• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrubelı arkadaslar banada yardımcı olabilirmisiniz? asılamamı?tupbebekmi?

iipekk

Dikkat! bebek var :)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
1.538
13
116
İstanbul
Arkadaslar merhaba

Ben iki kez düşük yaptım
kurtajda tüpümün biri kapanmış enfeksiyondan
14 aydır denıyoruz malesef bebeğimiz olmuyor
artık tedaviye başlayacagız kafam cok cok cok karısık
biz 2 yıllık evliyız sanırım tup bebek ıcın 3 yıl gerekıyormus bırde 2 kez asılama gerekıyormus yanı devlet destegınden yararlanamıyorum galıba
direk tüp bebek yaptırsak dıyoruz cunku asılama sansı dusukmus tupun bırı olmadıgı ıcın
ya tutmazsa o kadar masraf bosa gıdecek
asılamayıda sırf rapor ıcın ıstıyorum ama rapor cıkartabılırmıyız bu sartlarda yanı 3 yıl dolmadan onuda bılmıyorum
tecrubelı arkadaslar yardımcı olabılırsenız cok sevınırım ne yapmalıyız
artık dusunmek ıstemıyorum bı yerlerden baslamak ıstıyorum cok bunladım
yanlıs kararda vermek ıstemıyorum
sımıden tesekkur ederım

canım öncelikle geçmiş olsun nasıl yani kürtajda tüplerin birisi enfeksiyondan kapanmış ihmalmi vardı acaba ben daha önce duymamıştım.soruna gelince rapor için 3 yıllık evli olman gerekiyor ve 3 kez aşılama diye biliyorum.ama belki tüplerinin birinde tıkanma varsa direk rapor verebilirler.ben raporumu süleymaniye kadın doğum evinden almıştım arayıp sorarsan yardımcı olurlar.ben senin yerinde olsam iyi bir merkez tercih ederdim mesela memorial ben 3 kez orada denedim olumlu sonuç aldım.fakat orada rapor geçmiyor,tedavin olumlu sonuçlanırsa inşallah öyle olur.tekrar deneme istersen hem zamanınız dolmuş olur rapor alırsın.vakit kaybetme derim ben yaşın kaç canım.

artvınlı arkadasım yazısmıstık hatırlamayabılırsın hanı capayla ılgılı bıseyler sormustumda sende telefon numarası bulmustun bana
canım kurtajda kapanmıstır dedı dr cunku hıcbır sorunum yoktu benım ıkısınede ılk denemelerımde kalmıstım
daha bız 2 yılı yenı doldurduk asılama yapsakta herhalde zaman dolmaz degılmı ? hay Allah
aslında benımde aklımda memorıal var ama bı taraftanda asılama deneyelım ya kalırsam dıyorum
yasım 30 canım:(

canım içinde çok kaldıysa sadece 1 kez dene aşılamayı çünkü başarı şansı çok düşük ben 2 kez yaptırdım birsürüde para tüpe harcasaydım keşke o parayı diyorum bende rapor alamıyorum yaşımdan dolayı

canım içinde çok kaldıysa sadece 1 kez dene aşılamayı çünkü başarı şansı çok düşük ben 2 kez yaptırdım birsürüde para tüpe harcasaydım keşke o parayı diyorum bende rapor alamıyorum yaşımdan dolayı

canım ıste bende tam orda ıkılemdeyım
asılamayla ya kalırsam dıyorum (tek tupum olmasında ragmen)
yada kalamazsam ne olacak o paryıda tupe harcasaydım dıyecegım cok aradayım yanı
tek tup kapalıyken rapor verıyorlarmı onuda bılemıyorum:(
bakalım yarın dr ne dıyecek

Arkadaslar merhaba

Ben iki kez düşük yaptım
kurtajda tüpümün biri kapanmış enfeksiyondan
14 aydır denıyoruz malesef bebeğimiz olmuyor
artık tedaviye başlayacagız kafam cok cok cok karısık
biz 2 yıllık evliyız sanırım tup bebek ıcın 3 yıl gerekıyormus bırde 2 kez asılama gerekıyormus yanı devlet destegınden yararlanamıyorum galıba
direk tüp bebek yaptırsak dıyoruz cunku asılama sansı dusukmus tupun bırı olmadıgı ıcın
ya tutmazsa o kadar masraf bosa gıdecek
asılamayıda sırf rapor ıcın ıstıyorum ama rapor cıkartabılırmıyız bu sartlarda yanı 3 yıl dolmadan onuda bılmıyorum
tecrubelı arkadaslar yardımcı olabılırsenız cok sevınırım ne yapmalıyız
artık dusunmek ıstemıyorum bı yerlerden baslamak ıstıyorum cok bunladım
yanlıs kararda vermek ıstemıyorum
sımıden tesekkur ederım
canım aşılamayı sırf tüp bbebek için deneyeceksen anladığım kadarı ile tüpün biri kapalı bence aşılama için özellere vs gitme.yani fazla masraf yapma .. devlet hastanesinde yaptır.. aşılama ile normal ilişki de hamile kalma şansı aynı zaten canım.hem sonra aşılamayı yaptırtığın hastaneden raporunuda çıkarırsın..ben 5 kez aşılama yaptırdım hiçbiri tutmadı.. tüp bebek ilkinde tuttu canım..bebeklerimi 5 aylıkken kaybettim ama...

ben aşılamada battım 850 ytl aşılama parası 200 muayene gonalf 4 kutu 1200 de o yani tam tüp bebek parası bide 2 kez yaptırdım çok pişmanım gerçi tutanda varmış kesinlikle özelde yaptırma

canım daha önce 2 kez hamile kaldığına göre demek ki doğal yollardan hamile kalabiliyorsun. eşinin durumuna da bakıldı mı? biliyorsun sperm kalitesi düşükse gebelik oluşsa bile düşüklere neden oluyor. 2 kez aşılama yaptırmaktansa bence tüp bebek yaptır. aşılama da tüp bebekten çok farklı değil işlem olarak, ama tüp bebekte şans çok daha yüksek. ama önce eşinin durumunu ve senin durumunu tespit edebilmen için başarılı ve kabul gören özellikle büyük şehirlerdeki tüp bebek merkezlerinden birine başvurman. tüplerin tıkalı olması, tüp bebek tedavisinde bir sorun değil bildiğim kadarıyla... allah yardımcın olsun canım, umarım yardımcı olabildim...

canım daha önce 2 kez hamile kaldığına göre demek ki doğal yollardan hamile kalabiliyorsun. eşinin durumuna da bakıldı mı? biliyorsun sperm kalitesi düşükse gebelik oluşsa bile düşüklere neden oluyor. 2 kez aşılama yaptırmaktansa bence tüp bebek yaptır. aşılama da tüp bebekten çok farklı değil işlem olarak, ama tüp bebekte şans çok daha yüksek. ama önce eşinin durumunu ve senin durumunu tespit edebilmen için başarılı ve kabul gören özellikle büyük şehirlerdeki tüp bebek merkezlerinden birine başvurman. tüplerin tıkalı olması, tüp bebek tedavisinde bir sorun değil bildiğim kadarıyla... allah yardımcın olsun canım, umarım yardımcı olabildim...

esımın durumuna bakılmadı canım sorun bende sanırım cunku testlerde kan pıhtılasması sorunumun oldugu cıktı pıhtı bebege gıden damarı tıkıyormus dusuk yapıyormusum o yuzden ama esmede bakılacak ıns yarın
medıcalparktan randevu aldım acıbademden bı bayan dr gelmıs ıyı dıyrlar onunla gorusecegın ıns canım cok sagolsın ılgın ıcın

ben aşılamada battım 850 ytl aşılama parası 200 muayene gonalf 4 kutu 1200 de o yani tam tüp bebek parası bide 2 kez yaptırdım çok pişmanım gerçi tutanda varmış kesinlikle özelde yaptırma

canım mecbur ozlede yaptrcaz erkek dr a gıdemem devlet hastanelerındede ınsan yerıne koymuyorlar gecen bırıne gıttım dr azarladı yok yere nasıl kapıyı buldum cıktım bılmıyorum
tek tuple normalde kalınıyormus ama bız 1 aydır beklıyoruz burdanda okudum bı kac kısının asılamayla tuttugunu umut dunyası ıste ya tutarsa dıyorsun

canım aşılamayı sırf tüp bbebek için deneyeceksen anladığım kadarı ile tüpün biri kapalı bence aşılama için özellere vs gitme.yani fazla masraf yapma .. devlet hastanesinde yaptır.. aşılama ile normal ilişki de hamile kalma şansı aynı zaten canım.hem sonra aşılamayı yaptırtığın hastaneden raporunuda çıkarırsın..ben 5 kez aşılama yaptırdım hiçbiri tutmadı.. tüp bebek ilkinde tuttu canım..bebeklerimi 5 aylıkken kaybettim ama...

sanada cok gecmıs olsun canım
hamıleleık surecıde zor hamıle kalmak ayrı bır sorun
sımdı gıdecegım yerde ssk gecıyormus rapor almaya yardımcı oluyoruz dedı dr bakalım canım ılk asılama yapalımda olmazsa tup dıyoruz en azından denemedık demeyelım dıyoruz ya kalırsam ınsallah tup bebegede gerek kalmaz hayırlısı hakkımızda

artvınlı arkadasım yazısmıstık hatırlamayabılırsın hanı capayla ılgılı bıseyler sormustumda sende telefon numarası bulmustun bana
canım kurtajda kapanmıstır dedı dr cunku hıcbır sorunum yoktu benım ıkısınede ılk denemelerımde kalmıstım
daha bız 2 yılı yenı doldurduk asılama yapsakta herhalde zaman dolmaz degılmı ? hay Allah
aslında benımde aklımda memorıal var ama bı taraftanda asılama deneyelım ya kalırsam dıyorum
yasım 30 canım:(

hatırladım canım.sen düşükler için test yaptırdınmı verdiğim no işine yaradımı.canım bence vakit kaybetme kafana yatan bir hast.tüp bebek tedavisine başla.hem paranı hem zamanını harcamamış olursun.ben hiç aşılama yaptırmadım direk tüp yaptırdım ,aşılama şansını bilmiyorum,o konuda yardımcı olamam malesef.tedavi süreci sıkıntılı canım birde yanlış yerde ve aşamada ilerleyince dahada sıkıntılı oluyor.bence sen eşini al karşına eğrisini doğrusunu konuş biran önce yoluna bak hakkınd ahayırlısı canım.

hatırladım canım.sen düşükler için test yaptırdınmı verdiğim no işine yaradımı.canım bence vakit kaybetme kafana yatan bir hast.tüp bebek tedavisine başla.hem paranı hem zamanını harcamamış olursun.ben hiç aşılama yaptırmadım direk tüp yaptırdım ,aşılama şansını bilmiyorum,o konuda yardımcı olamam malesef.tedavi süreci sıkıntılı canım birde yanlış yerde ve aşamada ilerleyince dahada sıkıntılı oluyor.bence sen eşini al karşına eğrisini doğrusunu konuş biran önce yoluna bak hakkınd ahayırlısı canım.

canım ben test yaptırmıstımda dusukler ıcın hepsı yapılmamıstı o numaraları oyuzden sormustum sana
bugunn meedicalparkta handan hanımla gorustum hormon testlerım tekrarlandı
fakultedekı testlerı tekrar yaptırayımmı dedım bıze lazım olan yapılmıs dedı eger gerekırse esındende kromozom ıstıycem ve gerekısrse genetıklerıde yaptırcam ama su asamada deıl dedı spermıyogramımız yoktu cuma gunu o yapılacak
ona gore bı yol cızelım dedı dr asılamayla vakıt kaybetmek ıstemıyorum dedı cunku annemdede erken menepoz var yasımda 30 zaten
dr cok ılgılıydı guler yuzluydu cok begendım ben hastanede guzel amelıyatımıda orda olmustum tupbebek unıtesı cok yogun degıl herkes cok ıyıydı
bakalım cuma tekrar gorusmemız var fıyatta fılan anlasırsak orda yaptırabılırım olmadı memorıale gelecegım bende ama drdan cok memnun kaldım hayırlısı ınsallah
sen ne asamadasın canım su an beklemedemısın tekrarmı denıyorsun?
ılgıne tesekkur ederım ayrıca

ipekcim topiğini yeni gördüm,mesajları tek tek okurken ben de sana Medikal Parkı t avsiye edecektim.
Ben de pko teşhisi ile yaklaşık 1,5 yıldır hamile kalamıyordum.Eşimde belirgin bir sorun yoktu.Bize doktorumuz aşılama tavsiye etmişti fakat biz baktık ki bir arkadaşın da çok güzel ve ayrıntılı yazdığı gibi ialacıydı tedavisiydi yine tüple aşağı yukarı aynı oluyor.Biz de hemen tüp istedik.Elhamdülillah şuan gördüğün gibi ikiz hamileyim.Darısı başına canım.Yanlız tedaviye karar verdiğin andan itibaren umudunu,ümidini ve iyi niyetlerini hiç kaybetmeyeceksin.Stress en büyük düşmenın,hem de luan dan itibaren.
Velhasılı bence hastanende ve doktorunda devam et,hayırlı haberlerini bekliyoruz canımm

iipekk;canım ben son düşükten sonra ara vermeye karar verdim.gerçi 5 ay geçti ama eşim daha erken kendini toparlaman lazım diyor.bende sözünü dinlaeyip bekliyorum mecburen.tedaviye başladığım zaman tekrar hale hanımı düşünüyorum ben hast.çok memnun kaldım.inşallah sende hast.ve dr.memnun kalırsın.

ipekcim topiğini yeni gördüm,mesajları tek tek okurken ben de sana Medikal Parkı t avsiye edecektim.
Ben de pko teşhisi ile yaklaşık 1,5 yıldır hamile kalamıyordum.Eşimde belirgin bir sorun yoktu.Bize doktorumuz aşılama tavsiye etmişti fakat biz baktık ki bir arkadaşın da çok güzel ve ayrıntılı yazdığı gibi ialacıydı tedavisiydi yine tüple aşağı yukarı aynı oluyor.Biz de hemen tüp istedik.Elhamdülillah şuan gördüğün gibi ikiz hamileyim.Darısı başına canım.Yanlız tedaviye karar verdiğin andan itibaren umudunu,ümidini ve iyi niyetlerini hiç kaybetmeyeceksin.Stress en büyük düşmenın,hem de luan dan itibaren.
Velhasılı bence hastanende ve doktorunda devam et,hayırlı haberlerini bekliyoruz canımm

tesekkur ederım arkadasım destegın ıcın
bebıslerın hayırla gelsın ınsaallah
tupbebek merkezlerı arasında medıcalparkı pek duymuyorum alman bahcecı memorıal vs dısında ama gıttıgım dr cok umıt verdı bana oda acıbademden gelmıs sanırım ben memnun kaldım dedıgım gıbı cuma gunu kesın kararı verecegız ınsaalalh hakkımızda hayırlısı
sendemı orda yaptırmıstım dr un kımdı
serdar bey var oda cok tavsıye edılıyor ama ben bayan tercıh ettıgımden handan hanıma gıttım

iipekk;canım ben son düşükten sonra ara vermeye karar verdim.gerçi 5 ay geçti ama eşim daha erken kendini toparlaman lazım diyor.bende sözünü dinlaeyip bekliyorum mecburen.tedaviye başladığım zaman tekrar hale hanımı düşünüyorum ben hast.çok memnun kaldım.inşallah sende hast.ve dr.memnun kalırsın.

canım ben dusukten sonra hıc ara vermeyecektım hatta drum erken oldugundan rahım 1 ayda topluyor kendını hazır hıssedınce devam et demıstı hıc korunmadık bız ama 14 ay olmadı malesef dıger ıkı bebegımede ılk denemelerde kalmıstım
ins hıc tedavıye gerek kalmadan gelır bebeklerımız
cok buyuk derdım var demek yerıne derdımden buyuk Rabbım var demelı dıye okudum bır yerde O neye kadır degılkı
hayırlısı olsun hepımız ıcın

Canım ben de Serdar Beyle bebeklerime hamile kaldım.Yani o kadar tedavi süreci geçirdim fakat işin iyiliği noktasında ilk olarak Serdar Beye gittiğimde yer olsaydı da yerin dibine girseydim.Ama gerrçekten Serdar Bey dalında uzman kişilik ilgi ve destek olarak muhteşem bir doktor.Sonuçta artık bir aile gibi oluyorsunuz ve bu öylesine bir iş değil,yavrularımıza kavuşmak adına tedavi oluyoruz.Bu yüzden gerçekten Serdar Beyle yola devam ettiğim için kesinlikle doğru tercih yaptığımdan eminim.Hamilelik takibi ve doğum için de beraber devam ediyoruz yola zaten..
Ama bu işlerde isim değil,cisim önemli canım.Burda bu bahsettiğin kliniklerle ilgili pek çok olumsuz şey de okudum,bu yüzden doktoruna güven dua ve ümitle yolun a devam et canım..

yakaladıııımdelikafadulden,canım sanırım serdar beyin sitesinde soru yazan sensinkaydirigubbakcemile3Serdar Bey iyi bir doktor ve okuduğun üzere S.G.K konusunda da yardımcı oluyor.Kendisi bana da önce aşılama tavsiye etmişti ama biz direk tüp istemiştik.Kısmet oldu.
Hakkınd ahayırlısı olsun canım.

yakaladıııımdelikafadulden,canım sanırım serdar beyin sitesinde soru yazan sensinkaydirigubbakcemile3Serdar Bey iyi bir doktor ve okuduğun üzere S.G.K konusunda da yardımcı oluyor.Kendisi bana da önce aşılama tavsiye etmişti ama biz direk tüp istemiştik.Kısmet oldu.
Hakkınd ahayırlısı olsun canım.
evet canım yakalandımopuyorumnanaktan
serdar beyı bende ıstedımde dedıgım gıbı bayan dra bıle oluyorum muayene olurken o yuzden vazgectım sımdıkı drumda cok tatlı bırısı tecrubelıde ınsaal vesıle olur bızım ıcınde hayırlısı

Back
X