Tecrübeli Anneler Yardım

SekerAnnee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
1.987
2.655
133
2 hafta kadar önce Doğum yaptım bebeğim biraz küçüktü ama Doğumum zor oldu Doğum sonrası WC sıkıntısı çektim sırf bu yüzden hiçbir şey yemedim içmedim. Şimdi şükür daha iyiyim. Bebeğim küçük olduğundan bir süre müşahede altında kaldı ben o ara hiç emziremedim sütümü sağdım bazen. Şuan bebeğim yanımda süt vermek istiyorum ama ne o memeye alıştı ne bende yeterince süt var. Bu durumda ne yapmalıyım, sütümü artırmaktan başlarsak neler tavsiye edersiniz sütüm nasıl yeteri kadar artar çok endişeliyim

Öncelikle emzirmek isteyeceksiniz. Sonra bol su, vakit buldukça dinlenmek, bide bende malt içeceği süt yapıyordu. Ama akıyordu yani o derece. Zamanla alışacaktır süt oturacaktır. Ha bir de biraz zaman geçince göğüsler yumuşayacak ama sakın süt yok diye düşünmeyin alışıyorlar artık ilk zaman ki gibi sert olmuyorlar. Kuzunuzu sağlıcakla büyütün ❤️

Bebek emdikçe çoğalır ..bi sekilde emmesini sağlaman lazim..
Onun dısında humana çayı bana cok iyi geliyordu hem ferahlik veriyo hem süt dolup dolup taşiyodu..bide bulgur pilavı :))
Hayirli olsun gule gule buyut bebisini

2 hafta kadar önce Doğum yaptım bebeğim biraz küçüktü ama Doğumum zor oldu Doğum sonrası WC sıkıntısı çektim sırf bu yüzden hiçbir şey yemedim içmedim. Şimdi şükür daha iyiyim. Bebeğim küçük olduğundan bir süre müşahede altında kaldı ben o ara hiç emziremedim sütümü sağdım bazen. Şuan bebeğim yanımda süt vermek istiyorum ama ne o memeye alıştı ne bende yeterince süt var. Bu durumda ne yapmalıyım, sütümü artırmaktan başlarsak neler tavsiye edersiniz sütüm nasıl yeteri kadar artar çok endişeliyim
Stresten uzak durun mutlu olun artık bir ana kraliçesiniz. Bebek emdikce artar emmezse artmaz .zamanla emmeye alışır

Öncelikli olarak emmeye alıştırmak lazım sanırım öndürler baya da aç kalacak onu düşünüyorum

Öncelikli olarak emmeye alıştırmak lazım sanırım öndürler baya da aç kalacak onu düşünüyorum
Bebeğin fıtratı zaten emmek. En büyük refleks bu onlar için. Zamanla alışacaktır bu arada aç bırakmayın bebeği kan şekeri düşer, sürekli uyur. Mesela mamasını verin 1 saat sonra falan meme verin öyle öyle bazen oynar bazen emer alışır yani

Öncelikle Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah.
Süt çoğalması icin bol bol su düzenli beslenme ve bozanın cok iyi geldigini duydum bende.
Bebeginde emdikce insallah artacak sütün gelmiyor kesildim diye sakın pes etme arkadaşım biraz zaman alsada gelecek bebeginde alisacak insallah.

Bebeğin fıtratı zaten emmek. En büyük refleks bu onlar için. Zamanla alışacaktır bu arada aç bırakmayın bebeği kan şekeri düşer, sürekli uyur. Mesela mamasını verin 1 saat sonra falan meme verin öyle öyle bazen oynar bazen emer alışır yani
Oyle olmaz acken meme emecek once. Mesela 20 dk bi memeyi 20dk obur memeyi. Hala doymazsa acliktan aglarsa mama verilebilir

Öncelikle hayırlı olsun. Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Benimde kızım bir süre hastanede kalmıştı ve meme emmeyi reddetti ama ben hiç vazgeçmedim. Kendimi hep elektrikli pompayla düzenli sağdım ( Not: Biraz yüksek devirde sağdığım için sütüm çok artmıştı o sebeple de emmekte zorlanıyordu) ve memeden emmeye zorladım.Tam 1,5 ay sürdü emmesini sağlamak. Biberon daha kolay geliyor, bebeğinize şu an da. Sabredin vazgeçmeyin. Pompayı düzenli kullanın aksatmayın derim. Sütünüz azalmasın. Ben süt kalitemi arttırmak için düzenli badem, ceviz, dut, kuru incir ve kuru kayısı tükettim. Bol su içtim. Çok su içtim. İyi beslendim. Et, tavuk,balık ve bol yeşillik. Meyve. Az bakliyat (malum çocuğa fazlaca gaz yapıyor). Bitki çayı (özellikle rezene çayı içtiğimi hatırlıyorum). Kesinlikle zeytinyağlı da tüketim. Çocuğunuzun sindirim ve boşaltım sorunları azalacaktır diye düşünüyorum. Anne ne yiyorsa bebeğe geçiyor. Yine süt miktarınızı ve süt kalitenizi arttıramadınız üzülmeyin mama kullanın. Çocuğun aç kalması daha riskli çünkü. Tekrar tebrikler.

Büyük kızımda göğüslerim sık emmesine (saat başı, yarım saatte bir) rağmen dolup taşıyordu. İkincisinde öyle olmadı. Fark ettim ki ne kadar yersem, o kadar sütüm oluyor. Kilo falan kafaya takmadım, yatmadan önce muhakkak yemek yedim. Hala gece kalkıp yiyorum. İlk 2 ay malt kullandım günde iki nadiren üç tane olmak üzere. Çok içmedim çünkü şeker değeri yüksek. Sonra dikkat ettim, sütü yapan malttan ziyade şeker. Çünkü şerbetli tatlı yiyince de aşırı sütüm oldu. Onu da kurban bayramında fark edince, maltı bıraktım. Öğlenleri tatlı yedim. Fark var mı arada derseniz yok ama malt bana pekmezli su hissi verdiği için içmekte zorlanıyordum. Bol bol süt yapıcı şeyler tüket. Tuvalete çıkma sorununu özellikle ilk kızımda yaşadım. 4-5 günde bir ağlaya ağlaya gidiyordum.

Annem de sağolsun şeftali suyu içirip durdu bana. Kendisinde ishal yapıyormuş ama şeftali kabız yapar. Kuru kayısı al canım ve kompostosunu yap, bol bol iç. Hem süt yapıyor hem de birkaç saat sonra tuvalete ne kadar rahat çıktığını fark edeceksin. Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün.

Öncelikle hayırlı olsun. Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Benimde kızım bir süre hastanede kalmıştı ve meme emmeyi reddetti ama ben hiç vazgeçmedim. Kendimi hep elektrikli pompayla düzenli sağdım ( Not: Biraz yüksek devirde sağdığım için sütüm çok artmıştı o sebeple de emmekte zorlanıyordu) ve memeden emmeye zorladım.Tam 1,5 ay sürdü emmesini sağlamak. Biberon daha kolay geliyor, bebeğinize şu an da. Sabredin vazgeçmeyin. Pompayı düzenli kullanın aksatmayın derim. Sütünüz azalmasın. Ben süt kalitemi arttırmak için düzenli badem, ceviz, dut, kuru incir ve kuru kayısı tükettim. Bol su içtim. Çok su içtim. İyi beslendim. Et, tavuk,balık ve bol yeşillik. Meyve. Az bakliyat (malum çocuğa fazlaca gaz yapıyor). Bitki çayı (özellikle rezene çayı içtiğimi hatırlıyorum). Kesinlikle zeytinyağlı da tüketim. Çocuğunuzun sindirim ve boşaltım sorunları azalacaktır diye düşünüyorum. Anne ne yiyorsa bebeğe geçiyor. Yine süt miktarınızı ve süt kalitenizi arttıramadınız üzülmeyin mama kullanın. Çocuğun aç kalması daha riskli çünkü. Tekrar tebrikler.
Çok teşekkür ederim

Hayirli olsun .
Oncelikle sütüm yok düşüncesini zihninizden atmakla baslayin .
Sütünüz var ve bebeginize yetecek .Boyle guzel telkinler verin kendinize. Yiyecek icecekten cok moral etkiliyor sütü bence .
Su an oglum 8 aylik .Ilk zamanlar mama verdik .3 .ay sonunda kendi isteğiyle mamayi birakti .Iyi ki de bırakmış emdikce çoğaldı sütüm.
Bol bol emzirin ,ten temasi kurun .Vakit buldukca uyuyun.Ben Humana Still Tea icmistim 3 4 kutu faydasini gordum. Onu da deneyebilirsiniz .

Back
X