• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrubeli anneler.yanlismi yapiyorum.

Sensiz asla

2 prenses annesi :)
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
2.211
92
363
Kizlar benim 18aylik bir kizim var.Memeye çok düşkün;o kadar daraldimki bugün biraktirmaya karar verdim.Oyleki ne gece uykusu var ne gündüz.
Bir gogsumu emerken diğeriyle oynaması gina getirdi.Yemek yemiyor zaten kilosu bile o kadar dusukki yasina gore.9;500kg
Sofrada bile memeye saldiriyor.Geceleri ikibuklum yatmaktan heryerim agriyor.
Birakirsa belki yemek yer;uykusu düzene girer diye düşünüyorum.
Acaba yanlismi yapiyorum.

Not:Her yanita cevap veremeyebilirim.kizin tel elimde görünce ona verene kadar agliyor.

Ben bir anne değilim ama 18ay gayet yeterli bence.Ama birden bırakmasaydınız,bir sabah bir akşam emzirip geri kalan ara öğünleri normal yemek verebilirsiniz.

Kizlar benim 18aylik bir kizim var.Memeye çok düşkün;o kadar daraldimki bugün biraktirmaya karar verdim.Oyleki ne gece uykusu var ne gündüz.
Bir gogsumu emerken diğeriyle oynaması gina getirdi.Yemek yemiyor zaten kilosu bile o kadar dusukki yasina gore.9;500kg

Not:Her yanita cevap veremeyebilirim.kizin tel elimde görünce ona verene kadar agliyor.
bence çok doğru bri karar..inanın aynı durumdaydım..yemek değil de uyku sorunundan gına gelmişti bana artık..
nıraktım uykuları nispeten düzene girdi..sırt ağrılarım gitti...18 çok çok yeterli bir zaman,bence yemek şu andan sonra anne sütündenn daha faydalı..
ancak bıraktırmaya kesin karar verin ve ne kadar ağlasa da uyumasa da kararınızdan dönmeyin,yoksa sonraki deneme daha sıkıntılı olur..
1 haftada yoluna girer herşey ..kolay gelsin :KK49:

Kizlar cevaplariniz rahatlattı içimi.Biraktirdiktan sonra pişman olmaktan korktum birde.Sanirim en doğrusu bu.Zor olucak ama iyi olucak bizim için.

telefonu bile elinden alamıyorsanız sizin evde kızınızın sözü geçiyor :p
bu ayda normal yemek yemesi gerekir.hemde her çeşit .biraz ağlayıp dirensede çeşitli taktiklerle memeden vaz geçirip normal öğünlere dönmelisiniz.çok zorda kalırsanız memeyi ödül yapın.zaten artık anne sütünün besleyiciliği kalmamıştır.bu kadar yorgunlukla hiç kalmaz.
dudak tiryakisi derler ya kzınız memeye öyle olmuş :)

yalancı emzik yerine kullanıyor sizi bebeğiniz 18 ay bencede gayet yeterli kararlı olmalısın 2 gün emzirmeyip sonra dayanamayıp verirseniz hiç bırakmaz Allah yardımcınız olsun.
Ablam oğlunu memeden keserken tiksinsin diye siyah bişiyler sürmüştü onu görünce yiğenim bidaha emmedi.

anne değilim ama size komşumuzdan örnek vereyim şu an çocuğu 18 aylık ve aylar öncesinden bıraktırdı memeyi...

tabiki oda her çocuk gibi çok düşkündü memeye ağladı zırladı ortalığı yıktı kadın memelerinin uçlarına ve etrafına salça sürdü çocuğa gösterdi bak yara oldu memelerim kanadı artık süt çıkmıyo dedi çocukta tiksindi ikna oldu...

Aynen öyle tiryaki olmuş gerçekten:)
Hani diyolarya 2 yasina kadar emzirin diye.pişman olmaktan korktum.
Cadi kizin valla inatci hep onun istediği olsun istiyor.Bu arada smilwyleri bulamiyorum ben.çok guldum yorumunuza eklemek isterdim:)

Ay çok güzel yorumlar çok güzel fikirler geldi.Sagolun kizlar.Gerçekten çok rahatladim.Doğru karar aldigimi bilmek rahatlatti.Kararli olucam kesin birakmali.Yoksa kafayi yicem.

allah bagislarsn
çocugunuz size doyumsayamyrdur.hep sizinle olmak istdgndn dolayı da olabilir duygusal ihtiyaçtir.meme.ye duskunlgndn dgld

bu kadar cevabın arkasından sonra benimki size olumsuz gibi gelebilir ama fikirlerimi söylemek istedim.bir buçuk yaş civarı çocuğun emmeye daha çok düşmesi çok normal. o aylarda çocuğun emme refleksi azalır ve çocuk ne olduğunu anlayamadığı için kaygılanıp anneye daha çok düşer. 2 yaşından sonra da bu refleks bittiği için bıraktırmak kolay olur. biz anneler çok aceleci oluyoruz bıraktırma kararı verdiysek hemen bıraksın istiyoruz ama bira sabretmemiz gerekir. sonuçta çocuk gözünü dünyaya açar açmaz memeyi görüyor onlar için de bırakmak kolay değil.hele ki tiksindirerek yapmayın bunu.çünkü çocuğun çok sevdiği, şefkat aldığı, korkularını üzüntülerini giderdiği ve en önemlisi anne ile bağlandığı bir yerden bu şekilde ayırmak çocuğun psikolojisini bozar. ben iki yaşına kadar emzirdim sizin yaşadığınız aynı şeyleri yaşadım. ama bıraktırmam çok kolay oldu, azaltarak önce gündüzü sonra geceyi bıraktık.. unutmayın SOFRADAN DOYAN KALKAR... biraz başınızı ağrıttım ama kusura bakmayın

ben 20 ay emzirdim canım:nazar:
benimkisi de memeye güvenip hiçbişey yemiyordu
uyku problemi yoktu ama gece de meme için en fazla 2 kez kalkıyordu
memeden kestik sonra iştahı açılır belki diye maalesef açılmadı
8,5 yaşında yine aynı yine aynı
belki seninkine yarar da iştahı açılır..

merhaba. galiba ilk bebeğin. bende 19 aylık bebek annesiyim. askında sorunuda çözümüde biliyrsun. bu ayakadar meme emmesi güzel ama tatlı niyetine yada uyrken emmeli gündzleri. seni okadar çok emiyorki yemek yemiyor. artık kendi kendie seninle her öğünde yemek yemeye başlamış olmalı. evde pişen her şeyi yemeli. geceleri uyanmasının sebebide bu tabi. en kısa sürede kes havalar sıcak meyve sebze bol ken.en fazla 2 gün sıkıntı çekersinki zaten bundan fazla sıkıntın olmaz.kes ki sende bebekde rahatlasın düzenen girsin. emin ol psikolojik olarak bile rahatlıcaksınız.sormak istediğin bir şey olursa özldende yazabilirsin bana.

birini emerken digeriyle oynamasina kadar tipatip ayni durumumuz. aslinda onlari meme bagimlisi yapan bizleriz. emme bagimlisi bebek yoktur emzirme bagimlisi anne vardir :D
yani sahsen hatayi ben kendimde buluyorum. annelik icgudusu mu diyeyim. dogdugundan beri ne zaman aglasa dayadim memeyi.
su an meme ona ilac gibi geliyor. cani yansa agladigi an meme istiyor alir almaz da susuyor.
insallah bir dahaki ay tamamen kesecegim. 2 yas olmasa da olur diyorum artik.

kızlar meme evettte yalancı meme sizinkiler. canınıza acıyın yahu. birkere başlayınca değiştirmeyin kararınızı burada en iyi yöntem bebeğin korkacağı yada tiksineceği bir hale sokulması memenin :) ben 2 bebeğimide aynı yöntemle kestim. sakıza saçımdan kestiğim bir tutamı yapıştırıp göğsüme yapıştırdım 1 kere baktı korktu kapattı mememyi 2 .de baktı kapattı 3.cü olmadı. gece bile dursun gece uyanıyorsa bırakın aglasın biraz hiç bir şey olmaz bu yaptığınızın sizin ve onun iyiyliği için gerekli olduğunu unutmayın. tek rar meme vermek kadar zarar verıcı bişey olamaz bundan sonra. aman diyim.

bence de yeterli 18 ay...
üstelik bu kadar düşkünlük gerçekten sıkıcı olabilir...
çok vermek istiyosan sağıp ver sütünü..
zaten sağmakla bebeğin emmesi aynı olmuyo bi süre sonra kesilir...

Back
X