göbek oyuntulu yenidoğan molfix,alkol ve paraben içermeyen ıslak mendil,kundak bezi,zıbın ve altlı üstlü bir takım eldiven ve böyle yenidoğan çorabı satılıyor minik minik,anne kucağı,kendin için hasta bezi, gecelik,terlik,su zaten eşin alır..ayrıca ki ne kadar karşı çıksalarda verme emzir deselerde yanında mutlaka mama ve biberon bulundur..bunu benim arkadaşım üstüne basa basa söylemişti yanıma aldım ama mamayı verdirmediler hemşireler emzir dediler ama sütüm gelmemişti..çocuğum aç kaldı.bebeğin aç kalınca sarılık olur bu daha tehlikeli..kim ne derse desin o mamayı bir kez olsun içir..sezeryanlıydım kalkamadım refakatçim de annemdi ne kadar mamayı hazırla dedimse de umursamadı..en sonunda hemşirelerle kavga ettim de hazırlattım..süt hemen gelmiyor..sakın unutma hazır mama al çantana koy..Bebeğimin doğmasına kısa. Bir zaman kaldı tecrübeli annelerden yardım almak istiyorum hangi Bebek bezini hangi şampuanı. Tercih etmeliyim bide hastane çantamda neler olmalı şimdiden tsk. Ederim
göbek oyuntulu yenidoğan molfix,alkol ve paraben içermeyen ıslak mendil,kundak bezi,zıbın ve altlı üstlü bir takım eldiven ve böyle yenidoğan çorabı satılıyor minik minik,anne kucağı,kendin için hasta bezi, gecelik,terlik,su zaten eşin alır..ayrıca ki ne kadar karşı çıksalarda verme emzir deselerde yanında mutlaka mama ve biberon bulundur..bunu benim arkadaşım üstüne basa basa söylemişti yanıma aldım ama mamayı verdirmediler hemşireler emzir dediler ama sütüm gelmemişti..çocuğum aç kaldı.bebeğin aç kalınca sarılık olur bu daha tehlikeli..kim ne derse desin o mamayı bir kez olsun içir..sezeryanlıydım kalkamadım refakatçim de annemdi ne kadar mamayı hazırla dedimse de umursamadı..en sonunda hemşirelerle kavga ettim de hazırlattım..süt hemen gelmiyor..sakın unutma hazır mama al çantana koy..
geçmiş olsun canım..o hemşireler yüzünden ve annemin yüzünden bebeğim sarılık tehlikesi atlattı..sütüm yok dedeikçe emzir gelir dediler,yanımda kaynatılmışş su götürdüm annem döktü,kantinden su al gel diorum hmşireler mama verdirmiyo diyo..sezeryanlı olmasam kendim kalkardım yapardım..anneme hala kızgınım..gece çocuk açlıktan ağlıyo afedersin devirdi k..çını yattı..sabak çocuk doktoru muayenede çocuk aç kalmış sarılık olur dediğinde artık bende şalterler attı.hemşirelere veryansın ettim de mama hazırladılar..ne olursa olsun mama şart ..sonra emzir dur kim karışır değilmi amaEvet neler cektim hastanede o emzir olayina... hemsireler anlamiyo bazi seyleri ebelerde...
Ben hamileligimi zor gecirdim piskolojik olarak dogumdan sonrada hastanede ebeler ve hemsireler cok ypklendi emzirmek icin mama vermediler bilsem.yanima bineron ve mama alirdim hatta termusla sicak su getirdirdim evden cok pismanim bana yüklendikce yüklendiler ben depresyona girdim ezirmekten sogudum emzirmek istemedim w gün kaldim ciktim hastaneden yoldan ilk önce mama ve biberon aldim eve gittim oglumu doyurdum 2 gece cok cektim süt doldu ben emziremedim titreme.tuttu beni yatak yorgan süt oldu ama ben emziremedim 3 gün sonra yavas yavas emzirmeyr alistim evde 1 hafta emzirebildim agöaya aglaya hastanede yasadiklarimi unutamadim ve biraktim emzirmeyi mama verdim.
Hala resinlere baktikca aglarim cok kötp günlerdi icimede batiyo oglumu emziremedim simdi konu nerden nereye geldi bende anlamadim su an yine hamileyim cok korkuyorum yi ne depresyona girmekten özür dilerim kouyu dagittim kafam cok karisik
Aynen iki gece 3 gün uyumadi oglum agladi hastanede cikarmak istemediler hastaneden bagirdim doktorla konustum ciktim evde mamayi yiyince masallah misil misil uyudu sesi kesildi öyle yapmasalar belki bende emzirebilcektim oglumu cok üzülüyorum icimde bi yara kaldi.geçmiş olsun canım..o hemşireler yüzünden ve annemin yüzünden bebeğim sarılık tehlikesi atlattı..sütüm yok dedeikçe emzir gelir dediler,yanımda kaynatılmışş su götürdüm annem döktü,kantinden su al gel diorum hmşireler mama verdirmiyo diyo..sezeryanlı olmasam kendim kalkardım yapardım..anneme hala kızgınım..gece çocuk açlıktan ağlıyo afedersin devirdi k..çını yattı..sabak çocuk doktoru muayenede çocuk aç kalmış sarılık olur dediğinde artık bende şalterler attı.hemşirelere veryansın ettim de mama hazırladılar..ne olursa olsun mama şart ..sonra emzir dur kim karışır değilmi ama
Canım zaten mamayı sütün gelene kadar bir iki sefer vereceksin aç kalıp sarılık olmasın diye.sarılık çok daha tehlikeli. Ayrıca sürekli de emzireceksinki sütün gelsin. Mamaya alışır diye korkma ben üç tane doğurdum biberon da kullandım beni de çok güzel emdiler.Bende mama almayı düşünüyorum Ama çevremdeki herkes alma mama alışırsa meme almaz Anne süt çok Önemli diyorlar açıkçası Bende bu konuda tereddütlüyüm
Aklimda tutacam bunu tsk ederimSlm kızlar yanınızda mama yoksa ve eğer bebeğiniz çok ağlıyorsa azcık şerbet yapıp verin. Bebek uyumazsa doğal olarak sizde uyuyamazsınız ve sütünüz gelmez. Süt için dinlenmek şart. Kimseye çaktırmadan üç dört kaşık verin. Yazık minnacik bebe ağlaya ağlaya sesi kısılır. Bide sarilik mama yemesine bakmıyor benim 3 numara kizim doğar doğmaz mama verildi çünkü zayıf doğdu ama önce emzir sonra mama dediler. Öyle yaptık 3 gün sonra tek emzirdim. Ama ona rağmen sarilik çok yüksekti. 4 numara tek emzirdim. Ama akşam açlıktan uyumayınca azcık şerbet verdim. Neyse inşallah yardımcı olmuşumdur. Bi sancıda kurtarsın Allah.
Bende ilk gece sürekli ağladığı için mama vermek zorunda kaldım ama emmeyi bırakmadı hala arada kullanmak durumunda kalıyorum ama emmeyi daha çok seviyor bebeğe bağlı aslında emmeyecekse hiç istemiyor zaten korkmana gerek yokBende mama almayı düşünüyorum Ama çevremdeki herkes alma mama alışırsa meme almaz Anne süt çok Önemli diyorlar açıkçası Bende bu konuda tereddütlüyüm
Ama her çocuk da aynı olmuyo tatlım. Inan bazı bebekler farklı oluyo ve hemen biberona isiveriyo süt daha fazla heliyo ya bol bol o hoşuna gidiyo :) bnm de oğlum göğsümn ucu hiç yoktu sütüm hattinden fazlaydı gogus damarlarim tikandi taş gibi oldu sonra sarılık oldu sariligin sinirindaydi riskliydi. En sonunda doktorumun tavdiyesiyle sutumu sagip biberona koydum osekil yaptım ve iki hsfta içinde sariligi düzeldi ama çok çekti uyandiramiyoduk uykudan ağır bisekilde uyuyodu. Süt sgma makineleri falan hikaye sagmadi göğsümü . Biberonu da biraktirmam lazimdi çünkü nezamana kadar sagp da vercm. Ama gogsumn ucu da yoktu eczanelerde satılan yalancı meme uclarindan alıp göğsüme taktik öyle öyle ucu oldu kurtuldum oglumda alıştı ama sonra yedi ay emdi sutum bi anda azaldı ve mama ya dönmek zorunda kaldm. Zor bi durum heleki ilk anneler icn smdi ikinciye hamileyim bnda gayet tecrubeliyim Allah herkesin yardımcısı olsnCanım zaten mamayı sütün gelene kadar bir iki sefer vereceksin aç kalıp sarılık olmasın diye.sarılık çok daha tehlikeli. Ayrıca sürekli de emzireceksinki sütün gelsin. Mamaya alışır diye korkma ben üç tane doğurdum biberon da kullandım beni de çok güzel emdiler.
Mama konusu önemliymis gerçekten. Benim de 1-2 hafta var doğuma. Normal bekliyoruz inşallah. Normal olunca daha çabuk süt geliyor diye duydum ama yine de tedarikli olmak lazım tabi nolur nolmaz. Bi de hanımlar, yeni doğan için bebek şampuanı aldım ama bu şampuanı vücut için de kullanıyo muyuz yoksa başka bi sabun filan mı kullaniyosunuz????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?