tecrübeli anneler yardım

NergisOz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2016
39
44
3
meraba arkadaşlar. bi oğlum var 10 gün sonra 6. ayımız biticek. bu zamana kadar emzirdim sadece ama artık ek gıdaya geçme zamanımız geldi. etrafımda yardım alabiliceğim kimse yok maalesef. meyve suyu meyve püresi ve sebze püresi verdim şimdiye kadar. ama artık farklı bişeyler denemek istiyorum. patates havuç elma armut ve muz dışında bişey vermedim. ektra farklı olarak ne verebilirim yardımcı olurmusunuz..?

Brokoli ve karnabahar haslayip eline verebilirsiniz en azindan tadini ogrenir kendi kendine yemek hosuna gidecektir

meyve filesi aldım ama herşeyi ağzına sokan çocuk fileyi bi türlü ağzına almak istemiyor mecbur kaşıkla veriyorum bende. peki karnıbaharı diğerleriyle karıştırıyımmı yoksa tekmi veriyim. bu arada cevap için teşekkürler..

Ben ogullarimda ek gidaya gectigimde Ilk Bir kac hafta sadece sebze purest verdim. Patates havuc puresi gibi. Daha sonra keeeviz sapi, ispanak gibi sebzeler ekledim. Sebzelere iyice alistiktan sonra meyve puresi vermeye basladim. Ek gidaya basldiktan 4 5 hafta sonra tavuk ve balikta ekledim purelerine. Pirincte ekleyebilirsin. Meyvali yogurt verebilirsin. Tabiki butun sebzeleri tavuk veya balik hangi etti kullaniyorsan hasla ve blender dan gecir. Sebze corbasi tarhana corbasida verebilirsin.

Blendirdan gecirmek cocuklarin cigneme kabiliyetlerinin kaybolmasina neden olur yiyebilecegi boyutta elle parcalara ayrilabilir yada taneleri hafiften agiza gelecek sekilde robottan gecirilebilir kuzenimin kizi var masallah 7 aylik kanabahardan mucver yapiyo eline veriyo patates haslayip eliyle kucuk kucuk veriyo masallah disleri dokulmus dedeler gibi cigniyo agzini sapirdatiyo:) bende ogluma elimden geldigince pure vermedim

Blendirdan gecirmek cocuklarin cigneme kabiliyetlerinin kaybolmasina neden olur yiyebilecegi boyutta elle parcalara ayrilabilir yada taneleri hafiften agiza gelecek sekilde robottan gecirilebilir kuzenimin kizi var masallah 7 aylik kanabahardan mucver yapiyo eline veriyo patates haslayip eliyle kucuk kucuk veriyo masallah disleri dokulmus dedeler gibi cigniyo agzini sapirdatiyo:) bende ogluma elimden geldigince pure vermedim
Haha Evet cok tatli yiyorlar :) ben Ilk 7 8 hafta pure verdim. Sonra normal yemek gibi pisirip verdim. Ellerine damaklariyla ezebilecekleri kadar yumusak haslnmis sebze ve meyva tabiki de verdim. Suan 15 ayliklar Allaha sukur herseyi Bir Guzel cigneyip yiyebiliyorlar. Tabiki her bebek farklidir. Daha erken veya gec verenlerde vardir.

Ben ogullarimda ek gidaya gectigimde Ilk Bir kac hafta sadece sebze purest verdim. Patates havuc puresi gibi. Daha sonra keeeviz sapi, ispanak gibi sebzeler ekledim. Sebzelere iyice alistiktan sonra meyve puresi vermeye basladim. Ek gidaya basldiktan 4 5 hafta sonra tavuk ve balikta ekledim purelerine. Pirincte ekleyebilirsin. Meyvali yogurt verebilirsin. Tabiki butun sebzeleri tavuk veya balik hangi etti kullaniyorsan hasla ve blender dan gecir. Sebze corbasi tarhana corbasida verebilirsin.
o zaman bende yavaş yavaş başka şeyler karıştırmaya başlıyım içine. salça tuz ve şeker yok diye biliyorum doğrudur dimi. bide pirinç unundan muhallebi diyolar ona erkenmi daha

o zaman bende yavaş yavaş başka şeyler karıştırmaya başlıyım içine. salça tuz ve şeker yok diye biliyorum doğrudur dimi. bide pirinç unundan muhallebi diyolar ona erkenmi daha
Evet salca tuz falan koyma yemeklerine. muhallebi verebilirsin :)

pirinç unu yerine pirinci doğrudan haşlayıp vermek daha mantıklı. pirinç zaten glisemik indeksi yüksek bir gıda, hele ki pirinç unları işlem görmüş olduğundan daha riskli. bu yaştaki beslenmesi hücre yapılanmasını belirlediğinden ilerideki beslenme alışkanlıkları ve gıdalara karşı vücudun verdiği tepkileri de belirliyor, o yüzden küçük yaşta en sağlıklı beslenme ile temelleri iyi atmak lazım. açıkçası ben kendim de pirinç unu tüketmemeye çalışıyorum. küçük yaşta doğal sebze meyveler ve tahıllarla beslenmek varken işlenmiş gıdalarla bünyeyi yüklememek lazım.
hazır gıdalar da ekstra şeker yüklü. markette satılan hiçbir hazır ürünü kullanmamak gerek. bunun yanında çok asitli meyveler yerine lif oranı yüksek meyve sebzeler daha uygun (elma, muz gibi..) hem tok tutuyor hem de mideyi ve bağırsakları daha az rahatsız ediyor.
bir de özellikle yeşil sebzeleri (ıspanak gibi) mümkünse metal ile temas ettirmemek gerekiyormuş, bunu da annemden öğrenmiştim. mutfak robotu ve metal bıçaklar yerine ben ahşap bıçakla kesip ve yine ahşap çatal- kaşık ile eziyorum, bu da akılda bulunsun.
sevgi ve sağlıkla büyüsün yavrunuz..

Back
X