Tecrübeli anneler yardım. Doğum Sancısı konusunda bilgi verir misiniz?

birnilruyasi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2023
253
468
33
Doğum sancısı neye benzer? Nasıl anlarız? Nasıl ayırt ederiz? Siz neler yaşadınız sancılarınız nasıldı? Regl ağrısı gibi mi ya da bel ağrısıyla karışır mı? İlk gebeliği olanlara yardımcı olabilir misiniz

Gebelik yasamadim ama hem konunuz uste ciksin diye hemde duyduguma gore tuvaletin varmis gibi bir agri giriyormus. Bazilarinda da beline agri saplaniyormus. Bebegin kiz ve erkek olmasina gore agrilarda degisebiliyormus tabi bunlar kulaktan dolma bilgiler gercekleri yasayanlar yazar.

O raddeye geldiginde anlasiliyor hiçbir ağrıya benzemiyor, bel ağrısı, rahim kasılması onun ağrısı, acayip bı baskı büyük tuvalet varmış hissi, düzenli artarak gidiyor başta az olsa da.
Mesela benim akşam üzeri 6gibi suyum geldi ertesi sabah 6bucukta doğurdum, o zamana kadar son bir buçuk iki saate kadar ağrım normaldi hafifti, son saat şiddetlendi, öncesinde yürüdüm, uyudum bikac saat dinlendim, suyum gelmeye devam etti, dogum saati yaklastikca doğum sancısınin farkini anlıyorsun, ben de anlamazsam demiştim ebe anlarsin anlarsiinnn demişti, anlaşılıyor yani

İkinci doğumda çektim sanciyi ben önce belimden bir tık ses geldi kitledi sandım sonra iç çamaşırım ıslandı hafif sancı başladı tuvaletim gelir gibi hissediyordum hep gitmedim hastaneye çünkü sezeryan günüm var diye akşam 5 gibi başladı sabah 4 e kadar baktım su çok gelmeye başladı ve sancılar 5 dk bir girip çıkıyordu çıktığı an doğumu unutuyorsun girdiği an tuvalete kosayim diyorsun yani değişik 2 haftam vardı yinede doğmadı sezaryene aldılar

Tekrar doguracagim insallaah 32.haftadayim, o saatte anlık yaşıyorsun sancida doğduğu anda geçip gidiyor, hiç başın bile agrimamis gibi bı his yaşıyorsun, bı dinginlik geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…