Doğuma Hazırlık tecrubeli anneler den yardim istiyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nebf

inci tanem biricik kizim
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
2.031
1.661
333
Merhaba ben bes aylik hamileyim.alti bucuk yillik evliyim.bir kizimiz olucak nasipse.bizim kizimiz cok nazli bizi cok bekletti ama sonun da rabbim nasip etti.nazar:
Benim sormak istedigim cok tecrubesizim yenidogan kiyafetleri ne almaliyim kactane kadar aliyim. Cok almamak lazimmis hemen buyuyorlarmis. Bebek bezi stogu yapsammi yoksa bir paket aldim 84 lu daha almasammi.cabuk bitiyormu bez hangi marka daha iyi.citcitli badi kactane almam lazim tulum vs...
Kac numara almam lazim bir cok ufak geliyor gozume. Kisaca yenidogan bakimini neler gerektigini acil almam gerekenleri paylasirmisiniz.
Hastanede neler gerekir ben sezeryan olucam insallah yanima neleri almam lazim az cok biliyorum ama yinede dogum cantasi hakkinda ve bebek icin neler almaliyim.yardimci olursaniz cok seviinirim simdiden cok tsekkur ederim.
Alllah her kesin bebegini kucagina sag salim almayi nasip etsin amin...

Bebege iki takim kiyafet komple hastane cikisina gerek yok. Sanada iki takim gecelik yada pijama takimi al. Pijama biraz daha rahat oluyor. Sut sagma makinesine ihtiyacin olabilir. Bebege ilk zamanlar cok kiyafet alma eger cevren genisse kiyafet cok gelir. Tulumlar baslarda rahat olur cunku ikili takimlarda belde lastik oldugundan rahatsiz edebilir. Bez once yeter bence en iyisi ultra prima beyaz paket sivi gostergesi oldugundan daha rahat edersin. Pudra bebe yagi sampuan oncelikli olmasi gereken. Aklina birsey gelirse yazisiriz

ilk üç ay için
6 tulum
6 patikli pantolon
6 uzun.kollu badi
2 iç zıbın takımı
4 zıbın takımı
10 çıtçıtlı badi
2 külotlu çorap
4 penye yelek,ceket vs.
3 patik
1 hastane takımı
1 pelüş yada polar battaniye

bezi de bitmeye yakın bebeğinin kilosuna göre alırsın
kendine de bir elbise tarzı gecelik birde pijama takımı ve bol bol orkid :)) yeterli bence

Slm ben 2 çocuk annesiyim 2 side sezeryan sana tavsiyem kendine bir kaç tane rahat edebileceğin pijama takımı götür önleri Düğmeli olursa belki daha rahat edersin süt verirken insan doğumdan sonra çok terliyor bebeğine yeni doğan bezleri var onlardan al sana küçük gelen o kıyafetler var ya küçük değil aslında zaten o kadarciklar sen besinin elbiselerini ilk 3 aya göre al önce onları gitsin daha sonra duruma göre alırsan iyi olur böylece birikmez hastaneyede bebeğin için fazladan kıyafet götür trde nasıl bilmiyorum yurt dışında yaşıyorum burda 5 günü kadar hastanede kalabiliniyor hergün bebeği yikadiklari için ben çok kıyafet götürdüm sezen yandan sonra süt biraz gec gelebilir telaş etme göğsüne süt vermeden 5 dk önce masaj yaparsan çok faydası oluyor aklıma gelenler bunlar allah yardimci olsun şimdiden analı babalı büyütün

çok fazla değilmi hele 6 tane tulum tulum çok çabuk küçülüyor...bence biraz aşırı geldi bana yazdıkların neyse...

sen bir lohusa geceliği birde lohusa pijama takımı al kendine
bebeğe bir komple hastane çıkış setleri varya ondan al 2 tanede olabilir
alacaklarının ayları önemli hastene çıkış setlerinde çıtçıtlı badi zıbın herşey var onun harıcinde 0-3 ay 3 tane çıtçıtlı badi
3-4 tane patikli pijama takım
penye yelek
kalın battaniye
çorap patik yeterli daha fazla alacaksan ay olarak büyük al kullanamazsın

Kiyafetler kücük degil hatta büyük geliyorlar ilk zamanlar... Fazla abartmayin gercekten cabuk büyüyorlar, bide zaten hediye geliyor, ama hediyelerede güvenmeyin, benim ilk cocugumda aldirtmadilar hediye gelcek nasil olsa diye, evet geldi ama gelenlerde ilersini düsünmüs hep büyük alip gelmisler mecbur ciktim aldim yine... Citcitli badi bolca olsun yani en kücük beden 2-3 tane onun bi üstü 3-5 tane onun bi büyügü 5-6 tane... 2-3 en kücük tulumlardan gerisi pantol, kazak türü bi numara büyük bikactane... Battaniye, ceket, sapka, coraplar... Bi süt biberonu bitanede cay icin bulundurun... Cantaniza bi takim hastane cikisi koyun bebek icin, kendiniz icinde rahat olabileceginiz iki takim, ic camasiri, önü dügmeli iki T-Shirt tarzi bisey, bol bez hem kendinize hemde bebege eger hastane vermiyorsa... Evdeki bezleri bitmeye yakin alin, cocugun kilosu kac bilemezsiniz simdiden... Ev icin bebekbanyosu, ates ölcegi, uyku tulumu... En gerekenler ilk etapta bunlar, gerisini yasadikca görüp alirsiniz...Allah kucaginiza almayi nasip etsin insallah...

hayırlı olsun öncelikle bebeğin benimde 9 aylık oğlum var daha yeni tecrübeli sayılırım.Bebeğiniz bahar bebeği olucak oyüzden çokta kalın giysilere gerek olmucak ilk aylar çok kıyafet almaya gerek yok hemen büyüyorlar ve biçok kıyafetini giydiremiyorsun bile benim aldıkları
4 tane ayaklı alt tulum
4 tane çıtçıtlı badi
2 tane 10 lu hastane çıkışı
2 tane ince battaniye (ilk aylar çok kullandım)
1 tane tulum bence yeterli çok kullanışlı değil bana göre
mermerşah (ağız mendili)
eldiven-çorap-şapka
bez olarak ultra prima 2 numara beyaz olandan kullandım ilk günler
stok yapmaya gerek yok hemen numara değişiyor.
kendin içinde bende sezeryan oldum
3 tane lohusa pijama takımı
çorap iç çamaşırı bol bol
terlik- taç
birde sana tavsiyem sezeryan ile doğan bebekler hemen emmeye biliyorlar sana tavsiyem süt sağma makinesi alıp
hastaneye götürmen ben 3 gün çok zorlandım emmesi için
hayırlı doğumlar..

Bende hamileyim.burada gebelik ve doğum topikleri oldukça aktif bir bak istersen. Birde birşeyi merak ettim neden şimdiden sezeyan?

Bezi stok yapmayın her bez yaramıyor çünkü bebeğe değistirmek zorunda kalabilirsiniz.
İlk aylarda bebekler kakalarını sıvı yapıyor genelde benim kızımın hep beline çıkardı o yüzden çıtçıtlı badiyi bol almanızı tavsiye ederim.
Bebeğiniz sanırım yaz başında doğacak mevsimi dikkate alarak yapın alışverişinizi. Sonra elinizde patlar herşey. Zaten çok almayın bebek kıyafetleri 3 aylık satılıyor 3 ayda bir alın belki hızlı gelişir bebeğiniz kilosuna göre alırsınız.

Canım merkezi yerde yasıyorsan doğduktan sonrada alırsın unuttuğun bişey olursa eksiği bitmez sürekli bişeyler alıp duracaksın zaten

Bir arkadas altisar altisar yazmis ama cok fazla. Gerek yok o kadar almaya,ikiser tane al sen,birde gelebilecek hediyeleri de dusun. Benim ilk alti ay kiyafetlerimin cogu paketiyle duruyor.
Bez icin acele etme,yenidogan bezi al bir oaket,bittikce kilosuna gore alirsin,artik her yer market,stok yapmanin geregi yok.
Hastane icinde iki tane gecelik al.biri elbise seklinde olsun,digeri altli ustlu pijama,onden dugmeli olsun.
Bebek icin hastaneye,hastane cikisini al,birde fazladan bir tulum al.polar battaniyeler var bebegin icin onu koyabilirsin.

Bebek giysisi:
Anne adayı hastanede 3 gün kalacakmış gibi düşünerek herşeyden 3 er adet hazırlamalıdır. Bebek giysilerinin pamuklu olmasına dikkat edilmelidir.

• 3 adet body
  • 3 adet tulum
  • 2 adet şapka
  • 3 çift çorap
  • 2 çift eldiven
  • 2 adet battaniye
ANNE İÇİN
Gecelik:
Önden açık veya askılı, ince ve pamuklu gecelikler emzirirken de rahatlık sağlayan 3 adet gecelik.

Sabahlık:
Ayağa kalkıp dolaşırken giymek için bir adet sabahlık.

Şal:
Emzirirken omuzlarınıza almak için bir şal.

Çorap:
Pamuklu rahat 2 çift çorap.

Terlik:
Giyimi kolay bir beden büyük terlik.

Emzirme sütyeni:
Kapaklı ve üstten açılan iki adet emzirme sütyeni.

Külot:
4 – 5 adet büyük boy pamuklu külot.

Hijyenik kadın bağı:
1-2 paket kanamalara karşı kullanılacak hijyenik kadın bağı.

Göğüs ucu kremi:
Göğüs ucunu korumak üzere göğüs ucu kremi.

Süt sağma pompası:
Dolmuş göğüslerde sütün göllenerek apse oluşmasını engellemek amacıyla kullanılır.

Süt toplama torbası:
Anneden gelen fazla sütü saklamak amacıyla kullanılır.

Kompres pedleri:
Göğüslere sıcak ve soğuk kompres yapmak için.

Göğüs ucu kalkanı:
Göğüs ucunun kuru kalmasını sağlamakve akan sütü toplayabilmek için.

Banyo malzemeleri:
Diş fırçası, diş macunu,şampuan, saç kremi, çatlak önleyici krem, nemlendirici, ter kokusunu engelleyici kokusuz deodorant.

Cok sagol cnnm.cok makbule gecti oh ya burasi varken kimseye sormaya gerek yok. Cok tesekkur ederim.

Cok tesekkur ederim hic aklima gelmeyen seyler varmis.cok sagol cnm

Allah kızınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. :) ilk önce kendiniz için muhakkak terlik, yedek pijama, kişisel bakım eşyaları (diş fırçası, macun, sabun vs.), saçlarınız uzunsa kesinlikle toka (ben o saçlarımdan çok çektim de ) bebek içinde ise muhakkak birkaç tane tulum, battaniye, bol bez, şapka, eldiven al (hastane için) normal zamanlar için ise bezi 1 numara alarak başla, biz bilemedik 2 numara aldık neredeyse çocuğumla aynı boydaydı bez ki kilosu ve boyu gayet normaldi bebeğimin. :) çok çabuk kirlettiği için bol bol tulumu ve alt pijaması olsun gerçi senin de çok almana gerek yok çok hediye gelir ama olur baktın doğuma yakşaltığında çok gelmedi sen kendin al bikaç parça. şimdilik aklıma gelenler bunlar..

Cnm c Insallah allah o gunude gosterir cok sagol allah razi olsun cnm.ne cok sey lazimmis ama citcitli badi aldim dortane daha almak lazim.tulumda aliyim. Ben hediylere guvenmiyorum acikcasi kirki cikinca mevlutte geliyor hediye genelde bide buyuk getirirler ben aliyim en iyisi diyorum. Burasi cok yardimci oldu kk iyiki var..

herseyden az al fazla alma çok cabuk buyuyorlar....
bebek bezını stok yapma kuzenım prıma aldı 4 paket bebekde pişik yaptı kaldı hepsı....her bebek aynı olmayabılıyor.....
tulumlar bence rahat degıl gezmeye gıderken daha ıyı oluyor.onun dısında altı ustlu takımlar daha rahat.bırde tulumları bıraz buyuk al...kasıyor cunku
bu arada bende az almıştım mevlutte gelır dıye evet geldı ama hep 1-2 yas

Cok guzel yazmissiniz cok tesekkur ederim hepsini not aldim tek tek alicam insallah

Evey cnm bez stogu yapmicam dedigin gibi hrdiyelere de guvenmiyorum en iyisi kendim alayim yavas yavas.tulum rahat olmuyor demek ozaman alt ustlu takim aliyim dogru diyosun tulumu brnde pek sevmmiyorum. Cok teskkurler cnm

Evey cnm bez stogu yapmicam dedigin gibi hrdiyelere de guvenmiyorum en iyisi kendim alayim yavas yavas.tulum rahat olmuyor demek ozaman alt ustlu takim aliyim dogru diyosun tulumu brnde pek sevmmiyorum. Cok teskkurler cnm

bırde emzık unutma ....mutlaka alıştır
ha bırde benım gıbı doğuma gıderken bebeğin şapkasını unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…