• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler yardım! Bebeğim aç mı kalıyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Aynen dediğiniz gibi yapıyorum.
Allah bagislasin bu arada canm.. onun midesi küçük haliyle sindirim sistemide tam gelişmeDigi için çok yerse sindiremez kusar kolik olur.. büyüdükçe düzene girer.. o yüzden az az verirsen hem rahatlıkla sindirir hemde yediğini çıkarmayacağı için karnı da doymuş olur.. Onların midesi sindirim sistemi bizimki gibi değil. . Allah kolaylik versin.. azcık daha sikcan dişini

Çok geçmiş olsun. Benzerini yaşadım. Çok ağlıyordu kolik diye düşünüyorduk. Ama 3 ayda doktor değiştirince öğrendik ki kolik teşhisi koymadan önce yapılması gerekenler varmıs.

- relaktaz diye bir damla verdi. Laktaz enzimı içeriyor ve bazı bebekler bunu olması gerektiğinden az ürettikleri için sindirim sıkıntıları yaşarmış. Bir müddet kullandı ama şimdi vermiyorum

- benim süt ürünleri ve kırmızı et yememi yasakladı. Çünkü bazı bebekler inekten gelen proteinleri sindiremezmis. Bebeklik alerjisi gibi birşey. Kademeli olarak başlayacağım ama geçen ay keçi peynirine başladım keçi peyniri yediğim gün öğlen 3 gibi başlayıp sabaha kadar ağladı. O yüzden tekrar bıraktım.

- bazen gerçekten çok gazı oluyor. O da karın ağrısı yapıyor onun için de sab simplex damla kullanıyor. Sürekli değil ama.

Yine de 6 aylık olmasına rağmen hala huysuzluk var. Biraz da mizacı böyle sanırım.

Neyse bu çözümler ise yaramadıgi noktada artık kolik diyorlar ve 3 ay ila 1 yıl arasında geçmesini umuyorlar. Ama işte çocuğun sindirim sistemi zorlandığı için bencevap katın ağrısı yaşıyor.

Bu arada benim bebek de 37 haftalık doğdu.

Allah bagislasin bu arada canm.. onun midesi küçük haliyle sindirim sistemide tam gelişmeDigi için çok yerse sindiremez kusar kolik olur.. büyüdükçe düzene girer.. o yüzden az az verirsen hem rahatlıkla sindirir hemde yediğini çıkarmayacağı için karnı da doymuş olur.. Onların midesi sindirim sistemi bizimki gibi değil. . Allah kolaylik versin.. azcık daha sikcan dişini
Teşekkürler ederim.Kendi bırakana kadar emziriyorum. Mecbur sabredeceğim.

Çok geçmiş olsun. Benzerini yaşadım. Çok ağlıyordu kolik diye düşünüyorduk. Ama 3 ayda doktor değiştirince öğrendik ki kolik teşhisi koymadan önce yapılması gerekenler varmıs.

- relaktaz diye bir damla verdi. Laktaz enzimı içeriyor ve bazı bebekler bunu olması gerektiğinden az ürettikleri için sindirim sıkıntıları yaşarmış. Bir müddet kullandı ama şimdi vermiyorum

- benim süt ürünleri ve kırmızı et yememi yasakladı. Çünkü bazı bebekler inekten gelen proteinleri sindiremezmis. Bebeklik alerjisi gibi birşey. Kademeli olarak başlayacağım ama geçen ay keçi peynirine başladım keçi peyniri yediğim gün öğlen 3 gibi başlayıp sabaha kadar ağladı. O yüzden tekrar bıraktım.

- bazen gerçekten çok gazı oluyor. O da karın ağrısı yapıyor onun için de sab simplex damla kullanıyor. Sürekli değil ama.

Yine de 6 aylık olmasına rağmen hala huysuzluk var. Biraz da mizacı böyle sanırım.

Neyse bu çözümler ise yaramadıgi noktada artık kolik diyorlar ve 3 ay ila 1 yıl arasında geçmesini umuyorlar. Ama işte çocuğun sindirim sistemi zorlandığı için bencevap katın ağrısı yaşıyor.

Bu arada benim bebek de 37 haftalık doğdu.
Bize de dedi inek sütü alerjisi var diye 8 gün diyet yaptım bişey değişmedi. Ama ilaç vermedi ve tahlil yapmadan bu teşhisi koydu.

İlk bebek olunca onlar tecrübeli çok bilmiş ya sana cahil muamelesi yapıyorlar. Kafana takma duymazdan gel ve asla duyma gerçekten. Sen bebeğini oda seni bilir bu aylarda . Anne ya anneden daha kıymetlı bişey var mı? Üzme kendini.
Bir şey de diyemiyorum ya içim şişti. Desem görmemişin çocuğu olmuş diyecekler. Annelik de deneyerek keşfedilerek öğrenilecek bir şey bence bi huzur verseler tadını çıkarsam keşke.

Bir şey de diyemiyorum ya içim şişti. Desem görmemişin çocuğu olmuş diyecekler. Annelik de deneyerek keşfedilerek öğrenilecek bir şey bence bi huzur verseler tadını çıkarsam keşke.
Görmemişsin tabiki daha önce oldu mu da göresin. Derin derin nefes al bol su iç bebeğini öp kokla gerisini boşver

Bize de dedi inek sütü alerjisi var diye 8 gün diyet yaptım bişey değişmedi. Ama ilaç vermedi ve tahlil yapmadan bu teşhisi koydu.

8 gün az bana 2 hafta diyet yap dedi. Ve biz cocuktaki rahatlamayi 1 ayda gorduk. Bu kadar sikintiliyken cocugun mental gelisimi de geriden geliyordu.

Kakasını incele mukus varsa alerjiktir. Doktor da gaita testi yapti zaten. Çoğu bebekte bu inet proteini alerjisi var zaten bazıları hiç etkilenmiyor bazıları çok ağlıyor bazıları da kızarıyor kabarıyor vs.

Sana önerim mama asla verme. Hep inek sütünden yapılıyor. Çok lazım olursa alerji mamaları var onlardan al gerekirse verirsin.

Sen diyeti bence yine yap ve dikkatli davran. Ben mesela tüm alerjenlere karşı ilk 2 hafta diyet yapmıştım. Yumurta, susam, et, balık, süt, kuruyemis vs hepsini tek seferde çıkardım. 2 hafta sonra doktor sadece inek eti sütü diyince onların dışındakileri tekrar yemeğe başladım. Baktım çocuk fena değil devam ettim. Mesela doktor inek sütü ve eti demişti sadece ben keçi peyniri sütü koyun eti falan onları da kestim tabi. Doktorla konuştuğumda o da aslında hayvansal süt ve kırmızı et grubunun tamamını kastetmiş.

Laktaz enzimi ve gaz damlalarımi çoğu doktor veriyor zaten. Gittiğinde konuş iste, çok ağlayan bebekler de zaten ağlarken hava çok yuttuğu için gaz sancısı olur mutlaka.

Benim bebeğimde 2 ay 10 günlük 5500 kilosu 3 kiloydu doğduğunda herkes ufak diyor insan ister istemez etkileniyor illa mama verip şişirmek mi gerek bu bebekleri bir aydır bıktırdılar insanı:KK43: kilosu gayet normal değil mi doktorda sağlıklı diyor ayrıca bunlara kulak asmamayı nasıl öğrencez bilmiyorum

Merhaba,

Doktorunuzun sözünden çıkmamanızı tavsiye ederim. Anlattığınız kadarı ile gelişimi gayet yerinde ve kilo alıyor. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz ve neye ihtiyacı olduğunu siz biliyorsunuz. Bir bebeğin en çok ihtiyacı olan şey anne sütü, söylediğinize göre sütünüz de gayet yerinde. Lütfen bu tarz söylemlere kulak asmayın ve moralinizi bozmayın. Kayınvalideniz ya da başka birisi, her kim olursa olsun size negatif söylemlerde bulunan herkesten mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Sütünüzün negatif söylemlerle etkilenmesine izin vermeyin. Ne zaman ki doktorunuz mamaya geçmenizi tavsiye eder o zaman geçin. Kimsenin çocuğunuza formül mama yedirmesine vs izin vermeyin. Aç bu çocuk diyenlere de "annesi benim benden iyi bilecek değilsiniz, doktor sütümün yettiğini söylüyor" diye uyarın.

Sevgiler

Ne güzel yazmışsınız sayenizde sabah sabah moral depoladım. Çok haklısınız teşekkür ederim:KK200:

İki iki buçuk saate bir emziriyorum. Bazen emerken uyuyup kalıyor. Ama çoğunlukla emerken ağlıyor. Bakıyorum süt de var. Kendini kasmaya başladığı zaman emzirmeye çalışıyorum diliyle itiyor almıyor.

emerken ağlıyorsa gaz vardır canım onun karnında ,
kimyon çayı yap iç gunde 3 fıncan çok faydasını göreceksin ,

Bebeğinizin kilosu öaşallah çok güzel. Hiç sütüm yetmiyor bebeğim doymuyor mu gibi düşüncelerle sütünüzü azaltmayın. O süt her türlü yeter bebeğinize. Ayrıca doyduğunu anlamanın başka bir yolu bezlerini takip etmek. 24 saatteki çişli bezlerinin toplam ağırlığı 250 gr oluyorsa doyuyor demektir. Yani bir margarin ortalama 5-6 yumurta kadar. Temiz bir beze 15 kaşık su dökerseniz bu da size aynı ağırlığı verecektir. Takip edip içinizi rahatlatabilirsiniz.
Ayrıca bebeğim 33 haftalık doğdu ve hastanenin mama ve biberon kullanımı yüzünden beni hiç emmedi. :KK61:Lütfen rmzik biberon ve mamadan uzak durun. :dua: Herkese kulağınızı tıkayın ve Güle güle büyütün bebeğinizi. :KK200:

Gözlerim uykusuzluktan kapanacak da olsa bi gireyim bakınayım dedim. Gördüm ki yalnız değilmişim. Benimde 1aylık bir bebeğim var ve çıldırmak üzereyim etrafımdakiler yüzünden. Bebekleri sanki anneden daha çok sahiplenirmişcesine tavırlar neden acaba ?
Benim kv oğluma iyi baktığım için bana teşekkür etti. :oha:

LÜTFEN BİLEN VARSA BANADA BİR CEVAP YAZSIN!!!! Kızım 35 günlük sezeryanla doğdu 3880 sonra 11 gün yoğun bakımda yattı be hastaneden 3785 kg ile taburcu olduk. 3 gün sonra kontrole geldik 3650 olmuş sütüm az geliyo diye düşünüp doktor mama takviyesine başladı 1 hafta sonra yine gittik 3800 olmuştu sonra 1 hafta sonra yine gittik 3935 olmuş doktor güzel dedi sonra 1 hafta sonra rahatsızlandı grip gibi bişey oldu tekrar yoğun bakıma aldılar doktor tarttı yine kilo vermiş 3835 olmuş dedi yoğun bakımda 4030 olmuş ama bugün uine 30 gr vermiş çok moralim bozuldu doktor araştırma hastanesinde metabolik tahilil yaptıralim 1,2 gün sonra dedi. Çok üzgünüm beneğinin başına böyle bişey gelen varmı nolur yardım edin

Back
X