tecrubelı annelerden yardım ıstıyorum..:/

hF_sumeyye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
9
0
28
7.5 aylık bebeğim var ama hala sadece oturuyor ne emekleme cabası ne yurutecte adım atma var yanı hiç hareketli değil sürekli yanımda dur dio beraber oturuyoruz yada kucağımda duruyor saatlerce kucakta tasısam bana mısın demez ama hıc hareketlı degıl sankı hıç ıstemıyo yuzustu koyunca basıyo cıglıgı yurutecde deoyle. nasıl alıstırabılırım tecrubelı annelerden yardım ıstıyorum..
 
Benim kızımda 7 aylık emekler çabası hiç yok yüz üstü yatırıyorum popoyu kaldırıyor sonrada sırt üstü dönmeye çalışırken ağlıyor ama yürütecinde koş koş oynuyoruz sende oyun la alıştırmalar yapabilirsin bende başlarda müzikle oynamaya çalışırken alıştırdım şimdiler halılar kalkıyor babaya kaçma oynuyoruz
 
gobegının altına havlu katlıyorum ellerının altına yusek bısey koyuyuorum sadece ıtıraz edıyo ıstemıyo yurutecde adım attıgı oluyo ama hemen aglıyo korkuyo sanırım :/ zamanı gelınce yapıcak tabıkı sanırım benım kız bıraz nazlı (tembel) :KK70:
 
Benim kızım da 7 aylık ve henüz emeklemiyor. Popoyu kaldırmaya üşeniyor sanırım :) Hatta önüne almaya çalışsın diye birşeyler koyuyorum ama akıllılık edip altındaki kumaşı çekip alıyor :)
 
Aynen benimkide öyle ablamın kızı emeklememişti poposunun üzerinde geziyodu seyyar yer silici diye dalga gecerdim hep benimki de öyle olacak heralde popo kalmıyo basıyo çığlığı
 
merhaba. okadar acele etmeyin bence illa her çocuk aynı zaman da aynı hareketleri göstermez ki. benim oğlum 18 aylık ve 1 yaşında yürüdü 9 yada 10 aylıkken süründü. o zamana kadar da sadece sırtüstü yatıp dönüyodu. çok araştırdım baktım niye böyle niye sürünmüyo yürümüyo diye ama zamanı gelince çocuk kendini hazır hissedince oluyomuş :)
 
Acele etmeyin her çocuk şu ayda emekler yürür diye bir şey yok ki. Benim kızım 9 aylıktı desteksiz oturamıyordu bile devriliveriyordu =) 10 aylıkken hafif sürünmeye başladı, 11 aylıkken yürüteç aldık o zaman basmaya alıştı, kendi başına ayağa kalkması 13 ay, peşinden hemen yürüdü 14 aylıkken felandı. Zaman tanıyın bebeklerinize sonuçta Allah onlara o bilgiyi göndermeden yapamayacaklar...
 
Katılıyorum, her çocuk farklı. Ayrıca yürüteç kullanmayın, doktorlar kesinlikle tavsiye etmiyor. Kendi haline bırakın. Yapabiliyorsanız günde bir kaç kez 5'er dakikayla başlayıp göbek üstü koyun ki kalkmaya çalıştıkça kasları güçlensin.
 
X