- 24 Mart 2014
- 326
- 721
- 103
- Konu Sahibi 1limonkokusu
-
Herkese Merhaba, Oğlum 3.5 yaşında ve doğduğundan beri ananesi bakıyor, yemek ve uyku düzeni hep aynı. 3 senedir düzenli öğle uykusu var, hergün 13.00-16.00 arasında uyuyor.
Bende artık daha kaliteli vakit geçirsin arkadaşlık ilişkileri oluşsun diye öğleden sonraları için kreşe kayıt ettirdim. Tabii her çocuk gibi 1 haftayı bize zindan etti sürekli ananesini özlediğini söyleyip ağladı,okula girmek istemedi çeşitli bahaneler vs. Okula başlamasıyla beraber öğle uykusunu da bırakmış oldu, bu okulsuz geçirdiğimiz ilk haftasonu ve uyku saati gelince oturduğu yerde uyudu. Şuan vicdanen çok rahatsızım öğle uykusunu bıraktırarak hata mı ettim? Okuldaki huzursuzluğunun bir sebebi de bu olabilir mi? Kafamda binlerce soru, yol yakınken dönüp uykuyu kendi kendine bıraktığında mı kreşe göndermeliyim, yoksa bir yola girdim devam mı etmeliyim
Kreş saat 1 ile 5.30 arasındaKreş hangi saatler arası acaba?
Uyku saati olan bir yere tam gün göndermem gerekecekti. Dediğiniz gibi uyku saati çok uzun olduğu için de bu sefer kreşin bir manası kalmayacaktı. Akşam en geç 10da uyumuş oluyor.Uyku saati olan bir kreş seçerseniz problem ortadan kalkar. Bu yaş çocuklar öğlen uykusuna yatmalı tabi ki ancak üç saat gündüz uykusu çok fazla zaten. Gece uykusuna saat kaçta yatıyor?
Uyku saati olan bir yere tam gün göndermem gerekecekti. Dediğiniz gibi uyku saati çok uzun olduğu için de bu sefer kreşin bir manası kalmayacaktı. Akşam en geç 10da uyumuş oluyor.
Evet biraz geç uyku saati. Sabah 8.30da uyanıyor, öğle uykusu saatini azaltmayı denemeliyiz o halde.. teşekkür ederimSabah kaçta kalkıyor? 10 biraz geç 3.5 yaşında çocuk için. Sabahtan kreşe verip öğleden sonra evde olmasını sağlayabilirsiniz. Ama öğle uykusu saatini 1 saate, gece uykusunu da daha öne çekmelisiniz kreş olsa da olmasa da.
Ne yazık ki bulunduğum semtte fazla kreş seçeneği yok. Güvenilir bulduğum tek yer burası, 3-4 yaş grubu için sabah yarım gün alternatifi yokBenim bildigim yarim gun kres sabahtan oglene kadar olur. Egitimciler daha iyi bilir ama ogle yemegini yesin oyle alin.
Ya sabah saatlerinde verin kreşe ya da alışana kadar bir süre arttırarak devem edin. Misal önce 1 saat kalsın sonra 1,5 sonra 2 derken alışır belki.Kreş saat 1 ile 5.30 arasında
Haklısınız tabii, ama ne yazık ki sabahtan yarım gün seçeneği yok.Neden sabahtan yarım gün vermiyorsunuz ? O saatte kreşe giden çocuk tabi ki uyumaz.
Ya sabah saatlerinde verin kreşe ya da alışana kadar bir süre arttırarak devem edin. Misal önce 1 saat kalsın sonra 1,5 sonra 2 derken alışır belki.
Benim cocuklarim çok küçük yaşta bıraktılar öğle uykusunu,size imrenmedim desem yalan olur.
Kreşe neden sabah gitmiyor? Sabahtan öğlene kadar verebilirdiniz
3 saat uyku çok değil mi 3.5 yaş için
1 yaşındaki kızım en fazla 2 saat uyuyor gündüz. Akşam da 8 gibi yatıyor. Akşam yatma saatini biraz geri çekerseniz belki daha iyi olur sizin için. Böyle hiç uyumayınca da yoruluyordur huysuzlanıyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?