çok fazla değilmi hele 6 tane tulum tulum çok çabuk küçülüyor...bence biraz aşırı geldi bana yazdıkların neyse...ilk üç ay için
6 tulum
6 patikli pantolon
6 uzun.kollu badi
2 iç zıbın takımı
4 zıbın takımı
10 çıtçıtlı badi
2 külotlu çorap
4 penye yelek,ceket vs.
3 patik
1 hastane takımı
1 pelüş yada polar battaniye
bezi de bitmeye yakın bebeğinin kilosuna göre alırsın
kendine de bir elbise tarzı gecelik birde pijama takımı ve bol bol orkid :)) yeterli bence
Merhaba ben bes aylik hamileyim.alti bucuk yillik evliyim.bir kizimiz olucak nasipse.bizim kizimiz cok nazli bizi cok bekletti ama sonun da rabbim nasip etti.nazar:
Benim sormak istedigim cok tecrubesizim yenidogan kiyafetleri ne almaliyim kactane kadar aliyim. Cok almamak lazimmis hemen buyuyorlarmis. Bebek bezi stogu yapsammi yoksa bir paket aldim 84 lu daha almasammi.cabuk bitiyormu bez hangi marka daha iyi.citcitli badi kactane almam lazim tulum vs...
Kac numara almam lazim bir cok ufak geliyor gozume. Kisaca yenidogan bakimini neler gerektigini acil almam gerekenleri paylasirmisiniz.
Hastanede neler gerekir ben sezeryan olucam insallah yanima neleri almam lazim az cok biliyorum ama yinede dogum cantasi hakkinda ve bebek icin neler almaliyim.yardimci olursaniz cok seviinirim simdiden cok tsekkur ederim.
Alllah her kesin bebegini kucagina sag salim almayi nasip etsin amin...
Cok tesekkur ederim hic aklima gelmeyen seyler varmis.cok sagol cnmilk üç ay için
6 tulum
6 patikli pantolon
6 uzun.kollu badi
2 iç zıbın takımı
4 zıbın takımı
10 çıtçıtlı badi
2 külotlu çorap
4 penye yelek,ceket vs.
3 patik
1 hastane takımı
1 pelüş yada polar battaniye
bezi de bitmeye yakın bebeğinin kilosuna göre alırsın
kendine de bir elbise tarzı gecelik birde pijama takımı ve bol bol orkid
:)) yeterli bence
Allah kızınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. :) ilk önce kendiniz için muhakkak terlik, yedek pijama, kişisel bakım eşyaları (diş fırçası, macun, sabun vs.), saçlarınız uzunsa kesinlikle toka (ben o saçlarımdan çok çektim deMerhaba ben bes aylik hamileyim.alti bucuk yillik evliyim.bir kizimiz olucak nasipse.bizim kizimiz cok nazli bizi cok bekletti ama sonun da rabbim nasip etti.nazar:
Benim sormak istedigim cok tecrubesizim yenidogan kiyafetleri ne almaliyim kactane kadar aliyim. Cok almamak lazimmis hemen buyuyorlarmis. Bebek bezi stogu yapsammi yoksa bir paket aldim 84 lu daha almasammi.cabuk bitiyormu bez hangi marka daha iyi.citcitli badi kactane almam lazim tulum vs...
Kac numara almam lazim bir cok ufak geliyor gozume. Kisaca yenidogan bakimini neler gerektigini acil almam gerekenleri paylasirmisiniz.
Hastanede neler gerekir ben sezeryan olucam insallah yanima neleri almam lazim az cok biliyorum ama yinede dogum cantasi hakkinda ve bebek icin neler almaliyim.yardimci olursaniz cok seviinirim simdiden cok tsekkur ederim.
Alllah her kesin bebegini kucagina sag salim almayi nasip etsin amin...
Insallah allah o gunude gosterir cok sagol allah razi olsun cnm.ne cok sey lazimmis ama citcitli badi aldim dortane daha almak lazim.tulumda aliyim. Ben hediylere guvenmiyorum acikcasi kirki cikinca mevlutte geliyor hediye genelde bide buyuk getirirler ben aliyim en iyisi diyorum. Burasi cok yardimci oldu kk iyiki var..Allah kızınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.. :) ilk önce kendiniz için muhakkak terlik, yedek pijama, kişisel bakım eşyaları (diş fırçası, macun, sabun vs.), saçlarınız uzunsa kesinlikle toka (ben o saçlarımdan çok çektim de) bebek içinde ise muhakkak birkaç tane tulum, battaniye, bol bez, şapka, eldiven al (hastane için) normal zamanlar için ise bezi 1 numara alarak başla, biz bilemedik 2 numara aldık neredeyse çocuğumla aynı boydaydı bez ki kilosu ve boyu gayet normaldi bebeğimin. :) çok çabuk kirlettiği için bol bol tulumu ve alt pijaması olsun gerçi senin de çok almana gerek yok çok hediye gelir ama olur baktın doğuma yakşaltığında çok gelmedi sen kendin al bikaç parça. şimdilik aklıma gelenler bunlar..
Cok guzel yazmissiniz cok tesekkur ederim hepsini not aldim tek tek alicam insallahBebek giysisi:
Anne adayı hastanede 3 gün kalacakmış gibi düşünerek herşeyden 3 er adet hazırlamalıdır. Bebek giysilerinin pamuklu olmasına dikkat edilmelidir.
ANNE İÇİN
- 3 adet body
- 3 adet tulum
- 2 adet şapka
- 3 çift çorap
- 2 çift eldiven
- 2 adet battaniye
Gecelik:
Önden açık veya askılı, ince ve pamuklu gecelikler emzirirken de rahatlık sağlayan 3 adet gecelik.
Sabahlık:
Ayağa kalkıp dolaşırken giymek için bir adet sabahlık.
Şal:
Emzirirken omuzlarınıza almak için bir şal.
Çorap:
Pamuklu rahat 2 çift çorap.
Terlik:
Giyimi kolay bir beden büyük terlik.
Emzirme sütyeni:
Kapaklı ve üstten açılan iki adet emzirme sütyeni.
Külot:
4 – 5 adet büyük boy pamuklu külot.
Hijyenik kadın bağı:
1-2 paket kanamalara karşı kullanılacak hijyenik kadın bağı.
Göğüs ucu kremi:
Göğüs ucunu korumak üzere göğüs ucu kremi.
Süt sağma pompası:
Dolmuş göğüslerde sütün göllenerek apse oluşmasını engellemek amacıyla kullanılır.
Süt toplama torbası:
Anneden gelen fazla sütü saklamak amacıyla kullanılır.
Kompres pedleri:
Göğüslere sıcak ve soğuk kompres yapmak için.
Göğüs ucu kalkanı:
Göğüs ucunun kuru kalmasını sağlamakve akan sütü toplayabilmek için.
Banyo malzemeleri:
Diş fırçası, diş macunu,şampuan, saç kremi, çatlak önleyici krem, nemlendirici, ter kokusunu engelleyici kokusuz deodorant.
Evey cnm bez stogu yapmicam dedigin gibi hrdiyelere de guvenmiyorum en iyisi kendim alayim yavas yavas.tulum rahat olmuyor demek ozaman alt ustlu takim aliyim dogru diyosun tulumu brnde pek sevmmiyorum. Cok teskkurler cnmherseyden az al fazla alma çok cabuk buyuyorlar....
bebek bezını stok yapma kuzenım prıma aldı 4 paket bebekde pişik yaptı kaldı hepsı....her bebek aynı olmayabılıyor.....
tulumlar bence rahat degıl gezmeye gıderken daha ıyı oluyor.onun dısında altı ustlu takımlar daha rahat.bırde tulumları bıraz buyuk al...kasıyor cunku
bu arada bende az almıştım mevlutte gelır dıye evet geldı ama hep 1-2 yas
Evey cnm bez stogu yapmicam dedigin gibi hrdiyelere de guvenmiyorum en iyisi kendim alayim yavas yavas.tulum rahat olmuyor demek ozaman alt ustlu takim aliyim dogru diyosun tulumu brnde pek sevmmiyorum. Cok teskkurler cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?