Mamaya alıştırmayın emzirin emdikçe sut artar mamanın tadına alıştığı zaman sütü almaz birde biberinde emmek kolayına geliyor emdiği zaman zorlanıyor15 gün oldu doğum yapalı. Sütüm var. İlk günler meme ucu yarası olduğum için emzirirken çok zorlandım. Maalesef mamaya bulaştık. Meme ucu yaralarım iyileşti emzirmeye devam ediyorum. Geceleri uyurken emzirdiğimde sıkıntı olmuyor zaten uykulu oluyor hep ama gündüzleri ve akşamları doymuyor. Emziriyorum 10 dk emip bırakıyor. Uyuyup kalıyor. Ben de emmediği için yatağına koyuyorum ama aradan on dk geçmeden başlıyor mızırdanmaya trkrar emziriyorum tekrar 5-10 dk oluyor. Böyle bir saat geçiyor ama sütle doyuramıyorum. En son yine mama vermez zorunda kalıyorum. Bu sefer rahatlıyor karnı doyuyor ve uyuyor ama emzirirken uyutamıyorum. Anlamadım sütümde mı problem var yoksa mama mı uyuşturup uyutuyor anlayamıyorum.
Her apladığında emzitin kesınlıkle mama fılan vermeyın..emerken yorulup uyuması normal dolayısıyla tam emmedığı için hemen acıkıyor buda normal.neden mama verıyorsunyz kolaya kaçıyorsunyz anlamadım..benım oğlumda gögüs ucumdan kan geldiğini bılırım yınede emzırdım bı kere agzına mama koymadım aslaa..annelik böyle işte hep kendınden ödğn vermek..bol bol emzıtın zamanla düzene gırecektır15 gün oldu doğum yapalı. Sütüm var. İlk günler meme ucu yarası olduğum için emzirirken çok zorlandım. Maalesef mamaya bulaştık. Meme ucu yaralarım iyileşti emzirmeye devam ediyorum. Geceleri uyurken emzirdiğimde sıkıntı olmuyor zaten uykulu oluyor hep ama gündüzleri ve akşamları doymuyor. Emziriyorum 10 dk emip bırakıyor. Uyuyup kalıyor. Ben de emmediği için yatağına koyuyorum ama aradan on dk geçmeden başlıyor mızırdanmaya trkrar emziriyorum tekrar 5-10 dk oluyor. Böyle bir saat geçiyor ama sütle doyuramıyorum. En son yine mama vermez zorunda kalıyorum. Bu sefer rahatlıyor karnı doyuyor ve uyuyor ama emzirirken uyutamıyorum. Anlamadım sütümde mı problem var yoksa mama mı uyuşturup uyutuyor anlayamıyorum.
Hanımlar yanlış anlamayın meme ucum yatarken de emzirdim ağlaya ağlaya bağıra çığıra emzirdim. Sadece bir gün sütü sağdık onda da aç kaldığı için sarılık oldu hastaneye yatırdık çocuk aç kalmasın diye mama takviye ettik sarılığı atması için o zaman da emzirdim. Emzirmekten kaçmıyorum aksine mamayı ben hiç istemedim eşim almış gelmiş verdiler sarılık olduğu için bir şey diyrmedim. Meme uçlarımda iyileşti şükür ki. Zaten her öğün mama vermiyorum bazen bir saat uğraşıyorum emsin diye ama saat başı da emzirmek durumunda kalıyorum göğsüme süt dolmadan emzirince de verimli Olmuyor. Çocuk aç kalıyor bu sefer ağlıyor ben de o zaman çaresiz mama veriyorum. İki memeyi sağdığım da 60-65 ml süt çıkıyor bazı zaman o bile yetmiyor yine istiyor.
Sağdığınızda gelen sütle bebeğin çektiği süt miktarı farklı bununla kıyaslamayın. Ağlaması verimli olmadığını göstermez ben 18 ay resmen memem dışarda gezdim üstümü kapatmaya fırsatım olmuyordu sürekli emzirmekten. Ayrıca süt bebek emdikçe üretilir. Siz verimli olup olmadığını düşünmeyin her ağladığında emzirin. Bebek çok küçük. Sürekli emecek sürekli ağlayacak ve isteyecek bu böyle. Bunu kabullenin.Hanımlar yanlış anlamayın meme ucum yarayken de emzirdim ağlaya ağlaya bağıra çığıra emzirdim. Sadece bir gün sütü sağdık (ilk günlerde onu da beceremedik) onda da aç kaldığı için sarılık oldu hastaneye yatırdık çocuk aç kalmasın diye mama takviye ettik sarılığı atması için o zaman da emzirdim. Emzirmekten kaçmıyorum aksine mamayı ben hiç istemedim eşim almış gelmiş verdiler sarılık olduğu için bir şey diyrmedim. Meme uçlarımda iyileşti şükür ki. Zaten her öğün mama vermiyorum bazen bir saat uğraşıyorum emsin diye ama saat başı da emzirmek durumunda kalıyorum göğsüme süt dolmadan emzirince de verimli Olmuyor. Çocuk aç kalıyor bu sefer ağlıyor ben de o zaman çaresiz mama veriyorum. İki memeyi sağdığım da 60-65 ml süt çıkıyor bazı zaman o bile yetmiyor yine istiyor.
15 gün oldu doğum yapalı. Sütüm var. İlk günler meme ucu yarası olduğum için emzirirken çok zorlandım. Maalesef mamaya bulaştık. Meme ucu yaralarım iyileşti emzirmeye devam ediyorum. Geceleri uyurken emzirdiğimde sıkıntı olmuyor zaten uykulu oluyor hep ama gündüzleri ve akşamları doymuyor. Emziriyorum 10 dk emip bırakıyor. Uyuyup kalıyor. Ben de emmediği için yatağına koyuyorum ama aradan on dk geçmeden başlıyor mızırdanmaya trkrar emziriyorum tekrar 5-10 dk oluyor. Böyle bir saat geçiyor ama sütle doyuramıyorum. En son yine mama vermez zorunda kalıyorum. Bu sefer rahatlıyor karnı doyuyor ve uyuyor ama emzirirken uyutamıyorum. Anlamadım sütümde mı problem var yoksa mama mı uyuşturup uyutuyor anlayamıyorum.
Ben de öylw yapıyorum. Ayak gıdıklamak burnuna. Vurmak alt açmak uyandırmak için elimden geleni yapıyorum. Uyanmıyor. Çok derin uyuyor. Şimdiki doktorumuz 2 saatte bir değil de çocuk acıkıp ağlayınca emzir ve bi öğünde bi memeni emzir dedi. Bilemedim. Biri öyle diyor diğeri başka.Hastanedeki bebek hemşiresi 20 dk kadar emzirirsen yeterli olur demişti, ilk başlarda 10dk sağ, 10 dk sol meme olarak. Sonraki emzirmede son emzirdiğin memeden başlayacakmışsın. Yani önceki emzirme sağ-sol yaptıysan bir sonrakinde sol-sağ yapacaksın. Bebek iyice emmeye başladığı günlerde de artık emzirme süresince meme değiştirmeye gerek kalmıyormuş. Ve 20 dk süresince bebek uyursa ayağından gıdıklayıp uyandır ki doysun demişti. 20dk içinde kesinlikle uyumasına izin vermeyecekmişsin. Ama 20 dk sonra uyuyabilirmiş. Burada bebek hemşiresi varsa daha düzgün bilgi verebilir. Güle güle büyütün bebeğinizi. Daha çok küçük, bunlar normal. Ben 1 aylıkken konu açmıştım hep memede bu böyle mi geçecek hayatım diye :) sonra baya düzene oturuyor. Canınızı sıkmayın. Şu an o da sudan çıkmış balık gibi.
Ben de öylw yapıyorum. Ayak gıdıklamak burnuna. Vurmak alt açmak uyandırmak için elimden geleni yapıyorum. Uyanmıyor. Çok derin uyuyor. Şimdiki doktorumuz 2 saatte bir değil de çocuk acıkıp ağlayınca emzir ve bi öğünde bi memeni emzir dedi. Bilemedim. Biri öyle diyor diğeri başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?