tecrübeli anneler lütfen yardımm

Gardenia

Bana kırmızı çok yakışıyorr :))
Pro Üye
12 Ocak 2009
4.050
1.089
698
selam kızlar belki çok önemli değil ama buda bir dert sanırım az önce bir haber aldım kızkardeşim hamileymiş 2nci bebeğine yeğenim daha 1 yaşında bu hamilelik istem dışı olmuş malesef akşamdan beri ağlıyomuş kardeşim aldırcam diyo tabi biz şiddetle karşı çıkıyoruz çok günah olduğunu anlattım ama yapamam tuana daha çok küçük diyo off bende şaşırdım dayanamıyorum üzülmesine birde yeğenim hala anne sütü alıyo ve çok düşkün sanırım ayırması lazım bugün bir kaç defa denemiş ama çok ağlamış bu konuda bana yardımcı olurmusunuz nasıl bıraktırabiliriz anne sütünü

benim bi arkadaşım meme ucuna yara bandı yapıştırmıştı... annenin memesi uff oldu diye... belki işe yarayabilir... zor bi durum gerçekten Allah yardımcısı olsun...

ayy çok zor kızım 7 aylık ben de öyle korkuyorum ki.aldırmasın ama ya kıyamam.ikisi bir büyür çok zorlanır ama aldırmasın.sütü kesmesi gerekicek bu durumda

benim bi arkadaşım meme ucuna yara bandı yapıştırmıştı... annenin memesi uff oldu diye... belki işe yarayabilir... zor bi durum gerçekten Allah yardımcısı olsun...
sağol canım evet bende böyle şeyler yapılabilir diye düşündüm

ayy çok zor kızım 7 aylık ben de öyle korkuyorum ki.aldırmasın ama ya kıyamam.ikisi bir büyür çok zorlanır ama aldırmasın.sütü kesmesi gerekicek bu durumda
evet bencede çok zor olucak ama yapcak bişey yok şu an pskolojisi çok kötü hiç beklemiyodu çünkü bence o yüzden bukadar tepki veriyo normaldir diye düşünüyorum sütü nasıl kesicez onu bilemiyoruz işte

selam kızlar belki çok önemli değil ama buda bir dert sanırım az önce bir haber aldım kızkardeşim hamileymiş 2nci bebeğine yeğenim daha 1 yaşında bu hamilelik istem dışı olmuş malesef akşamdan beri ağlıyomuş kardeşim aldırcam diyo tabi biz şiddetle karşı çıkıyoruz çok günah olduğunu anlattım ama yapamam tuana daha çok küçük diyo off bende şaşırdım dayanamıyorum üzülmesine birde yeğenim hala anne sütü alıyo ve çok düşkün sanırım ayırması lazım bugün bir kaç defa denemiş ama çok ağlamış bu konuda bana yardımcı olurmusunuz nasıl bıraktırabiliriz anne sütünü

ben oğlumu sütten kesmek için göğüs uclarıma carpı seklinde siyah bant yapıstırdım gündüzleri bakıodu öle emmeye calısıodu geceleride eli göğsümdeydi bantı cıkarıyodu falan ama zamnla alıstı ve bıraktı umarım yeğeninizde bırakır bencede cocuğu aldırmasın benm kuzenim bebeği 4 aylıkken hamile kaldı aldırmadı 2 side ikiz gibi şimdi sizde bakmasında yardımcı olursunuz eviniz yakınsa hayırlısı olsun inş kaydirigubbakcemile5

ben oğlumu sütten kesmek için göğüs uclarıma carpı seklinde siyah bant yapıstırdım gündüzleri bakıodu öle emmeye calısıodu geceleride eli göğsümdeydi bantı cıkarıyodu falan ama zamnla alıstı ve bıraktı umarım yeğeninizde bırakır bencede cocuğu aldırmasın benm kuzenim bebeği 4 aylıkken hamile kaldı aldırmadı 2 side ikiz gibi şimdi sizde bakmasında yardımcı olursunuz eviniz yakınsa hayırlısı olsun inş kaydirigubbakcemile5
sağol canım bu fikirlerin hepsini uygulicaz tabikide canım yakınız hem kayınvaldeside var çok zorlanmaz işte ev aldı kışa eveine geçmeyi planlıyordu borcu daha bitmedi sanırım bu konular yüzündende sıkıntı yapıyo ama ben şiddetle karşı çıkıyorum aldırmasına zaten allahtan yeğenim çokta küçük değil bir şekilde büyürler inş

tuz ekelesin kizkardesin canim,biraz kötü olur yigenin agzi,ben kizimi 2 yasinda öyle birakdirmisdim.ek mamaya baslatsin onu icerekde birakabilir belki

canım ben tecrübeli anne değilim ama arkadaşım 2 yaşında çocuğu var hala emiyordu 1 hafta öncesine kadar emdiği için başka gıda almıyor tabi en son çare arkadaşım üç dört gün annesine gönderdi çocuğu orda unuttu baya bir
sütleride gelir daha sakın süt kesici haplardan içmesin benim 6 ay önce sütlerimi kesmek için salamura asma yaprağı sardılar sıkıca bağladılar ve 1 hafta içinde sütlerim gitti eğer sütlerini de keserse çocuk ta süt gelmeyince emmekten vazgeçer ardaşımda aynen böyle yaptı anneannesinde gelince baktı ki sütte gelmiyor bıraktı.

biraz uzun bir işlem ama memeye bişeyler sürüyor bazıları bence ondan iyi ama bant işide güzel fikir..

canım salça sürüyormuş kimisi.deneyin isterseniz

tatlım bırden bırakacak artık cunku sut cocugu zehırler her emmek ıstedıgınde bıberonla sut dayasın agzına yapğıcak bırsey yok bırde ek olarak bırdey yedırmesın kı acıktıgında sutu bıberonla alsın kardeşın sabretsın bebekler bır seye en fazla 3gunde alışıyorlar allah yardımcısı olsun

sağolun kızlar cvp larınız için bunların hepsini uygulayacağız artık bir şekilde bırakacak başka yolu yok ohh iyiki açmışım konu bayağı bir rahatladıma.s.a.s.

gogus uclarina salca surun ozaman birakir kesin cozumdur bu benim arkadaslar ve annem boyle yapmis.

benim asil kafama takilan konu 2.bebek ne olacak aldircakmi kardesin? insallah aldirmaz ikisi bir arada buyur benim arkadasim 1,5 yas arayla 3 cocuk dunyaya getirdi neoldu buyumedilermi oyle veya boyle buyuduler.helal olsun kiza hem 3 cocugu hem misafirlerini hemde esini idare etti.

Rabbim bizlerede hayirlisiyla nasip etse keske boyle bebek aldirma konulari acildimi cok zoruma gidiyor ya:gitme:

Benim yengem kızı icin sacından ufak bir parca kesip,yapıstırmıstı bantla gögüslerine.
Kızı her istediginde kaka bak diyordu.Cocuk zaten bir kere degil,iki kere geri gidiyordu onları görünce.sempatiksalakcinni

tabiiki korkuyorum sonuçta ben hapla korunuyordum , şuan hap kullanamıyorum, başka yöntemle korunuyoruz garantisi var ama korkuyorum gene de.

emzirirken gebe kalınca emzirmek kesilmeli düşüncesinin hiçbir tıbbi dayanağı yok.
süt bozulmaz, günah değildir, emen bebek zehirlenmez, karnındaki bebek düşmez.
sadece anne yorulur. gebelikte kalsiyum ihtiyacı vardır, bir de üzerine emen bir bebek kalsiyumunu düşürünce kalsiyum ihtiyacı maksimum seviyeye çıkar.
ama düzenli doktor kontrolü yapıldığı ve annenin bünyesi zayıf düşmediği sürece bebek emebilir.
hamileyken emzirmeye devam edip 2.bebeği doğunca ikisini birden emzirmeye devam eden tanıdığım var.
aldırıp aldırmama konusunda ise birşey diyemem.

gogus uclarina salca surun ozaman birakir kesin cozumdur bu benim arkadaslar ve annem boyle yapmis.

benim asil kafama takilan konu 2.bebek ne olacak aldircakmi kardesin? insallah aldirmaz ikisi bir arada buyur benim arkadasim 1,5 yas arayla 3 cocuk dunyaya getirdi neoldu buyumedilermi oyle veya boyle buyuduler.helal olsun kiza hem 3 cocugu hem misafirlerini hemde esini idare etti.

Rabbim bizlerede hayirlisiyla nasip etse keske boyle bebek aldirma konulari acildimi cok zoruma gidiyor ya:gitme:
öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim aldırma konusuna gelince sanırım şu an pskolojisi çok bozuk o yüzden böyle söylüyor aldırcağını sanmıyorum bizde öyle diyoruz ikisi büyür hiç beklemediği bir hamilelik bu o yüzden sarsıldı biraz ama aldırmayacak bizim sorunumuz sütten nasıl kese biliriz yeğenimi çok düşkün çünkü

emzirirken gebe kalınca emzirmek kesilmeli düşüncesinin hiçbir tıbbi dayanağı yok.
süt bozulmaz, günah değildir, emen bebek zehirlenmez, karnındaki bebek düşmez.
sadece anne yorulur. gebelikte kalsiyum ihtiyacı vardır, bir de üzerine emen bir bebek kalsiyumunu düşürünce kalsiyum ihtiyacı maksimum seviyeye çıkar.
ama düzenli doktor kontrolü yapıldığı ve annenin bünyesi zayıf düşmediği sürece bebek emebilir.
hamileyken emzirmeye devam edip 2.bebeği doğunca ikisini birden emzirmeye devam eden tanıdığım var.
aldırıp aldırmama konusunda ise birşey diyemem.
sağolun bilgileriniz için ben hiç duymamıştım böyle olduğunu öğrenmiş oldumyerimseniben

tabiiki korkuyorum sonuçta ben hapla korunuyordum , şuan hap kullanamıyorum, başka yöntemle korunuyoruz garantisi var ama korkuyorum gene de.
aynen canım insan ister istemez korkuyo kardeşim emzirdiği için sizin gibi o da hap kullanamadı malesef hamile kaldı ama yapcak bişey yok oldu artık ağlamanın sızlanmanın faydası yok benimde 3 yaşında oğlum ben bile korkuyorum her ayy hormon tedavisi görüyorum hapta kullanamıyorum sonuçta hiç bir yöntemin 100/100 garantisi yok hayırlısı hakkımızda

Back
X