tecrubeli anneler yardim lutfen ( yurutec sorunu)

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
5 bucuk aylik kizim var normalde kucagimda fazla basmaz. Yurutece ilk koydugum zamanlar oylece otururdu icinde ama son zamanlarda yurutecdeyken basmayi ogrendi ve geri geri gidebiliyor. Ama kucakta fazla basmiyo yinede. Bazi buyukler de bu kiz hic basmuyo falan deyip moralimi bozuyolar. 5 bucuk aylik bebek yurutecde ileri gidemez heralde daha yani ben oyle kendimi teselli ediyorum galiba:( nirmal mi şuan kucaktayken fazla basmamasi ve yurutecle sadece geri gidebiliyo olmasi

5 bucuk aylik kizim var normalde kucagimda fazla basmaz. Yurutece ilk koydugum zamanlar oylece otururdu icinde ama son zamanlarda yurutecdeyken basmayi ogrendi ve geri geri gidebiliyor. Ama kucakta fazla basmiyo yinede. Bazi buyukler de bu kiz hic basmuyo falan deyip moralimi bozuyolar. 5 bucuk aylik bebek yurutecde ileri gidemez heralde daha yani ben oyle kendimi teselli ediyorum galiba:KK43: nirmal mi şuan kucaktayken fazla basmamasi ve yurutecle sadece geri gidebiliyo olmasi
Benim kız 6 aylıkken yürüteçten çıkmayı öğrenmişti :))) o yüzden bilemicem ki

Daha cok erken..doktor bir sorun gormediyse,sende cevresindeki yasitlariyla kiyasladiginda eksiklik gormuyorsan,bosvereceksin milleti..agzi olan konusuyor cocugu olan anneye...niye susmayi,karismamamayi,ahkam kesmemeyi ogrenemezler acaba.benim cocugumada,niye gec basti dediler,basti,bu kez bu cocuk ayrik basiyor dr goturun dediler,duz basti,gec yurudu dediler.yurudu sustular..bu yurume mevzusundaki laklaklariydi..her konuda agzi olan konusuyor iste..bosveeeerrr..hee de gec..

her çocuk farklı,
oğlum 5 aylıkken dönemiyordu bile, nereye basacak.
şu an büyüdü bile paşam, hiç bir sorunu yok.

ben aksine çok erken basma yürüme oturma yapmasını hiç istemedim, hiç de teşvik etmedim.
kasları yeterince gelişmeden bazı fiziksel aktiviteleri öğretmek doğru değil diye düşünüyorum.

6 Aydan önce yasak değil miydi yürüteç ben mi yanlış hatırlıyorum
Gerçi arkadaş benim ki 5 aylıkken yürüteçten kendi çıkıyodu demiş, teknik olarak mümkün mü o kadar küçük bebeğin bunu yapması, sanmıyorum
6. Aydan sonra oturt yürütece ve hiç acele etme, yanlış bi zorlama belkemiği omurga sisteminde zarar verebilir, her şeyi zamana ve onun kararına bırak
Gecikmiş bişey yok

Gelişimde bir kural vardır; her birey farklıdır. Sakın ama sakın başka çocuklarla kıyaslamayın. Ağırlığını arkaya verdiği için geri geri yürümesi çok normal. Bebeğiniz henüz küçük ve öne adım atması için acele etmeyin. Hatta yürüteç için de acele etmeyin bence. Ben yürüteci hiç düşünmüyordum ama kızımın sürekli kucak istemesine dayanamadım. 10. ayını bitirmeye yakın aldık. Şimdi o sağ ben selamet.

Benim bebegm 2 ayini yeni bitirdi ve devamli basmak istiyo yerd kendini ittiriyo ben yuruteç alicktim burda yazanlara gore almamaliyim oyle mi ?

5 bucuk aylik kizim var normalde kucagimda fazla basmaz. Yurutece ilk koydugum zamanlar oylece otururdu icinde ama son zamanlarda yurutecdeyken basmayi ogrendi ve geri geri gidebiliyor. Ama kucakta fazla basmiyo yinede. Bazi buyukler de bu kiz hic basmuyo falan deyip moralimi bozuyolar. 5 bucuk aylik bebek yurutecde ileri gidemez heralde daha yani ben oyle kendimi teselli ediyorum galiba:KK43: nirmal mi şuan kucaktayken fazla basmamasi ve yurutecle sadece geri gidebiliyo olmasi
bebeğin çok küçük daha.
her bebeğin gelişimi çok farklı.
benim ikizlerim var ikisinin bile emekleme basma dönme vs.leri herşeyleri farklı.
yürüteç bile erken henüz onun için, tavsiye etmem kullanmanızı.
basmasından ziyade yere koyup hareketler yapabilmesini sağlayın,dönecektir vs.

5,5 ay yürüteç için de basma için de erken. hiç sevmiyorum şu yürüteçleri. biraz güçlensin yürüyecek elbet. azıcık kalsın kucağınızda, ne güzel. yürüyünce tövbe bi daha kucağınıza alamazsınız. bastırmayın da boş yere. azıcık unuttum ama 7-8 aydan önce çok bastırmayın diyorlar.

Yuruteç kullanmayın diyo doktorlar benim bebeğim halıya takılıp duşmuştu Allah korusun altı aylıken almıştı kaynanam içinde yıruyup koşuyordu hatta heyecanlanınca biraz oğrensin seninki de yapar fazla bindirme ve yanlız bırakma Allah korusun devrilmeyenleri varmış o pahalı olanları onları bilmiyorum bizimki 30 tllin bişeydi

6 Aydan önce yasak değil miydi yürüteç ben mi yanlış hatırlıyorum
Gerçi arkadaş benim ki 5 aylıkken yürüteçten kendi çıkıyodu demiş, teknik olarak mümkün mü o kadar küçük bebeğin bunu yapması, sanmıyorum
6. Aydan sonra oturt yürütece ve hiç acele etme, yanlış bi zorlama belkemiği omurga sisteminde zarar verebilir, her şeyi zamana ve onun kararına bırak
Gecikmiş bişey yok

ben dr sormuştum 9. aydan önce önerilmiyor demişti. ama oğlum çok gazlı kolik bebkti. ben de 5. ayda koydum.

canım 5,5 aylık bebekten biraz fazla şeyler bekliyorsun. büyüklerin de daha da fazlasını bekliyor. her bebek bir olmaz. benim oğlum canavardı mesela 3 aylıktan itibaren dönmeye başladı 4 aylıkken basıodu hiç yürüteçsiz 6-7 aylıkken emeklemeye başladı 10 aylıkken yürüdü.
bir arkadaşın bebeği de 7 aylık ama daha kımıldamıyor bile.
dediğim gibi her bebek bir değil yapı meselesi..
ayrıca yürüteç zararlı diye biliyorum ben..

benim oğlum 7 aylık daha yeni yürüteçle yürümeye başladı ki sağ sol geri yapabiliyor 5,5 aylıkken ya duruyordu ya yana ya geriye gidiyordu dert etmeyin ...herkes konuşmaya yer arar..evladınızı en iyi siz bilirsiniz..yürüteçte çok durdurtmayın maksimum 10 dk dursun ayaklarını yamuk tutuyorsa düzeltin ki öyle alışmasın ben öyle yaptım şimdi kolundan tutunca öne öne adım atmaya başladı ama dediğim gibi daha çok erken ama her çocuk bir de olmaz tabiki.

Back
X