tecrübeli anneler

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Tecrübeli anneler bir sorum var dr.lar 1 yasina kadar bebeğinizi sırt üstü yatırın,yüz üstü yatırmayin diyor ya,kızim farkettim ki son birkaç gündür kendi kendine dönüyor ve onu yuz üstü uyurken buluyorum,kafasinı guzelce yana dogru ayarlamiş elinin ustunde uyuyor ben de elleyemiyorum rahatini bozmak istemiyorum ama dr.larin makalelerinde yüz üstü uyuyorsa hep kontrol edin diyor e ben napayim uyumayayim mi? biz birlikte uyuyoruz ama kızıma yastik kullanmiyorum,7 aylık bebek kendini nefes alacak şekilde ayarlayamaz mı?Büyüdü artık diyorum ben ama içimde rahat değil

Bence büyüdüğü için bişey olmaz .doğal bir surec artık .istemesende dönme hareketleri yapacak sonra emekleyecek reflu şikayeti yoksa yatsın artık kollarını kullanılıp yana döner nefesi tikanirsa

yanında kalmak şartıyla ben bebeğimi minicikken bile yüzüstü yatırdım. seviyolar öyle yatmayı . uykusunun yüzüstüyken daha uzun , sıçramalarının daha az olmasından varmıştım bu kanıya. ve kısıtlamadım. ama dikkat isteyen bi konu elbette

Kendi kendine dönüyorsa rahatsızlığı veya rahat ettiği pozisyonu kendi ayarlayabilir. Ama artık yastık kullanmaya başlayın yüz üstü yatıyorsa.

Bence büyüdüğü için bişey olmaz .doğal bir surec artık .istemesende dönme hareketleri yapacak sonra emekleyecek reflu şikayeti yoksa yatsın artık kollarını kullanılıp yana döner nefesi tikanirsa
bence de yani kendini yüz üstü konuma getirebilen bebek kendini nefes alacak şekilde de ayarlar diyorum ama anneme dr. böyle böyle diyor filan deyince yok sık sık kontrol et falan filan diye beni panikletince korktum açıkçası

Bebekler ilk 4-6 ay sırt üstü yatırılmalı ki ani bebek ölümü olmasın.Bebeğiniz 7 aylık ve dönmeye başladığı için sorun olmaz. Benim kızım da dönmeye başladığımdan beri hep yüz üstü yattı ki hâlâ öyle yatıyor.
1 yaşına kadar da yastık önerilmiyor zaten. Öksürüğü olduğu dönemler haricinde yastık kullanmadık. 1.5 yaşından sonra yavaş yavaş yastığa alıştırdım.

bence de yani kendini yüz üstü konuma getirebilen bebek kendini nefes alacak şekilde de ayarlar diyorum ama anneme dr. böyle böyle diyor filan deyince yok sık sık kontrol et falan filan diye beni panikletince korktum açıkçası
Benim 2 cocugum var .Bende dikkat ettim ilk zamanlar özellikle ilk üç ay çünkü tv de izledim doktor ilk 3 ay bebekler yuz ustu yatinca kendilerini anne karnında sanıp nefes almayı bırakıyorlar demişti.sizinki büyümüş siz öyle yatirsanizda en azından ben öyle yatiriyordum bir bak misin ters dönmüş ayak bi yerde kafa bir yerde zaten engelleyemezsin.ama çok tedirgin oluyor san bebek telsizi al aksam da kendi yatağında senin odada yatsın biraz daha buyuyuncete kadar.

Devamli dikatli olunmasi lazim bence.. Sırt ustundede, cocuk kusmunda boguluyor.. Hastanedeyken yanimda cift vardi bebeklerin yanindan ayrildilar, o sirada bebek kustu ve gargara yaparsin ya oyle ses cikarmiya basladi iceriye abim girdi ve bebegi yan cevirdi .. Allah gostermesin, kimsenin basina gelmesin.. Bebisin 7 aylik artik kaslari gelismistir ve kendisini kurtarir.. Benim bebislerim ve yengemin bebisleri devamli karin ustu uyudular..

Ben ogluma dogdugunda yan yatırma yastıgı almıstım tam hatırlamıyorum ama sanırım 6.aya kadar onda yatırdım sonra içine sıgmamaya baslayınca bırakmıstım :)

Back
X