- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi Sensiz asla
-
Canım 1 yasından itibaren gece emmesini bırakıp deliksiz uykuya geçmeli. Ayrıca ek gıda cok onemli. Bu aylık bi cocuk cok rahat sizinle oturup kahvaltı aksam yemegi yiyebikmeliKizlar benim 18aylik bir kizim var.Memeye çok düşkün;o kadar daraldimki bugün biraktirmaya karar verdim.Oyleki ne gece uykusu var ne gündüz.
Bir gogsumu emerken diğeriyle oynaması gina getirdi.Yemek yemiyor zaten kilosu bile o kadar dusukki yasina gore.9;500kg
Sofrada bile memeye saldiriyor.Geceleri ikibuklum yatmaktan heryerim agriyor.
Birakirsa belki yemek yer;uykusu düzene girer diye düşünüyorum.
Acaba yanlismi yapiyorum.
Not:Her yanita cevap veremeyebilirim.kizin tel elimde görünce ona verene kadar agliyor.
Zaman ayirip cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.Gercekten dogru bilgiler.Yanlis yapmak istemiyorum.Onun icin buraya bu konuyu actim.ilk cocugum ve onu en iyi sekilde buyutmek istiyorum.Ben calismiyorum butun zamanimi kizima harciyorum.Bi arkadas yazmisti doymuyordur size.Belkide;ama ben onu butun gun opuyorum seviyorum.sariliyorum hatta kucagimdan indiremedigim zamanlar oluyor.onunla oyunlar oyniyorum.parka gidiyorum.Biraz karisik yazdim ama butun beklentilerini karsilamaya calisiyorum.2 saatligine bile olsa kimseye birakamiyorum kendimede ayirayim vakit demiyorum.belkide yanlis uapiyorum bilmiyorum.umarim kendimi anlatabilmisimdir.carmencevap1439 .!.:merhaba
20 aylık bir kız çocuk annesiyim naçizane ben de fikirlerimi söylemek isterim. Hamileyken ve yeni anne olmuşken o kadar çok gereksiz yorum dinledim ki çevremden, kendi kendime yeni annelere ukalalık yapmayacağım diye söz vermiştim fakat dayanamayıp bir şeyler yazmak istedim:) Öncelikle her annenin çocuk yetiştirme tarzına saygı duyuyorum ve her çocuğun farklı bir karakteri olduğuna inanıyorum. Çocuk gelişimi ile ilgili üniversitede aldığım dersleri araştırma ruhumla sayısız kitap okuyarak pekiştirdim ve "doğal ebeveynlik" bana en yakın yaklaşım olarak geliyor. Eymen87 nickli arkadaşın yazdıklarına katılıyorum. Çok güzel ifade etmiş. Şu an iş hayatımda zor bir dönemden geçiyorum. Doktora tezimi toparlamaya çalışıyorum. 6 seneyi aştım ve artık bitmesi için gecem gündüzüme girmiş durumda. Yine de buna rağmen bebeğimi emzirmeye devam ediyorum. iki ay öncesine kadar bırakın kahveyi sigara gibi istiyordu olur olmaz her yerde elini yakamdan içeri daldırıyor amacına ulaşınca da iki fırt çekip bırakıyordu. Bunun farklı bir durum olduğunu sezmiştim o dönemlerde önce bir kulak ve boğaz enfeksiyonu geçirdi ardından da daha ön-3-4 ve köpek dişleri çıkmadan ilk azı dişlerini çıkardığını fark ettim. Diyelim ki bu bana özgü bir durum. Yine de ben travmatik bir şekilde memeyi bıraktırmaktansa yavaş yavaş kendi sürecinde ilgisinin dağılmasını bekleyeceğim ve bunu gözlemlediğim an azaltarak bitireceğim. Çünkü bugüne kadar kızımın psikolojik gelişim aşamalarını hep yaşında yaşadığını gözlemledim. Mesela "ayrılık kaygısı" tam ifade edilen dönemde başladı ve bitti. Çalışıyor olmama rağmen kızım hiç arkamdan ağlamamıştır. Bir yere kaybolmayacağım konusunda güven duygusunu almış çünkü. Okuduklarım kadarıyla doğru bilinen yanlışlardan en önemlisi: "anne sütünün besleyiciliği azalmıştır". bu konuda önce kaynak vereyim bütün annelerin okuması gereken kolay anlaşılır ve dünyanızı değiştirecek bir kitap öneriyorum: Çocuğum yemek yemiyor/Carlos Gonzalez bu kitabın yazarı bir çocuk doktoru ve ana tema şu: çocuğunuz bünyesi gerektirdiği kadar ihtiyacı olduğu kadar yer sizin zorlamanız ona psikolojik travma yaratmaktan öteye gitmez bir ila iki yaş arası hemen hemen her çocuk yemek yemeye ilgisini kaybeder emin olun süt son derece doyurucu bir gıdadır. bebekler için bir porsiyon et yemeğindeki kalori anne sütünün 100ccsinden daha azdır. Arkadaşlar günümüzde anne sütünden daha rafine daha katkısız ve daha besleyici bir gıda var mı? Beslenme konusunda sorun yaşıyorsanız rica ederim bu kitabı okuyun. ikinci önereceğim kitap "Bilinçli Bebek/ Aletha Solter" oradan ne çok şey öğrendim bilemezsiniz, bu kadar hassas davranmama rağmen yaptığım yanlışları gördüm ve düzelttiğimde çocuğumdan anında cevap aldım. Bir örnek vereyim: Bir gün kızımın gece uykusu vakti gelince biberonunu verdim altı temiz uyumaya bıraktım. Kontrol etmek için odaya girdiğimde bitmiş biberonunu fırlatarak yanıma koştu kucakladım. Meme istedi -memeyi psikolojik bir ihtiyaca dönüştürdüğümü fark etmiş olmama rağmen- yine de verdim. baktım yine huysuzlanıyor göğsümü kapattım ve karnı tok, sadece uyumak isteyen çocuğumun mızmızlanmasına izin verdim kitapta günlük stresi boşaltmak için çocukların ağlaması gerektiği söyleniyordu tabii ki yalnız bırakmadan yalnız bırakılınca güven sorunu yaşıyorlarmış. Ağlatma yöntemine karşıyım ama bu çok farklı. Aldım kucağıma "şu an karnın tok ve uyumak istiyorsun ağla kızım stresini boşalt" diye sırtını sıvazladım. bir on saniye kadar ağladı. sonra sinirlendi kalktı odayı bir dolaştı. Biraz daha ağladı ama odayı terk etmedim. Gitti kendi kendine yatağa yattı ve bir süre sonra uyudu. Yöntemin doğruluğunu ispat eden nokta benim için kızımın susup kendi kendine uyuması ve sabaha kadar hiç uyanmamasıydı. Sabah da olanca neşesiyle güne başladı. O zaman gerçekten deşarj olmak için ağladığını anladım.
Çok uzun oldu kusura bakmayın ama şöyle bağlayayım: Şu aralar iki ay önceki bağımlılığı yok ama yine de düşkünlüğü var fakat ben ne kadar zorluk çekersem çekeyim bu kışı da geçirmeyi düşünüyorum yani iki yaşı da aşabiliriz çünkü kızım henüz konuşmuyor derdini ifade etmekte zorlanıyor yine boğaz diş enfeksiyonları olursa derdini anlatamayacak ateş çıkana kadar anlayamıyoruz ki, emmek onlara en güzel ilaç diye düşünüyorum. Şunu da söyleyeyim belki diyeceksiniz ki "biz kitap annesi ya da internet annesi değiliz annelerimiz ninelerimiz kaç çocuk büyüttü" fakat bugün bu kitapları okuyunca anlıyorum ki pek çok özelliğimiz kötü huyumuz yeme alışkanlıklarımız hep çocuklukta annelerimizin bilmeden yaptığı hatalarla oluşmuş. Tabii ki benim de kızım konusunda yaptığım yanlışlar olacak ama bilip de yanlış yapmak var ya işte en kötüsü o. Bildiğim kadarıyla psikolojik açıdan en güzel şekilde yetiştirmek istiyorum kızımı. Varsın yemek yemesin:) orta sonda otuz kilo bir karış boy vardı ben de şimdi boyum 1.70 kilom normal hatta birkaç birim fazla ve yemek yemekten büyük mutluluk duyuyorum. Merak etmeyin güzel anneler bu devirde doktorlar hiçbir çocuğun gelişim geriliği yaşamasına izin vermez:))
Canım 1 yasından itibaren gece emmesini bırakıp deliksiz uykuya geçmeli. Ayrıca ek gıda cok onemli. Bu aylık bi cocuk cok rahat sizinle oturup kahvaltı aksam yemegi yiyebikmeli
canım diş çıkarırken çocuklar emmeye daha çok düşer. bence yavrunu emmekten mahrum etme çok ciddi nedenlerin olmadıkçaCevaplar için teşekkürler.Birden olmicak sanirim.Az önce farkettimki kizim diş cikariyor.Cok huysuzlandi.Once sabah aksam vericem azalticam emmesini.Daha sonra tamamen kesicem.
Kizlar cevaplariniz rahatlattı içimi.Biraktirdiktan sonra pişman olmaktan korktum birde.Sanirim en doğrusu bu.Zor olucak ama iyi olucak bizim için.
Pişmanlık değilde ,insan bi boşluğa düşüyor,üzülüyor,alisiyiruz nede olsa aramızdaki en güçlü baglardan biri ve koparmak hem anne hem bebek açısından biraz zor olabiliyor.
Ben sabır tasiyla biraktirdim.
Aktardan 1 tl yemi ne almıştım .
Onu bıçakla kes biraz kenarindan,suya köy o erycek ,isteyince sur göster,ben uf olmuş dedim,almadı sonra dayanamadı ağzını sürdü iğrenç bi kokusu ve tadı var migdesi bulandı.
4 gündüz istedikçe sürdüm ,gece emzirdim,boylece süt topaklanmasi daha az olur,sonra gecedende kestim,ama ilk gece cok agladi sabaha kadar cok uyandı ve istedi ayağımda salladim vermedim.
Daha sonra unuttu arada bi yokladi tabi sonra aklina geldi uf oldu dedi boylece bıraktık.
Umarim kolay geçer ben Suan bi üst leveldeyim tuvalet eğitimine gecicem.
Allah kolaylık versin.
Ay bende ayni uzuntudeyimSagol canim önerilerin için.Aynen üzülüyorum 1;5yilin aliskanligi var.Sanki kizimdan ayrilicam :)
Hadi ya cok uzuldum gercekten. Beb 3 ay enzurebildim bilmiyorum pek o yuzden ama emzik deneseniz bir sureYemek istese yiyebiliyor canim.Dediğim gibi memeyi yemeğe tercih ediyor.Evet 1yasindan sonra deliksiz uymali ama memeyi agzina almadan kesinlikle uykuya dalmiyor.öyle öyle iyice düşkünlüğü artti.Yani emip geri yatmiyor.meme agzindan cikinca uyaniyor.yada dişlerini kenetliyor.gogsumu isiriyor kackere acisina uyandigmi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?