- 11 Ocak 2016
- 1.667
- 1.747
- 83
- 37
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Aynen benim bebegim 9 aylık 2 de uyuyor 16 30 gibi kalkıyor sonra 9 30 da tamemen uyuyor öğlen uykusu 1 tane sadece ama bizim ki 7 30 da değil 10 30 da kalkıyor orası ayrı:)2 tane öğle uykusu için artık büyümüş. Çocuk kendi belli eder zamanını. 2 gibi yatırsanız yeterli 2 saat uyku. Sonra da gece uykusu.
Yaa öyle mi.Büyüdüğü için uyku araları daha uzun olacak artık. Zaten uykusu gelince bisekilde belli eder.
Gözünü kasir , yerlerde yuvarlanir falan.
Öğlen uykusuna 2 kez uyumazsa gece erken uyur bence. Ki ne kadar erken uyurlarsa gelişimi için o kadar iyi.
Neden 2 uykuda tutmaya çalışmak gerekiyor pekiBenim dana da 1 yaşına haftaya girecek ve 3 haftdır aynı dert bizde de var. 2. Uykuyu uyumuyor. Bazen tüm gündüz uykularınu uyumuyor. Normalde 9 buçuk ve 14 de 1 saat 15 dakikalık 2 uykusu vardı. Gittiği yere kadar 2 uyku uyutmaya calışacağım. Bazen uyur bazen uyumaz tahminimce. 1-1 buçuk aya tek uykuya geçer artık. Araştırdığım kaynaklar, elinizden geldiğince 2 uykuda tutmaya çalışın diyor.
15 aylık oğlum 10.aydan beri tek uyku uyuyor sabah 7 de kalkiyor 11 de ögle uykusuna yatiriyorum 1 saat yatiyor sonra aksam 7 8 gibi yatiriyorum gece uykusuna..Güzel Anneler çıldırmama az kaldı kızım benimle resmen alay ediyor :)
11 buçuk aylık bebeğim sanırım artık tek uykuya geçmek istiyor. Erken değil mi ?
Normalde sabah 7:30 da uyanır 11 de tekrar 1saat uyur . Saat 16 da da 1 saat uyuyup 21:30 da tamamen yatardi.
Artık ne yaptiysam olmuyor. Bugün 11 de uyutabilmek için 40 dakika ugrastim. Saat 4 teki uykusuna hiç yatmadi ona da yarım saat ugrastim. Şimdi tamamen uyudu. Allah rızası için bi akıl verin . Çevremde kimse yok sorabilecegim. Ben simdi neyapayom ?
Tek uykuya dusureyimmi sabah 8 de uyanıp 2. Uykuya 3 30 da gecirsem olur mu
Yorgun oluyorlarmış, tek uyku yetmezmiş. Normalde 15. Ay gibi tek uykuya geçiyormuş çoğu bebek. Ama bazen erken aylarda tek uyku sinyalleri alınırmış. Benimki 10.5 aylıkken başladı uykuya direnmeye. Sonra 1 hafta süreyle tekrar eskisi gibi iki uyku uyudu. Bu aralar yine bozuldu. Yani bebek tek uyku sinyali verir ama bir zaman sonra tekrar iki uykuya geçebilir diyor şu ünlü uyku eğitmenleri. Gerçekten benim oğlan da 1 hafta tek bir hafta çift gidiyor. 1 ay daha direnmeyi düşünüyorum. Ama ben uyku eğitimi vermiştim, saatlerce sallamıyorum. Beşiğine koyuyorum bazen uyuyor, bazen uyumuyor. Sallasam yorulur ve çift uyku için uğraşmazdım.Neden 2 uykuda tutmaya çalışmak gerekiyor peki
Bu konuyu hiç doktora danıştiniz mi pekiRahatlıkla tek uykuya geçebilirsiniz ama saat 2 geç bence. Kızım da 8 de uyanır 12.30 civarı bir buçuk saat kadar uyur. akşam da 8.30 civari götürürüm yatağa. Kendi belli etmiş zaten tek uyku zamanının geldiğini. Saatleri de işaret edecektir.
Teşekkür ederim ama uyku eğitimi bana göre değil. Aglatamam bide emiyor. Öyle uyumaya alıştı. Ne yapacağım bilmiyorumYorgun oluyorlarmış, tek uyku yetmezmiş. Normalde 15. Ay gibi tek uykuya geçiyormuş çoğu bebek. Ama bazen erken aylarda tek uyku sinyalleri alınırmış. Benimki 10.5 aylıkken başladı uykuya direnmeye. Sonra 1 hafta süreyle tekrar eskisi gibi iki uyku uyudu. Bu aralar yine bozuldu. Yani bebek tek uyku sinyali verir ama bir zaman sonra tekrar iki uykuya geçebilir diyor şu ünlü uyku eğitmenleri. Gerçekten benim oğlan da 1 hafta tek bir hafta çift gidiyor. 1 ay daha direnmeyi düşünüyorum. Ama ben uyku eğitimi vermiştim, saatlerce sallamıyorum. Beşiğine koyuyorum bazen uyuyor, bazen uyumuyor. Sallasam yorulur ve çift uyku için uğraşmazdım.
Ben zaten 4. Ay vermiştim eğitimi. Artık geç sizin için. Zaten yakında aklı erer, seni çok uğraştırmaz diye düşünüyorum. Uğraştırsa da kaldı 1 senen. Büyüyorlar, bebeklik bitiyor:)Teşekkür ederim ama uyku eğitimi bana göre değil. Aglatamam bide emiyor. Öyle uyumaya alıştı. Ne yapacağım bilmiyorum
Teşekkür ediyorum haklısınızİki uyku daha iyidir diye birşey yok. önemli olan çocuğun makul saatlerde yeterince uyuyup uykusunu alması mutlu huzurlu olması. Akşam erken yatması önemli cünku büyüme hormonu ve melatonin hormonu salgılanan saatlerde uyuması gelişim açısından önemli. 8.30 en geç 9 da uyumuş olmali ki bu yasta ideali 9 dan önce. Tabi çocuğa göre değişir biraz oynayabilir
İçime şu SerpildiBen zaten 4. Ay vermiştim eğitimi. Artık geç sizin için. Zaten yakında aklı erer, seni çok uğraştırmaz diye düşünüyorum. Uğraştırsa da kaldı 1 senen. Büyüyorlar, bebeklik bitiyor:)
Benimki de geceleri uyanmaya başladı 2-3 kez. Yetişkin gibi arıza çıkarmadan sabaha kadar uyumuyor zaten hiçbiri. Hepimiz çekiyoruz çileyi. Uyku ve yemek olayı çile maalesef. Büyüse de birazcık rahatlasam diye bekliyorum ben de.İçime şu Serpildi
Kaldı şurda 1 senem
Erken uyuyan çocuklarda büyüme hormonu daha iyi salgilaniyormus.Yaa öyle mi.
Erken uyumak daha mı iyi gelişim için
Ne açıdan
Kusura bakmayın bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?