• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrubeli anneler yardimmm

stepfordk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
590
783
158
Aydın
Dogum yapali bugun 17 gun oldu ve benim derdim yeni dogum yapanlarin rahatsiz oldugu durumun tam tersine sutumun cok fazla olmasi
Bebegimi emzirdikten 2 saat sonra falan goguslerim cok sisiyo ve agri yapiyo, gogus kalkani kullaniyorum ici sut doluyo surekli, kalkan kullanmazsam kiyafetlerim sute bulaniyo surekli
bebegim icin mutluyum tabi ki emzirebiliyorum cok sukur yeterince ama bunun da fazlasi zorluk yaratiyo grcekten, benim size sorum sutum ne zaman bebegime tam yetebilecek fazla gelmicek duruma gelir
henuz lohusa oldugum icin disari cok cikmiyorum ama bu durumda disari ciktigimda her tarafim sut olacagi icin ne yaparim die dusunuyorum surekli
Ne zaman normal olucak sutum, goguslerim sismicek ve agrim olmicak acaba

Dogum yapali bugun 17 gun oldu ve benim derdim yeni dogum yapanlarin rahatsiz oldugu durumun tam tersine sutumun cok fazla olmasi
Bebegimi emzirdikten 2 saat sonra falan goguslerim cok sisiyo ve agri yapiyo, gogus kalkani kullaniyorum ici sut doluyo surekli, kalkan kullanmazsam kiyafetlerim sute bulaniyo surekli
bebegim icin mutluyum tabi ki emzirebiliyorum cok sukur yeterince ama bunun da fazlasi zorluk yaratiyo grcekten, benim size sorum sutum ne zaman bebegime tam yetebilecek fazla gelmicek duruma gelir
henuz lohusa oldugum icin disari cok cikmiyorum ama bu durumda disari ciktigimda her tarafim sut olacagi icin ne yaparim die dusunuyorum surekli

Doğum yapmadım ama annemin de öyleymiş, ablamın da iki bebeğinde de öyleydi. Sırılsıklam olurdu üstü başı. Göğüs pedi falan bi işe yaramazdı. Sanırım 6 ay civarı azalır. Bebeğin çok küçük daha tam ememiyor olabilir. Ya da emeceğinden fazla sütün vardır. Daha çok emmeye başlayınca biraz düzelir. Ama ablam emzirmeyi bırakana kadar çekti bu derdi.

mrb canım öncelikle geçmiş olsun allah bebegini sağlıkla büyütmeni nasip etsin benimde ilk doğumumda aynı sorunum vardı hatta aynı gün doğum yaptıgım arkadaslarımın sütü olmadığı için onların bebeklerini bile emzirdim kırkım cıktıktan sonra normale döndü süt miktarı emzirmediğim dönemlerde içime havlu koyardım oda yarım saat dayanmazdı edindiğim tecrübeye göre sana şunu söyliyim bebeginin suan emmeye cok gücü olmadığı için tüm sütü bitiremiyor dolayısıyla birikiyor kendini sağabilirsin eczanede pompalar var sağmak için ara ara sağ kendini yoksa göğüsünün ucu çatlar ve kanar umarım azda olsa yardımım olmuştur.bunlar ne kadar bize sıkıntıda verse çok güzel günlerdesin keyfini çıkar bebişi öptümmmm:54::54::54:

Fazla olan sütünüzü depo yapsanız aslın da ne iyi olur.
Hiç belli olmaz sütünüz şu an çok ama hep böyle gideceğinin garantisi yok.
Sütüm başlar da iyi gelirken zamanla çok azaldı .

kızım 15 aylık,hala sabah kalktığımda yatak sırılsıklam süt..

ben hıc yapmadım ama fazlasını pompayla sağıp,dondurucuya koyuyorlar..

aşırı akması sanırım 3 ayda duruluyor bıraz..

bıde yaz geliyor,göguslerın felaket kokacak akan sütten dolayı..

mrb canım öncelikle geçmiş olsun allah bebegini sağlıkla büyütmeni nasip etsin benimde ilk doğumumda aynı sorunum vardı hatta aynı gün doğum yaptıgım arkadaslarımın sütü olmadığı için onların bebeklerini bile emzirdim kırkım cıktıktan sonra normale döndü süt miktarı emzirmediğim dönemlerde içime havlu koyardım oda yarım saat dayanmazdı edindiğim tecrübeye göre sana şunu söyliyim bebeginin suan emmeye cok gücü olmadığı için tüm sütü bitiremiyor dolayısıyla birikiyor kendini sağabilirsin eczanede pompalar var sağmak için ara ara sağ kendini yoksa göğüsünün ucu çatlar ve kanar umarım azda olsa yardımım olmuştur.bunlar ne kadar bize sıkıntıda verse çok güzel günlerdesin keyfini çıkar bebişi öptümmmm:54::54::54:

Benimde pompam var ilk zamanlar sagip buzluga kouyodum ama sagdikca daha da artti sutum o yuzden biraktim sagmayi, gogsume koydugum kalkanin icinde biriken sutleri buzluga atiyorum simdiden doldu buzluk

Fazla olan sütünüzü depo yapsanız aslın da ne iyi olur.
Hiç belli olmaz sütünüz şu an çok ama hep böyle gideceğinin garantisi yok.
Sütüm başlar da iyi gelirken zamanla çok azaldı .

Depo yapiyorum sutumun fazlasini buzlukta 4-5 litreye yakin sutum oldu bile

kızım 15 aylık,hala sabah kalktığımda yatak sırılsıklam süt..

ben hıc yapmadım ama fazlasını pompayla sağıp,dondurucuya koyuyorlar..

aşırı akması sanırım 3 ayda duruluyor bıraz..

bıde yaz geliyor,göguslerın felaket kokacak akan sütten dolayı..

Aman allahim 15 ay dusunemiyorum bu derdi, simdiden koku yapiyo zaten
kendimden tiksindim resmen

Doğum yapmadım ama annemin de öyleymiş, ablamın da iki bebeğinde de öyleydi. Sırılsıklam olurdu üstü başı. Göğüs pedi falan bi işe yaramazdı. Sanırım 6 ay civarı azalır. Bebeğin çok küçük daha tam ememiyor olabilir. Ya da emeceğinden fazla sütün vardır. Daha çok emmeye başlayınca biraz düzelir. Ama ablam emzirmeyi bırakana kadar çekti bu derdi.

Off ne zormus emzirme olayi, millet cok zevkli falan diyo ama ben bezdim ustumun basimin sut kokmasindan, umarim kisa zamanda duzene girer sutum

Depo yapiyorum sutumun fazlasini buzlukta 4-5 litreye yakin sutum oldu bile

Oyyy maşşallah ya , sağa sola sütü olmayan annelere söyleyin az nazar değdirsinler dicem de bu sefer hepten kesilmesin :)
Benim sütüm olmuyordu sırf bu yüzden emziren annelerin yanına girmem , o kadar süt nasıl geliyor şaşırıyorum çünkü.
Bu arada sütün bol olması yoğun olmamasından kaynaklanıyor sanırım şöyle bir bardağa koy dolapta dursun üste çıkan katmana bak bakalım yoğun mu az mı.

Oyyy maşşallah ya , sağa sola sütü olmayan annelere söyleyin az nazar değdirsinler dicem de bu sefer hepten kesilmesin :)
Benim sütüm olmuyordu sırf bu yüzden emziren annelerin yanına girmem , o kadar süt nasıl geliyor şaşırıyorum çünkü.
Bu arada sütün bol olması yoğun olmamasından kaynaklanıyor sanırım şöyle bir bardağa koy dolapta dursun üste çıkan katmana bak bakalım yoğun mu az mı.

Zaten biberonda biriktiriyorum fazla sutu, biberonun uzerinde kaymak gibi bi tabaka olusuyo iyi bisey mi kotu mu bilmiyorum

Zaten biberonda biriktiriyorum fazla sutu, biberonun uzerinde kaymak gibi bi tabaka olusuyo iyi bisey mi kotu mu bilmiyorum
Sütün de kaliteli demek üstün de oluştuğuna göre , bir müddet idare et arkadaşım sana sıkıntı versede hiç olmamasından evla.
Sütü hiç gelmeyenleri bir dinlesen hiç gözüne gelmez sütünün çok olması ...
Bir ay için de falan toparlanır merak etme .

Emzirdikten sonra goguslerinize (ustune) buz paketleri koyun. Sut uretimini azaltir buz.

Sütün de kaliteli demek üstün de oluştuğuna göre , bir müddet idare et arkadaşım sana sıkıntı versede hiç olmamasından evla.
Sütü hiç gelmeyenleri bir dinlesen hiç gözüne gelmez sütünün çok olması ...
Bir ay için de falan toparlanır merak etme .

Evet sutumun olmamasi da zor bi durumdur mutlaka ama bu durum da cok can sikici, sanki normal hayata hic donemicekmisim gibi geliyo her tarafim sut kokuyo kiyafetlerim temiz kalmiyo hic, goguslerim sut doldugunda cektigim agri da cabasi
umarim dedigin gibi kisa surede duzene girer hersey

Ha soru ne zaman yeterli olacagiymis, tekrar okudum. :)
Benim bir arkadasim dogum yaptiktan birkac ay sonra hala cok sut uretmekten sikayet ediyordu. Yani hic belli olmaz. Cunku vucut arz-talep olarak sut yapar. Ne kadar emzirirsen o kadar sut uretir. Ama cocuk buyudukce daha cok icmeye baslayacak. Zamanla daha iyi bosaltacak. Bir de emzirme sikligi azalinca sut uretimi de kendiliginden yavaslar.

Slm Cnm bende doğum yapali 7 ay 22 gün oldu benim de daha coktu gogus pedi kullanmama rağmen günde en az 4 kez üstümü değiştirmek zorunda kalirdim.sutunu sagman gerek ancak oyle rahatlarsin şu an bile sutum çok masallah buzluk ağzına kadar süt doluydu(attım) eskiye nazaran iyiyim merak etme zamanla eksilecek ne güzel sutun bol ama ışte fazla olmasida bir zorluk

Slm Cnm bende doğum yapali 7 ay 22 gün oldu benim de daha coktu gogus pedi kullanmama rağmen günde en az 4 kez üstümü değiştirmek zorunda kalirdim.sutunu sagman gerek ancak oyle rahatlarsin şu an bile sutum çok masallah buzluk ağzına kadar süt doluydu(attım) eskiye nazaran iyiyim merak etme zamanla eksilecek ne güzel sutun bol ama ışte fazla olmasida bir zorluk

Ne zamandan itibaren azalmaya basladi sutun

Ne zamandan itibaren azalmaya basladi sutun

6.ayda zaten ek gidaya başlayınca eksiliyor
süt yapan üç şey var Cnm uyku stressiz hayat ve su ama 4.ve 5.ayda
eskisi gibi rrahatsiz verecek derecede olmayacak
ben dışarı çıkıncaa sütumu sagadim.süt sagdigim cam biberonu kaynamis suya koyar
çantaya koyardım cam olduğu için sogumuyor acikinca verirdim
yada süt sagman pompası tasirdim kızım acikinca sagar verirdim
sutunun çok olmasını degerlwndir bence

Son düzenleme:
Benim de oyleydi eve sut dagma makinasi almak zorunda kaldik.ev icin olanlar bosaltamiyordu hastanelik oluyordum surekli..bildigin hastane isi makina kiralik ben fazlasindan bebegime yogurt mayaliyordum.arkadaslarim cok dalga gecerdi bu yogurt isiyle..

Sizde simdilik dondurup bebeginiz biraz buyuyunce yogurt isine gecebilirsiniz

Benim de oyleydi eve sut dagma makinasi almak zorunda kaldik.ev icin olanlar bosaltamiyordu hastanelik oluyordum surekli..bildigin hastane isi makina kiralik ben fazlasindan bebegime yogurt mayaliyordum.arkadaslarim cok dalga gecerdi bu yogurt isiyle..

Sizde simdilik dondurup bebeginiz biraz buyuyunce yogurt isine gecebilirsiniz

Annem de ilerde bebege muhallebi yapariz diyo fazla sutler icin

Back
X