tecrubelı anneler yardım :S

karameleq

MeLeqim ßediRim
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
220
0
26
İstanbul
34 hafdalık hamıleyım ayaklarım ve ellerım cok sısıyo yururken ayaklarımın altı aqrıyo tuzluda yemıyorum neden olabılır etrafdakıler doqumun cok zor olur dıyolar ılqısı varmı el ayak sısmesıyle doqumun yardımcı olursanız sevınırım
 


canım daha tecrübeli anne değilim ama bir kaç önerim olacak..
mesela gün içinde bacaklarını başından yüksek olacak şekilde havada tut biraz uzan öyle..
günde 2.5 lt su içmeye çalış ve günde en az 30 dk yürümeye çalış derim ben canım..geçmiş olsun..
 
benımde şişmıştı cok acıyordu ellerım sabah kalkınca ayagıma terlık ayakakbı bulamıyordum gıyecek tuzlu bende yemedım cok kıloda almadım ama ödem olabılıyor bazılarında dogumun zor olmasıyla alakası yok dogudan sonra gecıyor ben amelıyathaneden cıkınca ılk ayaklarıma bakmıstım ınmısmı dıye az ayakta durayım felaket sıserdı cok ayakta durmamaya calıs ayaklarını uzat dınlendır mümkün oldukca bırde sana önerım benım cok şişmeden tırnak batması olmustu dogumdan sonra cok cektım aman tırnak kesımıne dıkkat et batık olmasın
 

meraba canım benimde gebeliğimde ellerim ve ayaklarım çok şişmişti banada aynısını diyorlardı korkma canım Allahın izniyle hiçbirşey olmaz. benide doğumdan dolayı çok korkutmuşlardı. ama benimkisi şükür dedikleri kadar yoktu canım ben 7 tane pirinç tanesine yasini şerif okudum suni sancı anında teker,teker yuttum bence dene Allahın izniyle iyi gelicek.
 
canım bende cok sıstım sıskınlıgın sebebı ıdrarda proteın falan degılse hıc bısı olmaz korkma
benım dr bana bıde sısmedın dıyordu bende yuh dıyordum 26 kılo aldım ve 16 kılo hemen kırkım cıkana kadar gıttı tamamen sıskınlıktı yuruyemıyordum kı ben 37 haftaya kadar calıstım namazı oturarak kıldım kac ay sandalyede bacaklarımı kıvıramıyordum bıle.
dogum zor olma ısıne gelınce sısmeyenlerın cok mu kolay oluyor :) tamamen bunye ve nasıp meselesı dogum.takma kafana.
 
idrarina bakmışlardır demekki sorun yok. Doğumunla ne alakası varmış. BAzıları kötü şeyler konuşmayı seviyorlar. Takma sen kafana. İlk hamileliğimde ben yürürken ayaklarıma bakarlardı. Tanımadığım insanlar ne kadar çok şişmişsin der canımı sıkarlardı.Bazılarını da terslemiştim. Ben bilmyomuşum gibi öyle tepkiler verirlerdi ki daha çok sıkılırdır. Kilo da fazla almamıştım. Sonra ben doktorumun tavsiyesiyle yürüyüşlerimi arttırmıştım. Hem sabah hem akşam yürüyordum. Sonra şişlerim indi. Son haftaya kadar da istanbul turu yaptım. Yıllardır hafta içleri hep çalış. Ama çok ahattım ağrım sızım yoktu.Doğumum da normal başladı normal gidemedi ama sezeryanım rahattı. Sonrası da öyle.
Şimdi 27. haftadayım yürüyüş yasak, ev işi yasak, zirt pirt yatak istirahati.Yani ilk hamileliğimin tam tersi.
senin de şayet sıkıntıların yoksa bir doktoruna danış. Yürüyüşler bana çok iyi gelmişti. Sabah yarım saat akşam 45-60 dak. Sonra da ayaklarımı suda bekletip havaya kaldiriyodum. Yakında sıcaklar hepten bastıracak bakalım şişleri inmeyenler ne yapıcaz.
Allah hepimize kolaylıklar versin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…