Tecrübeli anneler lütfen yardımcı olun

Bambirella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2015
3
1
42
Bebeğim 1 yaşında gece çok sık uyanıp meme emmek istiyor uyanması için hiç bi neden yok gaz pişik vs etkenler yok. Memeyi her ağladığında vermemeye çalışıyorum bu sefer kıyameti koparıyor. Resmen öfke krizine giriyor. Bu durumu yaşayıp atlatan annelerden yardım bekliyorum. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor. Çalışıyorum da uykusuzluktan artık işte performansım düşüyor. Banada asırı düşkün bir ayrılık kaygısı var zaten acaba gece ısrarla meme istemesi bunun bi sonucumu? Aklı kesmeye başlayınca bitermi bu durum lütfen bi fikir verin

Allah yardımcın olsun canım. Bende senin gibiydim. Benim oğlumda gece sürekli uyanırdı 15 dk bir yarım saatte bir bazen saat başı. Her kalkığında emmek isterdi. İnan takatim kalmazdı. Ayağımda sallardım bazen uyandığında. Bazen de süt verirdim biberonla. Çok zor bilirim. 1.5 yaşında falan biraz daha düzene girdi uykusu ama yine gecede 5-6 defa uyanırdı. Ona şükrederdim. Şimdi 2 yaş 3 aylık hala uyanır gece 2 ya da 3 defa. Memeden keseli 3 ay oldu aslında deliksiz uyuması lazım. Ama uyanıyor işte. Ya süt istiyor, ya da başka bişey. Yatmadan önce karnı tok oluyor ama yine de uyanıyor. Ben de anlamış değilim. İnşallah zamanla düzelir yavrunun uykusu.

Teşekkür ederim canım cevabın için bebişinin daha az uyanmasına sevindim inşallah daha da düzelir. Kimileri bırak ağlasın diyor ama öyle bi ağlayışki kayıtsız kalamıyosun işte Ben bir ameliyat için bir hafta şehir dışındaydım o sıra annem baktı bebeğime annem uyandığında pışpışlıyarak uyutmuş ama benden ısrarla meme istiyor.bu yüzden artık sırf meme emmek için uyandığını düşünüyorum

• Beğen
Reactions: zbt
Teşekkür ederim canım cevabın için bebişinin daha az uyanmasına sevindim inşallah daha da düzelir. Kimileri bırak ağlasın diyor ama öyle bi ağlayışki kayıtsız kalamıyosun işte Ben bir ameliyat için bir hafta şehir dışındaydım o sıra annem baktı bebeğime annem uyandığında pışpışlıyarak uyutmuş ama benden ısrarla meme istiyor.bu yüzden artık sırf meme emmek için uyandığını düşünüyorum
Geçmiş olsun bu arada. Evet kayıtsız kalınmıyor bas bas bağırıyorlar. Benimde annem bir dönem oğluma baktı, bi ara onun yanında yatıyordu. O zamanlar uyanınca annem pış pış yapıyordu yattığı yerden hemen tekrar uykuya dalıyordu. Bende annem gidince öyle yaptım bazen yataktan kalkmadım yattığım yerden nen nen falan dedim çok şükür tekrar uyudu. Ama tabi 2 saatte bi kalkıp meme emiyordu. Ağlamasının şiddetine göre ya emziriyordum ya da pış pış yapıyordum. Sonra yavaş yavaş daha uzun süre uyumaya başladı. Her kalktığında emzirmek insanı gerçekten çok yoruyor. Sizin de bu günleriniz geçer merak etmeyin. Zor dönemler ama bitiyor Allahın izniyle...

Teşekkür ederim cevaplarınız için en azından yalnız olmadığımı biliyorum buraya konuyu açtığımda moralim çok bozuktu ama şimdi daha iyiyim

Bebeğim 1 yaşında gece çok sık uyanıp meme emmek istiyor uyanması için hiç bi neden yok gaz pişik vs etkenler yok. Memeyi her ağladığında vermemeye çalışıyorum bu sefer kıyameti koparıyor. Resmen öfke krizine giriyor. Bu durumu yaşayıp atlatan annelerden yardım bekliyorum. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor. Çalışıyorum da uykusuzluktan artık işte performansım düşüyor. Banada asırı düşkün bir ayrılık kaygısı var zaten acaba gece ısrarla meme istemesi bunun bi sonucumu? Aklı kesmeye başlayınca bitermi bu durum lütfen bi fikir verin

Benim kızım hiç uyumazdı.Sabaha kadar ağlardı.Sadece emerken susardı.İlk altı ay hiç uyumadım.Sonradan öğrendik ki gıda alerjisi varmış.Ben emzirdikçe,sütümdeki gıdalar karın ağrısı yapıyormuş.Ama aylar geçtikçe azaldı.Konuşmaya,kendini ifade etmeye başlayınca da ona göre davrandık.Şimdi beş yaşında.Benim kızım kadar uykusuz bir çocuk görmedim ama kızım bile düzeldi...Aylar ilerledikçe daha uzun uyumaya başlayacak.Anne sütü çok faydalı.Ben uzun süre emzirdim.Her istediğinde de verdim.Kızımın hem fiziki hem de zeka gelişimi çok güzel..Çalıştıgım halde ,gece kalktım...Sonuçları çok güzel oldu..

bende tam bu konuya değineceğim 25 aylık oğlum var bi buçuk ay önce sutten kestim ama geceleri gene deliksiz uyumuyorlar iki senedir ki sayılı belki beşdefa sabaha kadar deliksiz uuyuyus dur oda sabahdan kastım sabahın 6 si gazı hala var nasılsa hiç bitmiyor zaten ayağını sıcakta tutuyorum yatmadan önce fazla yemekte vermiyorum hem miz mız öğlen uykusuna yok desem yeri sabah 6 da kalkarsa onda onbirde salliyom da zorla uyuyo geri on iki bir gibi kalkiyo geri dokuz gibi anca uyuyo gece cok ağlayıp çok uykusuz kalınca geç kalkiyo on bir gibi o zaman öğlen hiç uyumuyo akşam dokuz a kadar eğer zorla uyutursam üç gibi o zamandan gece on iki bir gibi uyuyo uykusuzluğun oluyor artık sinirle ni yom bu yüzden eşimle de geriliyor yapcam ben ya

X