tecrübeli anneler lütfen yardımm

ay çok yazık ama çocuk hala emiyor ve ağlıyor dayanılacak gibi değil canım yavrum. bence geceleri biberonla mama vermeye başla uyurken sersem olur anlamaz. sonra gündüz kendi biberon ister. benim görüşüm bu hemen kesmesin çok sakıncası yoksa çocuğun piskolojisi bozulur ya.çocuklar bizim gibi düşünemezler

emzirirken gebe kalınca emzirmek kesilmeli düşüncesinin hiçbir tıbbi dayanağı yok.
süt bozulmaz, günah değildir, emen bebek zehirlenmez, karnındaki bebek düşmez.
sadece anne yorulur. gebelikte kalsiyum ihtiyacı vardır, bir de üzerine emen bir bebek kalsiyumunu düşürünce kalsiyum ihtiyacı maksimum seviyeye çıkar.
ama düzenli doktor kontrolü yapıldığı ve annenin bünyesi zayıf düşmediği sürece bebek emebilir.
hamileyken emzirmeye devam edip 2.bebeği doğunca ikisini birden emzirmeye devam eden tanıdığım var.
aldırıp aldırmama konusunda ise birşey diyemem.

canim benim bildigimde sütün tadi degisir,ve dogacak bebegin rizki oldugu icinde günah ,bunu sormusdum....

canim benim bildigimde sütün tadi degisir,ve dogacak bebegin rizki oldugu icinde günah ,bunu sormusdum....

sütün tadı kesinlikle değişmez. tıbbi bir dayanağı yok bunun.

bence asıl günah; hali hazırda olan besini bebekten esirgemektir.
doğacak bebeğin rızkı doğduğu zaman geliyor zaten. daha anne karnında fetus halindeyken annesinin memesindeki süte ihtiyacı yok onun.
her sorulan kişi bunu farklı cevaplıyor din açısından; yorumlayana bağlı bir durum kesinlikle.
yazılı bir dayanağı olmadığına eminim.

arkadaşımda emziriyor ama hamile şuan belli bir zaman önce bu sitedeki doktora sormuştum sütün kalitesi değişirmi diye verdiği cevap

Sütün içeriği değişiyor. Ancak burada da anne önemli. Emzirme rahim kasılmalarına yol açıyor. Yorgun düşürüyor

yani öyle büyük bir zararı olmaz ama içeriğinin değiştiğini yazdı doktor bey

selam kızlar belki çok önemli değil ama buda bir dert sanırım az önce bir haber aldım kızkardeşim hamileymiş 2nci bebeğine yeğenim daha 1 yaşında bu hamilelik istem dışı olmuş malesef akşamdan beri ağlıyomuş kardeşim aldırcam diyo tabi biz şiddetle karşı çıkıyoruz çok günah olduğunu anlattım ama yapamam tuana daha çok küçük diyo off bende şaşırdım dayanamıyorum üzülmesine birde yeğenim hala anne sütü alıyo ve çok düşkün sanırım ayırması lazım bugün bir kaç defa denemiş ama çok ağlamış bu konuda bana yardımcı olurmusunuz nasıl bıraktırabiliriz anne sütünü

Doğurana kadar ilk bebek 2 yaşına gelmiş olacak. Ne güzel birlikte büyüyecekler, oyun arkadaşı olacaklar. Tek çocuğun da yükü daha farklı oluyor oyalamak açısından.

Ben olsam doğururdum yani..

Bu arada gebeyken emzirmenin riskleri var mıdır konusunu bir doktora danışmak gerekir. Belki yeterli beslenme ile anne her iki bebeğe de yetebilir, ama o konuda yorum yapamıyorum.

herkese cvp ları için çok teşekkür ediyorum dün iş çıkışı gittim hemen kardeşime tabi beklemediği için pskolojisi çok bozuk ama aldırmicak kıyamaz ben zaten pek inanmamıştım aldırıcam dediğine bende sizler gibi düşünüyorum birden değil yavaş yavaş bıraktırmaya çalışıcak belki biraz zor olucak ama ikisi bir büyicek şu saatten sonra yapcak birşey yok çünkü a.s.

Back
X