasına yardımcı olamasa bile bebeğin matematik zekasını geliştirmede ki etkileri kanıtlanmış.Bir taşla iki kuş

Odan çıkınca ağlama sorununu bizde yaşadık.hemen hemen sizin dönemlerinizdeyken odadan çıktığım anda kıyameti koparırdı . Eyvah dedim ne yapacam ama sonra öğrendim ki bebek anneyi kaybedeceğini düşündüğü için sizin onun yanınızdan ayrılmasına izin vermiyor.Ama bunu bir tek anneye yapıyor.İnanın bu durumunuz geçici belli bir süre sonra değişiyorlar.Eğer bebeğinize bakabilecek birileri varsa hafta da bir kaç kez en azından 1-2 saat bırakın ki bebeğiniz sizin gidip yine ona döneceğinize inansın.Hem de siz bu süre zarfında dinlenmiş olursunuzAma lütfen bebeğiniz her istediğinde onu kucağınıza alın.Kucağa alışmasın gibi safsatalara inanmayın. Belli bir süre sonra kucağınıza gelmek istemeyecek.Emeklemeye ve yürümeye başladığında kucağınızdan inip kendisi birşeyler yapacak.Gece uyurken ağlaması konusunda yapabileceğiniz malesef pek bir şey yok.Gece yattığınız odayı çok sıcak tutmaya çalışın.Gece acıktığı ya da doymadığı için ağlıyor olabilir.Gece mama takviyesi yapabilirsiniz.Aklıma gelenler bunlar.Allah kolaylık versin.Sağlıkla büyütmeniz dileğiyle....