Tecrubeli anneler ne olur fikir verin...

Canim bunu dr umuz bize soyle anlatmisti. Gazli doneme girdiniz. Artik daha cok emmek istiycek, emdikce de gazi articak. Gazi arttikca da emecek.. :eğlence:
Yani dedigin gibi tam bi kisir dongu canim.. Yuzustu yatarken cok guzel gaz cikariyolar ve uzun uyuyolar.. Bunu deneyebilirsin ama yaninda ol mutlaka. Yuzustu guvenli yatis pozisyonu degil..
Cok zor biliyorum. Bizim cabuk gecmisti.
Darisi basiniza :21:
Allah razi olsun canim. Yuz ustu uyumayi seviyor gercekten...

Ben gaz için sodalı ayran yapıp içiyordum, hem sütüm arttı hemde gaz sorunu olmadı. ReZeli kimyon karışımı çaylar var bi çok tanıdığım faydasını gördü. Bebeğin hala anne karnında oldugunu zannediyor seni bırakmak istemiyor. Bebeğini tamamen soyup, sende açık olan karnına ve göğsüne yatır. Tentene temas kurup sırtını yukarı doğru ovala. Emin ol rahatlayacaktır. En önemlisi iç güdülerine güven. O sana bebeğin için en doğrusunu gösterecektir

Bazı bebeklere ne yaparsan yap gaz sancılarını kesemiyorsun. İlk kızım iyiydi ikincisinde 4 ay ağlamadan durduğunu hatırlamıyorum. Ben sürekli banyo yaptırıyordum karnına va ayaklarına ılıktan biraz sıcak su döküyordum bol bol. Kısa bir sürede olsa rahatlıyordu. Ama dediğim gibi 3-4 ay kabus gibi geçebilir zamanla bağırsakları düzene alışacak. Sabır diliyorum.

Elinin yukarı aç. Bebeğin göbeğini tam avucunun içine gelecek şekilde yatır. Öyle gaz çıkarıyorlar masaja da gerek kalmıyor.

Ben anne degilim ancak bebegin memede iken uyumasinin ileride size cok buyuk zorluk cikaracagini cevremdekiler sayesinde biliyorum.
Gaz konusunda doktorunuzla detayli bir gorusme yapin derim.
Bilgin yoksa neden sırf yorum yapmak için yazıyorsun. Bebeğin göğüste uyuması doyduğunu gösterir. Sorularına cevap bulamıyorsun. Ilerde sorun olur deyip moral bozuyorsun

He bide doğumdan itibaren maflor bağışıklık işin prebiyotik damla kullandım çok faydası oldu

Ah miniğim benim kıyamam.lütfen sabırlı olun üç ay bu sıkıntıları genelde bütün bebekler yaşar.bebeğinizin ayaklarını sıcak tutun (ki yapıosunuzdur zaten) , kendinizide sıcak tutun ve yediklerinize dikkat edin.doktorunuza mutlaka danışın

Benim oğlumunda gazı zor çıkıyordu sonra eşimin kuzeni çocuk doktoru bize şunu öğretti ve kurtulduk : bebeğini kucağına al sonra bir kolun ile gövdesini tut öbür eline poposunu al ve hafif hafif döndür bak göreceksin gazı hemen çıkacak.
Çok ağladığı zaman birde şunu dene, yatır sırt üstü ve bebeğinin dizlerini hafifçe bükerek bebeğinin karnına doğru yasla bunu birkaç kez tekrarla.
İnşallah düzelir yavrucuğun

Benim oğlumunda gazı zor çıkıyordu sonra eşimin kuzeni çocuk doktoru bize şunu öğretti ve kurtulduk : bebeğini kucağına al sonra bir kolun ile gövdesini tut öbür eline poposunu al ve hafif hafif döndür bak göreceksin gazı hemen çıkacak.
Çok ağladığı zaman birde şunu dene, yatır sırt üstü ve bebeğinin dizlerini hafifçe bükerek bebeğinin karnına doğru yasla bunu birkaç kez tekrarla.
İnşallah düzelir yavrucuğun
Dizlerini yapiyorum oyle. Bide bisiklet surer gibi yapiyorum. Genelde ise yariyor.
Ama ilk soyledigini tam olarak nasil yapacagimi anlamadim. Gozumde canlandiramadim bir turlu.

Biz gaz sorununu banyo ile cozuyorduk. Bir süre belden asagisini ılık suda tutup sonra güzelce yikiyordum. Bir müddet rahatliyordu. Bu geçici bir süreç siz de yediklerinize dikkat edin.

Dokundugunuzda agliyorsa canı yaniyor olabilir. Dr.a danışın bence. Allah kolaylık versin. Sağlıkla büyütün Bebeğinizi...

Belki konumun yeri burasi degil ama bu da benim derdim ve ne yapacagimi bilmiyorum..
22 gunluk bir bebegim var. Son bir kac gundur gaz sancilari ile basimiz belada. Hemen hemen her yolu deniyoruz. Ondan vaz gectim artik.
Size sormak istedigim. Bebek sut icer icmez gazini cikarmak gerekiyor ama benim kizim memede uyuyor ve uzun sure birakmiyor. Tam uyudu diyorum yavvas agzindan almaya calisiyorum. Hemen yapisip yine emiyor. Bu durumda uzun sure memede kaliyor. Birde vuucuduna dokunulmayi hicc sevmiyor. Gazini cikatmaya calistigim zaman uyanip agliyor hemen. Zorlasam cikarmaya calissam daha cok agliyor. Yone uyutmak icin emzirmem gerekiyor. Uzun.uzun emiyor kisir dongu ne yapacagimi bilmiyorum. ( omzuma dayayip sirtini sivasliyorum yada dizime yuzu koyun koyup sirtini sivasliyorum) gazini cikarmadan yatinca da sanciyla uyaniyor...
Vucuduna dokunmi hic istemiyor. Emerken bile yavasca masaj yapinca sinirleniyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.. :KK43:
İlk başta yorum yazmıştım ama nedense sonra sildim.
Şimdi sadece yapılan yorumları ve sizin cevaplarınızı takip etmeye larar verdim.
Bildirimleri almak için bu yorumu yazdım.

Cok tsk ederim canim. Allah razi olsun. Doymasindan cok suphe duymuyorum. Guzel iciyor cunku. Ictikten sonra gazini cikarsam birikmez belki daha az rahatsiz eder diye dusunuuorum. Fon makinasini bende denedim. Ise yariyor bazen..
Ben cekmeye raziyim. Yeter ki kuzum cok aci cekmesin :KK43:
Senden de Allah razı olsun. Geçecek merak etme. Ayrıca dizlerini karnına itebilirsin, dizinin üzerinde yüzüstü tutup sırtını sıvazla. Banyo çok rahatlatır.
Gazın tek kurtuluşu bağırsaklarının gelişip, güçlenmeleri. Her bebekte süresi farklı. Sabır diyeceğiz :)
Sevgiler

Aglamayan,sizlamayan bol uyuyan bebek pek yok maalesef. Suydu buydu derken 2 yasina kadar sıkıntılı geciyor bir cok durumu. Herkes her türlü yontemi deniyor. Kesin sonuc aldirip bicak gibi kesen yontemler duymadim henüz.
Ancak hafifletici teknikler oluyor iste.
Kizimda ise yarayan sey çingene beşiği ve fon makinesi sesi oldu.
Allah kolaylik versin size de.

Dizlerini yapiyorum oyle. Bide bisiklet surer gibi yapiyorum. Genelde ise yariyor.
Ama ilk soyledigini tam olarak nasil yapacagimi anlamadim. Gozumde canlandiramadim bir turlu.
Ayağa dikil bebeğinin sırtını kendi karnına yasla bir kolun ile gövdesini tut öbür avcunun içine poposunu yerleştir ve poposunu kaldırarak oturma pozisyonuna getir sonra avcunu açtığın kolunu çevir yani gövde sabit dursun sırf belden aşağısı oynasın sanki hulahup çeviriyor gibi, umarım anlatabilmişimdir gerçekten de görmeden uygulaması zor canım.

Sap simplex diye bir damla var dene derim benim kızım 1.5 yasinda daha gaz sancısı çekiyoruz tabii herzaman değil örn akşam et yediği nde rezene de iyi geliyor ben suan hala bazen veriyorum rahatlatır sapsimplexsi 2 damla ver ilk başta çünkü ishal gibi oluyor ama bir haftada geçiyor bide bu benim 2 .çocuk 1 çocuğum bilmedigimden çok çektim internetten araştır ilacı çıkıyor ben çok damla denedim belki 5 tane ayrı ayrı birtek bu iyi geldi inşallah çabuk atlatirsiniz

Dizlerini karnina dogru it cek. Bunu on onbes kere yap canim. Hem karnina dokunmamis olursun. Rahatlar bebegin. Allah uzun omur versin. Sansi bol olsun yenidunyanin:)

Ben emziğe alıştıramadım. Emerek uyutmak hakikaten zor oluyor. 10 aylık oldu benimki nerdeyse ama gecede defalarca kalkıyor ve emmek istiyor. Ben beceremedim bu işi yani. Şimdi düşünüyorum da tekrar doğursam yine emerek uyuturdum. Tamam çok zor ama aramızdaki bağ çok kuvvetli.
Gaz için ilaç veriyorlar ama işe yarayanını duymadım. Kiraz çekirdekli battaniye mi ne vardı. Onun işe yaradığını duymuştum.
Oglumda ilk gaz sancisi 3 saat aglamisti sabah dr a goturduk gaz dedi bitkisel yag veriyorlar hepsi ise yaramiyor deneme yontemi ile bulduk biz ise yaradi.sicak tutmak da ise yariyordu.bizimki kucakta duruyordu.az surmustu ama zor durum allah kolaylik versin

Back
X