Tecrübeli Anneler-Eğitimciler Yardım Lütfeeenn

1limonkokusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
326
721
103
Herkese Merhaba, Oğlum 3.5 yaşında ve doğduğundan beri ananesi bakıyor, yemek ve uyku düzeni hep aynı. 3 senedir düzenli öğle uykusu var, hergün 13.00-16.00 arasında uyuyor.
Bende artık daha kaliteli vakit geçirsin arkadaşlık ilişkileri oluşsun diye öğleden sonraları için kreşe kayıt ettirdim. Tabii her çocuk gibi 1 haftayı bize zindan etti sürekli ananesini özlediğini söyleyip ağladı,okula girmek istemedi çeşitli bahaneler vs. Okula başlamasıyla beraber öğle uykusunu da bırakmış oldu, bu okulsuz geçirdiğimiz ilk haftasonu ve uyku saati gelince oturduğu yerde uyudu. Şuan vicdanen çok rahatsızım öğle uykusunu bıraktırarak hata mı ettim? Okuldaki huzursuzluğunun bir sebebi de bu olabilir mi? Kafamda binlerce soru, yol yakınken dönüp uykuyu kendi kendine bıraktığında mı kreşe göndermeliyim, yoksa bir yola girdim devam mı etmeliyim

Uyku saati olan bir kreş seçerseniz problem ortadan kalkar. Bu yaş çocuklar öğlen uykusuna yatmalı tabi ki ancak üç saat gündüz uykusu çok fazla zaten. Gece uykusuna saat kaçta yatıyor?

Uyku saati olan bir kreş seçerseniz problem ortadan kalkar. Bu yaş çocuklar öğlen uykusuna yatmalı tabi ki ancak üç saat gündüz uykusu çok fazla zaten. Gece uykusuna saat kaçta yatıyor?
Uyku saati olan bir yere tam gün göndermem gerekecekti. Dediğiniz gibi uyku saati çok uzun olduğu için de bu sefer kreşin bir manası kalmayacaktı. Akşam en geç 10da uyumuş oluyor.

Benim bildigim yarim gun kres sabahtan oglene kadar olur. Egitimciler daha iyi bilir ama ogle yemegini yesin oyle alin.

Uyku saati olan bir yere tam gün göndermem gerekecekti. Dediğiniz gibi uyku saati çok uzun olduğu için de bu sefer kreşin bir manası kalmayacaktı. Akşam en geç 10da uyumuş oluyor.

Sabah kaçta kalkıyor? 10 biraz geç 3.5 yaşında çocuk için. Sabahtan kreşe verip öğleden sonra evde olmasını sağlayabilirsiniz. Ama öğle uykusu saatini 1 saate, gece uykusunu da daha öne çekmelisiniz kreş olsa da olmasa da.

3 saat uyku çok değil mi 3.5 yaş için
1 yaşındaki kızım en fazla 2 saat uyuyor gündüz. Akşam da 8 gibi yatıyor. Akşam yatma saatini biraz geri çekerseniz belki daha iyi olur sizin için. Böyle hiç uyumayınca da yoruluyordur huysuzlanıyordur

3 buçuk yaşında bir çocuğun öğle uykusuna ihtiyacı yoktur.
Ben zorla uyutuyorum 40 dk falan o da akşam zaten geç yattığı için.
3 saat uyutsam sabahlarız herhalde.
Kreşi tam gün olduğundan orada da 1 saati aşmayan gündüz uykuları oluyor.
Yarım gün kreşe vermek yerine tam yapabilirsiniz böylece uyku problemi kalmaz.

Evet biraz geç uyku saati. Sabah 8.30da uyanıyor, öğle uykusu saatini azaltmayı denemeliyiz o halde.. teşekkür ederim

Benim bildigim yarim gun kres sabahtan oglene kadar olur. Egitimciler daha iyi bilir ama ogle yemegini yesin oyle alin.
Ne yazık ki bulunduğum semtte fazla kreş seçeneği yok. Güvenilir bulduğum tek yer burası, 3-4 yaş grubu için sabah yarım gün alternatifi yok
Ya bu şekilde devam edicek yada bıraktırıp seneye göndericem.

3saat cok öğlen uykusu ıcın. Fakat sız kresı sabahtan ayarlarsanız bence kresten gelınce yemegını yer ıkı oynar ve sızıp kalır. Komsumun oglu var. 4.5yasında gece yatmaz sabah kalkmaz bır cocuktu. Krese verdıler sabahtan. Sımdı sabah 9 oglen 1arasında kreste. Valla yemegını yıyıyor ıkı araba surup yerde uyuyakalıyor. Enerjisini doğru zamana kaydırmanız gerek.

Benim cocuklarim çok küçük yaşta bıraktılar öğle uykusunu,size imrenmedim desem yalan olur.
Kreşe neden sabah gitmiyor? Sabahtan öğlene kadar verebilirdiniz

Her çocuğun bünyesi, ihtiyacı farklı. Bazen böyle sorun da yaratabiliyor iyi olarak nitelendirdiğimiz şeyler :)
Gittiği okulda sabah yarım gün alternatifi yok o nedenle öğlen gidiyor.

Benim sipalar da uyku severler, ama 3,5 yas icin 3 saat gunduz uykusu cok. Kucuk suan krese gidiyor 2 saatten fazla uyumasina izin vermeyin diyorum. Hatta aksamlari gec yatmaya basladi dedik, kres direk isterseniz oyle uykusunu biraz daha azaltalim dediler, hastalik vs diye biraz daha bekleyelim dedim ben.
Yine de uyumasalar da ogleden sonra daha yorgun oluyor benimkiler, haftasonu bir seyler plablayacaksam erken saatlere planliyorum mesela.
Bence ya sabah saatlerine gecin, ya da bu duzende devam edin, yorulunca sakin aktivitelere yonlendirsinler okulda.

evet uyku saati uzun,yarıda kesip uyandırmak istediğimizde huysuzlanıyor.
böyle hiç uyumayınca da okuldan geldiğinde çok tersleniyor. Çocuk zor iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…