Bebek Beslenmesi Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu konuda doğru olan nedir bilemedim açıkcası, Büyük oğluma bebekliğinde çok fazla şey yedirmedim hep anne sütü alsın diye .Şu an 11 yaşında her şeyi seçer doğru dürüst yediği yemek yok. Küçük oğlumu emziremedim o yüzden erken başladık ek gıdaya ,şu an 8 yaşında herşeyi yer hiç yemek ayırt etmez o yüzden erkenden en azından tadlarına alıştırmak doğru bir yaklaşım olabilir gibi geliyor.
Evet haklısınız.bende yemek ayırt etmesin diye vermeye çalışıyorum ama almıyor. Heralde büyüdüğünde küçük oğlunuz gibi olcak

Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Biliyorum yeri burası değil ama daha fazla kişiye ulaşması için buraya açtım..lütfen taşınmasın.
Bebeğim 7 aylık ama anne sütünden başka hiçbir besin almıyor..her türlü şeyi denedim evde yaptım olmadı,kavanoz maması sever dedim olmadı.. En basit muhallebi,yoğurt olayını bile yemiyor. Doktorumuz yavaş yavaş alışır diyor ama sırf yemek ayırt etmesin diye 4. Aydan sonra tattırmak amaçlı hep yapıp verdim. 3 aydır alıştıramadım. Ağzını kilitliyor ve açmıyor... Kızımn ayında arkadaşlarım sebzelerin içine kıyma koyup yediriyor.. Kilo alımı oldukça iyi sevindiğim tek şey bu. Kimi diyorki sütün yetiyor kafana takma. Kimi diyor ki tamam anne sütü alması iyi ama artık başka gereksinimleri de başladı yemesi lazım... Bilemedim sizce? Siz nasıl yedirdiniz? Ne yapmam gerekiyor?
Teşekkür ederim...
Merhaba,
Ben tecrubeli bir anne degilim hatta anne degilim :)
Cokcuk istedigim icin simdiden bebek bakimi ve cocuk psikolojisiyle alakali tonla kitap makale okuyorum.
Zorlamanin hicbir yarari oldugunu dusunmuyorum hatta geciktirecegini dusunuyorum.
Soyle bi deneyin yemezse cok zorlamayin.
Arkadaslarimdan da gordugum bebegi cocugu yemege zorlamanin hic bir katkisi olmuyor
Saglikla buyutun darisi basima insallah :))

Merhaba,
Ben tecrubeli bir anne degilim hatta anne degilim :)
Cokcuk istedigim icin simdiden bebek bakimi ve cocuk psikolojisiyle alakali tonla kitap makale okuyorum.
Zorlamanin hicbir yarari oldugunu dusunmuyorum hatta geciktirecegini dusunuyorum.
Soyle bi deneyin yemezse cok zorlamayin.
Arkadaslarimdan da gordugum bebegi cocugu yemege zorlamanin hic bir katkisi olmuyor
Saglikla buyutun darisi basima insallah :))
Çok teşekkürler:KK54: en yakın zamanda sizinde bebiş haberinizi alırız inşallah:anneadayı:

Amiiin.
Bir de bence cocuk yetistirirken herkese kulak asmayin en iyisini arastirici bir anne olarak siz bilirsiniz:KK5::KK5:
Ben çok araştırıp çok okuyorum ama çevresel baskılardan da etkileniyorum aaa bak filancanın oğlu bi yiyor bi yiyor ki gör tarzı:KK12::KK12::KK12:

Ben çok araştırıp çok okuyorum ama çevresel baskılardan da etkileniyorum aaa bak filancanın oğlu bi yiyor bi yiyor ki gör tarzı:KK12::KK12::KK12:
He he ne guzel masallah deyip gec.
Her cocuk ayni olcak diye bi kural yok. Zaten filancanin cocuklari hep daha iyi olur niyeyse:KK15: kiyas yapilir sen de sinir oldugunla kalirsin :KK12:

Sadece bebeğinin içgüdülerine güven. Benim oğlum da ek gıda dönemi hiçbişey yemedi sadece emdi bu 10. Aya kadar sürdü sınra yavaş yavaş yedi ama hep başka çocukların yediğinin yarısı kadar ancak yiyordu. 13. Ayda memeyi bıraktı ve şimdi maşallah herşeyi itirazsız yiyor. Yani neyi yiyip yemeyecekletine karar verecek kadar Zeki bu bıdıklar :) hiç kasma emzirmenin tadını çıkar millete kulaklarını kapat yavrunu güle güle büyüt ;)

Sadece bebeğinin içgüdülerine güven. Benim oğlum da ek gıda dönemi hiçbişey yemedi sadece emdi bu 10. Aya kadar sürdü sınra yavaş yavaş yedi ama hep başka çocukların yediğinin yarısı kadar ancak yiyordu. 13. Ayda memeyi bıraktı ve şimdi maşallah herşeyi itirazsız yiyor. Yani neyi yiyip yemeyecekletine karar verecek kadar Zeki bu bıdıklar :) hiç kasma emzirmenin tadını çıkar millete kulaklarını kapat yavrunu güle güle büyüt :KK66:
Çok teşekkürler yorumunuz için:21:

Maaşallah.. Kilo alımı iyi ama nedense kesinlikle yemesi gerektiğine kanalize oldum..
İlla yemek yicek diye bişey yok doğduğundan beri seni emiyo kilı alımıda güzel biraz zaman tanı alışıcak karnı doyuyor ve istemiyor olabilir dert etme çok canını sıkıyorsa bi uzmana sor

Anneler kızım biberona alıştı beni emmiyor ne yapmalıyım. Daha 45 günlük. Beni ermedikçe sütümde git gide azaliyor :(

Anneler kızım biberona alıştı beni emmiyor ne yapmalıyım. Daha 45 günlük. Beni ermedikçe sütümde git gide azaliyor :KK43:
Israrla emzirmeye devam edin. Emzirdikçe çoğalır. Geceleri uykulu daha rahat emer, hemde süt üretimi artar.sabırlı olun ve vazgeçmeyin. Ben hiç biberon kullanmadım ama bildiğim kadarıyla çok rahat aktığı için bebek yorulmadan doyuyormuş buda memede yorulduğu için emmek istemeyebilirmiş. Biberon vermeyin o mecbur acıkıp sizi emecektir. Bu süre zarfında sütünüzü sağın ki azalmasın. Mama içiyorsa da biberonla değilde çay kaşığıyla besleyin.

ah bi bilsen asil kim eksik :))
anne sutunun degerini bu dunyadaki hiç bi meyva sebze hiç bir et yumurta maama devams utu hiç ama hiç bisey tutamaz
ister bi aylik olsun çocuk siter bi yasinda
rabbim ona gore bi duzen vermis her ayda yasta ihtuyaca gore içerigi degisiyor anne sutunun
keske bunun kiymetini bilebilsek ama maaleesef bilemiyoruz :KK43:

senin çcougun hepsinin içinde en $ansli olani bunu butun kalbime soiyluyorum ve inaniyorum sende inan buna

Aynen arkadaşın söylediğine katılıyorum..
biz annelik psikolojisiyle böyle telaş yapıyoruz ama olacak olanı değiştiremiyoruz. Benim bebeğim de sütüm az olduğu için az az vererek alıştırdım şimdi öğün yiyor kilo az alıyor .
ama boyu iyi v e aşırı hareketli :)
Vakti geldiğinde yiyecektir annesi .
bu dediğimi bende yapamıyorum ama bebeğimizi başkalarıyla karşılaştırmamalıyız sanırım :)

Aynen arkadaşın söylediğine katılıyorum..
biz annelik psikolojisiyle böyle telaş yapıyoruz ama olacak olanı değiştiremiyoruz. Benim bebeğim de sütüm az olduğu için az az vererek alıştırdım şimdi öğün yiyor kilo az alıyor .
ama boyu iyi v e aşırı hareketli :)
Vakti geldiğinde yiyecektir annesi .
bu dediğimi bende yapamıyorum ama bebeğimizi başkalarıyla karşılaştırmamalıyız sanırım :)
Çok doğru. Haklısınız:KK49:
Ne güzel bebişinize maaşallah ona.. Benimki tek beni emiyor hala birşey yemiyor ama artık hiç takmıyorum:KK54:

Çok doğru. Haklısınız:KK49:
Ne güzel bebişinize maaşallah ona.. Benimki tek beni emiyor hala birşey yemiyor ama artık hiç takmıyorum:KK54:

Takmıyoruz desekte beynimizin içinde hep dönenler bunlar :)
bende yiyor kilo almıyor diye ve acaba ek gıdaya erken mi başladım diye düşünüodum . 6 buçuk aylık kızım 4.ayda azar azar verdim sütüm az olunca

Back
X