Tecrübeli anneler yardım lutfen

Evde sürekli emziriyorum bazen yarim saatte bir bile oluyo doymasa kilo alamazdı dimi her ay 1 kiloya yakın aldı
Aynen kilo alması filan güzel normal yani hemşire de demiş size sütün var diye
Hiç endişelenmeyin sütünüz calisnca da yeter benimki 22 aylık olmak üzere hala emziriyorum
Bol bol su için süt yapan şeyler yiyin ben rezene çayı da içiyordum bazen
Ama çalışırken uykunuzu iyi alın
Benim sütü direk etkiliyordu uykusuzluk

Sürekli emdiği için hangi saatte sağarsam sağayım o zaman hep az çıkıcam 1 saat eklediği olmuyo hic

2 saat içinde mı az.. gitmeden hemen önce emzirsem 60 cc içse 2 saat sonra gelsem doymazmi

2 saatte 1 beslenme sıvı ile beslenmede zaten normal bir zaman. O yüzden 2 saat kısa gelmesin size.
Bebekler bizim gibi katı gıdayla beslenmiyor. Mide ve bağırsakları o kadarına yetiyor olsa da anne sütü mamadan daha çabuk hazmedilir.

Bir de dediğim gibi bebeğinize ne kadar yeteceğini ben bilemem gözlemlemeniz lazım ki bakacak kişi de bilsin.

Ben oğlumun 2.5 aylıkken 90cc mama içtiğini hatırlıyorum mesela. Belki sizinki daha az veya daha çok içer..

Emzirmekle, sağmak arasında da fark var bu arada. Bebekler emerken yaklaşık yüzde 30 daha fazla süt çekermiş..

Hazır da sagilmis sütünuz var mı?
Normal de 15 gün önceden sağım yapmaya başlamak iyi olur memelerin sağıma alışması için. İlk sağımda süt gelmeyebilir sutum yok ya da az diye endişe etmeyin. İş yerinde 2 kez sağım yapmaya çalışın, sütun azalmaması için.saatlerce sağım yapmak yerine kısa aralıklarla kısa sagimlar yapın.
Belli bir ölçüt yok bebek ne kadar icerse, küçük paketler yapın başta, ziyan olmasın. İlerleyen haftalarda ne kadar içtiği anlaşılır.
Biberon ile vermeyin. Meme reddi yaşama ihtimalini oldukça arttırır. Sagilmis sütü sizden içmez muhtemelen, bakım veren kim olacaksa deneme yapsın.
Son olarak ise başlamadan 2 hafta önce kademeli olarak bakıcıya alıştırsaniz iyi olurmuş ama şu 2 günde evde ufak ufak başbaşa bırakın. Ayrı bir odaya geçin mesela.ve bebeğinize ise gideceğinizi anlatın,sabahları vedalaşıp çıkın. Mümkünse uyanik olsun

sutun yogunluguna da baglı benım bazen 2 saatde bır 100 cc cıkardı bazen 10 cc bıle cıkmazdı sız sagın sagabıldıgınız kadar stok yapın buzdolabında buzlukta kalır sut bırsey olmaz ısıtır verılır 40 cc 40 cc sagın yetmezse ısıtırlar yıne sut yetmezse mama verılır sorun degıl sız nasılsa sutum var bol bol yeter dıye dıye sagın cok etkılıyor

ben aventın makınasından memnun kalmıstım almadıysanız
canavar gıbı cekıyordu sutu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…