TECRÜBELİ ANNELER YARDIM:((

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Arkadaşlar merhaba herkese günaydın
Hemen konuya girmek istiyorum benim oğlum 24 aylık çok hareketli sevecen evde tam bir canavar oyuncağını asla vermez hakkını babasına bana karşı savunan bir oğlum var ablamın 5 yaşında oğlu var onunlada sıkıntısı yok ama gelgelelim dışarıya çıkınca pusuyo parka gidiyoruz herhangi bir oyun aletiyle oynarken kendinden küçük bile biri olsa gelince hemen geri kaçılıyor annem annem bana bakıyo çok üzülüyorum
Dün gece arkadaşıma gittik oğlu benimkinden 9 ay küçük konuşamadığı için aaa uuu diye sürekli bağırıyor benimki zaten hemen pustu
Oyuncak alayım dedi çocuk alınca alamadı bütün gece yanımda sandalyede oturdu çok üzülüyorum eve gelince ağladım
İşe gelene kadar kafam hep meşguldü.
Bu sorunu nasıl aşabilirim ne olur yardımmm:(((

Benim kizimda ayni evde tam bi tatli cadi disarda ozellikle yabanci insanlarin cocuklarin icinde sut dokmus kedi gibi..cok konustum anlatmaya caliyorum ama nafile bes yasina gircek hala ayni

Canım bu biraz yapısı gereği böyle. Birde çocuk tek çocuk olunca ve anne babada konuşarak meseleleri çözen insanlar olunca çocuk maalesef dışarda da herşey oyle olacak sanıyor.
Benim kızım 7 yaşını bitirmek üzere ama hala öyle konuşuyorum ama beni anlamıyor diyor. Çünkü biz çocuklarımıza bunu öğretiyoruz. :))

Benim kizimda 26 aylik bizde de var o sorun dun aksam komsumun cocuklari geldi 11 aylik biri. kizima bagiriyor vuruyor gozunu cikaracakti neredeyse benimki hic kacmiyor yaninda pusup kaliyor. Bi tanede 5 aylik bi bebek vardi kizimda onun ustue basip kollarini sikiyor bazen cicik cicik diye seviyor. Cunku o hareketli degil sakin bi bebek digeri hareketli ve sesler cikariyo o zaman benimki de pusup kaliyor. Cocugunuz sakin bebeklerin yaninda nasil?

Benim ufaklık sakin bebek gördümü yaklaşıp sevio elini tutmaya çalışıyo saçlarını okşuyor ama karşıdan bir tepki gördümü hemen pusuyo çözüm bulamıyorum ne yapacağımı şaşırdım

Zamanla kendini savunmayı öğrenir. Fazla saldırgan olmasına iyi değil zaten. Siz müdahele etmeyin kendi karakterini kendi oluşturmalı. Dönemsel olarak belli eder kendini zaten 3 yaşına geldiğinde çok daha etkili olur karakteri

Canım bu biraz yapısı gereği böyle. Birde çocuk tek çocuk olunca ve anne babada konuşarak meseleleri çözen insanlar olunca çocuk maalesef dışarda da herşey oyle olacak sanıyor.
Benim kızım 7 yaşını bitirmek üzere ama hala öyle konuşuyorum ama beni anlamıyor diyor. Çünkü biz çocuklarımıza bunu öğretiyoruz. :))
Kesinlikle biz eşimle çok dikkat ediyoruz annecim küçük daha koşuşamıyor sevelim öpelim büyüklere saygılı olalım anlatıyoruz
evdede yüksek çıkmıyor sesimiz aslında doğrusunu yapıyoruz ama dışarda pusup kalıo gözüme bakıyo annem dio içim acıo çok:(

Selam canim
Bunu sakin ama sakin kafana takma iki cocuk annesi olarak sunu diyebilirim ki tamamen gecici bir durum kizim 9 yasinda ve 3 yasina kadar herkesten herseyden korkugordu hemen siniyordu evde de cok hareketliydi bende cok kafama taktim bu konuyu kizimda ama 3 yasindan sonra masallah oyle bir acildiki simdi kendi hakkini savunmakla kalmiyor kardesinin kini bile savunuyor masallah ve ayni sekilde oglumda oyle oldu 2 yasina kadar herseyden cekiyordu inanki ama odda masallah 2 den sonra acildi o yuzden hiiic kafana takma disariya karsi illa biraz cekinceleri oluyor korkuyorlar ama buyudukce heesey duzeliyor. Oyle bir acilir oyle bir kendini savunur ki sen bile sasarsin sen bu gunlein tadini cikarmaya bak bosver onlari takmayi:KK200:

hanfendı ben 7. sınıfa gıdene kadar evde canavar dısarda bır ıkı arkadasmla oynuyordm okula gıdınce pusup kalıyorudm sonra sonra kalabalıga alısnca gecıyor bı sorun degıl bu cok kalabalıga sokun gecerr

Kesinlikle biz eşimle çok dikkat ediyoruz annecim küçük daha koşuşamıyor sevelim öpelim büyüklere saygılı olalım anlatıyoruz
evdede yüksek çıkmıyor sesimiz aslında doğrusunu yapıyoruz ama dışarda pusup kalıo gözüme bakıyo annem dio içim acıo çok:KK43:
Kıyamam çok iyi anlıyorumm seni cidden. Hatta arkadaşlarım çoğu diyor ki bu çocuk bu kadar kibarlıkla çabuk yorulur hayattan.

Aynı durumları yaşadım bende. Hiç endişe etmeyin geçici bir dönem bu. şimdi oğlum 4.5 yaşında kendinden büyük çocuklara bile cevaplar veriyor bağıra bağıra sasiyorum bu benim oğlum mu diye:) Canınızı sikmayin, kendini savunmayı öğrendiğinde özgüven kazanacaktır:)

Konuştukça içim rahatlıyor şuanda akşam çok etkilendim çok üzüldüm kendinden küçük çocuktan korkması beni üzdü

hanfendı ben 7. sınıfa gıdene kadar evde canavar dısarda bır ıkı arkadasmla oynuyordm okula gıdınce pusup kalıyorudm sonra sonra kalabalıga alısnca gecıyor bı sorun degıl bu cok kalabalıga sokun gecerr
İşten çıkıp her akşam mutlaka parka götürüyorum hafta sonu denize ablamın oğlu var çocuklu ailelere gitmeye özen gösteriyorum elimden geleni yapıyorum sadece çalışan anne olmamla ilgisi var mı bide onu merak ediyorum

Selam canim
Bunu sakin ama sakin kafana takma iki cocuk annesi olarak sunu diyebilirim ki tamamen gecici bir durum kizim 9 yasinda ve 3 yasina kadar herkesten herseyden korkugordu hemen siniyordu evde de cok hareketliydi bende cok kafama taktim bu konuyu kizimda ama 3 yasindan sonra masallah oyle bir acildiki simdi kendi hakkini savunmakla kalmiyor kardesinin kini bile savunuyor masallah ve ayni sekilde oglumda oyle oldu 2 yasina kadar herseyden cekiyordu inanki ama odda masallah 2 den sonra acildi o yuzden hiiic kafana takma disariya karsi illa biraz cekinceleri oluyor korkuyorlar ama buyudukce heesey duzeliyor. Oyle bir acilir oyle bir kendini savunur ki sen bile sasarsin sen bu gunlein tadini cikarmaya bak bosver onlari takmayi:KK200:
Çok teşekkür ederim umarım haklı çıkarsınız çünkü müdahale de edemiyorum sende vur bağır çağır demiyorum kendi kendine atlatsın istiyorum ama inanın ki kendim çok takıyorum ağlıyorum

Çok teşekkür ederim umarım haklı çıkarsınız çünkü müdahale de edemiyorum sende vur bağır çağır demiyorum kendi kendine atlatsın istiyorum ama inanın ki kendim çok takıyorum ağlıyorum
Canim inanki ilerde cok pisman olacaksin bu kadae uzuldugun icin buna emin ol dedimya benim cocuklarim daha fenaydi.sende goreceksin zamanla nasil degistigini:)

Back
X